Eli masiinaa suhteellisen raskaaseen 3D käyttöön(mallinnus/rendaus/kuvankäsittely) - Hintaluokka jossain 2000 +/- kieppeillä - Ohjelmisto: rhino, catia, MAX, adoben perussoftat - NVIDIA näyttis mielellään (jotkut realtime render softat ei tykkää raadeoneista. - quad core tai enemmän. - Muistit 4gb mielellään laajennettavissa (DDR2? DDR3 vissiin susi?) - HILJAINEN eli mielellään passiiviset jäähyt jos sellasii löytyy. - Pari nopeeta, luotettavaa ja hiljasta kovoa. - käyttis vista tai xp (64) -Näyttöä voi myös suositella koko 21-24" vaikka en sitä oo pakettiin laskenutkaan. Vähän pihalla kun kun viimeeks tehny koneen 2001 ja sen jälkeen käyttäny vain valmispaketteja (Dellin tuplaXeon precision pöytäkoneita ja Precision läppäreitä).
Verkkokauppa.comista nyppäset Tyan Tempest i5400XT:n (351,90e), 2kpl Xeon DP E5420:ta (2x 278,90e) ja 4kpl Kingston 4GB DDR2-667 ECC FB-DIMMia (4x 109,90e). Tämä jättää 650 euroa vielä muihin vermeisiin, mikä tosin saattaa muuttua, jos jätät esim. toisen prossun tai puolet muistista pois. Näytönohjaimeksi valitsisin huomautuksestasi huolimatta huokean Sapphire Radeon HD3870 512MB:n (116,90e), jonka voi softamodata FireGL V8600:ksi. Tuoreimmat FireGL-ajurit ovat ainakin suorituskyvyn suhteen testien mukaan varsin toimivat. Mikäli haluat tehokkaamman NVIDIAn näyttiksen, niin suosittelen Leadtek GTX 280:aa e-bugista (336,99e + postikulut 14,99e). Luonnollisesti 1GB-muististahan on etua 3D-hommissa ja tiedä vaikka tuollekin kortille lähiaikoina jonkinmoinen Quadro-modi ilmestyisi. Massamuistiksi valitsisin tämän hetken nopeimman perinteisen SATA-kiintolevyn eli WD 300GB Velociraptorin (Verkkokaupassa 253,90e, e-bugissa 210,49e). Optisella asemalla ei ole niin väliä, kunhan se on SATA-liitäntäinen - hyvä vaihtoehto on Samsung SH-S223F (VK 23,90e). Rahan säästämiseksi ottaisin kotelo+poweriksi Antec Titan 650-EC:n (VK 162,90e), sillä erillinen E-ATX-kotelo ja poweri kustantaisi reilusti yli 200e, Verkkokaupan hinnastoissa jopa lähemmäs 300e. Edit: Tosiaan jos aiot pistää useampia kiintolevyjä RAIDiin, niin se tulisi silloin kyllä hoitaa erillisen PCI-E x8 -väyläisen SATA- tai SAS-RAID-kortin kautta, johtuen integroitujen RAID-ohjainten luvattoman heikosta kirjoitusnopeudesta. Tämä kuitenkin lisää menoja melkoisesti, sillä Promisen ja Areca Tekramin neliporttisetkin ohjaimet kustantavat kolmisensataa euroa.
Kiitos vastauksesta, Paketti kuulostaa kyllä hyvältä, ehkä liiankin hyvältä. Mikä etu kalliilla xeoneilla on jos vertaa esim. quad core penoihin? Sama quadrojen ja geforcejen kanssa? kyllä kai sitä pärjää yhdelläkin kiintolevyllä.
Xeoneilla on moniprosessorituki, muuta merkittävää eroa ei tietääkseni ainakaan nykyisissä prosessorimallistoissa ole. Quadro-ajureilla OpenGL-nopeus (mikä on olennaisen tärkeää noissa mallinnuspuuhissa) nousee uusiin sfääreihin verrattuna GeForce-ajureihin (ja sama juttu FireGL-ajureilla verrattuna Catalysteihin) - raudan osalta ei suuria eroja ole, minkä takia softamodaus eli VideoBIOSin flashaaminen on mahdollista.
Alkaa valjeta. Jos päädyn muuhun kuin xeon ratkaisuun niin minkälaista pakettia siinä tapauksessa suosittelette? - Eli joku tykki quad pentium (extremet hintansa väärtejä?) - hyvä monipuolinen ja laajennettava emo - radeon tai nvidia jonka voi softmodata (miel.1gb muistilla ja saa pyörittää myös pelejä) - muistit 8-16gb - Poweri hiljainen, tehokas ja riittävä myös tulevaisuudessa - alle teran nopea kiintolevy Koteloksi tulisi tod.näk joku lian li aluhässäkkä ulkonäön ja hiljaisuuden perusteella.
