Missähän mahtaa mättää: Kone sammuu todella satunnaisesti käytöstä riippumatta kokonaan 1-10 kertaa/vrk. Joskus taas noin kerran päivässä kone jökähtää täysin, (hiiri ja näppis ei toimi). Reset nappi vielä sillon pelaa. Muulloin sammuttuaan vain virtalähteen kytkimestä starttaa. Ennen sammuilun alkua säädin biosista lämpörajoittimen, jonka sitten otin pois kun luulin sammuilun johtuvan siitä. Muita asennuksia tms en ole hetkeen tehnyt. Eilen cmosin tyhjensin ja biosin päivitin ja toimi n.päivän, nyt asensin emon lämpötarkkailuohjelman ja taas sammuilee, tyhjensin cmosin, mutta sammu jälleen..
Mitä lämpötilaa bios/tarkkailuohjelma näyttävät? Kokeile kaatuuko koneesi johonkin CPU-intensiiviseen hommaan, pistä vaikka kone pakkaamaan koko kovalevystä zippiä ja katso kuinka lämpö käyttäytyy tai kaatuuko kone. Onko poweri riittävän tehokas, mikä prossu, emo ja käyttis? Jos Windows, onko laitteisto-konflikteja?
Itselläni ongelmat loppuivat saman emolevyn kanssa kun vaihdoin virtalähteen erimerkkiseen, koska kuulin että vika on virtalähteen ja emolevyn käsittämättömästä yhteensopimattomuudesta. Minulla ainakin auttoi välittömästi!
käyttis on win2000, mut sen ei tarvi olla käynnistyny, ni kone saattaa sammua (esim biosissa). Pitänee seuraavaks koettaa powerin vaihtoo, tosin epäilyttää se, et kone välistä vaan jumiutuu (alko samaan aikaan kuin sammuilu). prossu on athlon 700MHz, ja poweri jo suht vanha.
kone potee selvästi virtapulaa. isompi virtalähde koneeseen niin johan toimii. koneen sammuminen on varo toimenpide, jos virta käy vähiin. jos sulla on koneessa kiinni toimettomia lisäkortteja ja muuta sälää, niitä kannattaa ottaa ensin pois ja kokeilla tuleeko vanhalla vielä toimeen...
Tapauksessani ei siis ollut kyse virran riittämättömyydestä vaan virtalähteen yhteensopimattomuudesta juuri kyseisen emolevyn kanssa. Molemmat omistamani ERIMERKKISET virtalähteet olivat 300W...Sama sammuilu ongelma on esiintynyt aiemmin muillakin henkilöillä eri keskustelupalstoilla.
Tuo tavallinen "300W" kuvaa aika epämääräisesti teholähteen virranantokykyä. Ainakin paremmissa laitteissa on eritelty eri jännitteillä (3V3, +5V, -5V, +12V, -12V) saatava virta. Esim. P4-systeemi haluaa +12V:sta enemmän sähköä kuin muut. Se "300W" on yleensä noiden kaikkien yhteenlaskettu maksimiteho. 700MHz:n Athlonin luulisi kyllä toimivan melkein millä tahansa 300W powerilla. Pentele, voisit etsiä vaikka netistä jonkin muistitestin ja pyörittää sitä pari päivää. Ei siis nopeustestiä, vaan muistivirheitä hakevan. Ellet sitten halua ostaa ECC-muistia. Muistiongelmat tulevat ainakin itselläni mieleen seuraavaksi. Voi tietysti olla, että vika on jossain muualla. Kyseiset MSI:n levyt ovat kyllä olleet perinteisesti hyvin vakaita ja luotettavia, meillä on niitä täällä töissäkin kymmenkunta. Olethan muuten varmasti asentanut VIA:n ajurit?