Et pysty kumminkaan "laajentamaan" mitään normaalia ATX-emoa (jo pelkästään siksi, että Socket 775 on tiensä päässä ja talvella tulee jo ihan uuden sukupolven taaksepäin yhteensopimattomat vermeet), joten etenkin kun on tulossa yrityskäyttöön, suosittelen tuota serveriemoa. X48-lankut tukevat maksimissaan 8GB ja P45-lankut 16GB muistia, mutta tuohon serverilankkuun taitaa saada jopa 64GB, mikäli jossain vaiheessa muistintarve kasvaa räjähdysmäisesti (64-bittisen Vistan maksimi on 128GB). Pelinäytönohjaimien modauksellahan ei ole merkitystä, koska semmoisen rikkoutuessa voi aina ostaa uuden näyttiksen kymmenesosalla graafisen ohjaimen hinnasta. Muistien virheenkorjaavuudestakin saattaa olla etua. Mutta jos hankit kopaksi tuon Lian Li PC-A70:n, niin tällöin poweriksi ottaisin Enermax Modu82+ 525W:n. Periaatteessa yrityskäytössä tietty saattaa olla ihan fiksua hankkia koppa kahdella virtalähteellä, jos työ on erittäin kiireistä. Mitä tulee kiintolevyihin, niin jos vain rahaa löytyy, toki OCZ Core Series 32GB SSD-levy on hakuajoiltaan nopein, mutta uskoisin VelociRaptorin riittävän. Jos haluat erillisen varastolevyn, niin WD:n RE2-sarjalaiset lienevät järkevin hankinta. P.S. Pentium-brändin alle kuuluvat enää low-end -luokan E2xx0-sarjan prosessorit. Core/Core 2-arkkitehtuuri on ottanut ohjakset jo pari vuotta sitten ja Core 3 siis korvaamassa nämä ensi vuoden puolella.
Kiitokset, Juuri osia tilailemassa (eli xeon kokoonpanoon päädyin). Prossun osalta homma selvä, mutta ottaako passive vai active boxed? Onko suurta eroa jäähyssä? Käsittääkseni xeoneita ei juurikaan kellotella? Joten passive lienee ok kun kotelossa vaan ilma virtaa? ihmetyttää noi xeoneitten hintarot kun monessa paikassa näytäisi olevan tuplat VK:n hinnasta. Näytönohjaimesta: Löytyykö jostain lisää infoa tuosta radeonin softmodauksesta? Onnistuuko sama kikka muillakin radoneilla kuten 1gb malleilla ja toimiiko oikeasti FireGL V8600:sena? Mitkä kotelotuulettimet olisi tehokkaat ja hiljaiset?
Tuolta löytyy ohjeet 8800GT:n modaamiseksi Quadro FX3700:ksi: http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=539 Ja tuolta HD3870:n modaamisohjeet V8600:ksi: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=256552 Kikka onnistuu muillakin kuin 1GB-malleilla (tai mallilla, en muista nähneeni kuin Saksassa myytävässä GeCube HD3870:ssä 1GB muistia). Tuossa Tech Arpin artikkelissa on lopussa lueteltu, mitkä ominaisuudet toimivat Quadro-modauksen jälkeen paremmin ja missä ei tapahdu muutosta. Olettaisin, ettei aivan kaikki ominaisuudet kytkeydy päälle FireGL-modinkaan jälkeen, mutta tehoero on silti valtava. Xeonin passiivijäähystä ei ole kokemusta, joten en osaa sen jäähdytystehosta sanoa mitään. Saksasta näyttäisi saavan Thermalright HR-01 X -passiivijäähyä, joka sopii S771-prossuille (eri kiinnitykset ilmeisesti kuin Verkkokaupan HR-01 Plussalla). Sopivan hintaiset ja riittävän hiljaiset/tehokkaat kotelotuulettimet Verkkiksen hinnastoissa on nuo Nexus D12SL-12 PWM -propellit: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24232 Noctua NF-P12:t toki olisivat parhaimmat, mutta tuplasti kalliimmat.
Koteloksi löytyi Lian Li PC-V1110B. Turhankin kallis mutta laadukas ja hiljainen. Tuota pitää kuitenkin katsella ja kuunnella n.10 tuntia päivässä. Kellään kokemuksia? Mistäs muuten noi muistit tuohon hintaan löytyy? (4kpl Kingston 4GB DDR2-667 ECC FB-DIMMia 4x 109,90e)