1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kone jäätyy ihan sikana

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi aatu777 25.06.2020.

  1. aatu777

    aatu777 Regular member

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    226
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    morjens

    nyt on semmonen ongelma, mihin en keksi rohtoa ni tuun tänne utelemaan.
    eli tietsikka on lenovo b757e ja asensin uudestaan wintoosa 7 mutta kone ei toimi niinkuin ollenkaan. ihan sama mitä tekee, niin se vaan lataa ja lataa. no päivitin sen win10 mut sama jatkuu. ihan käyttökelvoton, vaikkka kuitenkin suhteellisen uusi tietsikka, eli pitäis rullata ihan hyvin win7.
    jännäks tän tekee se, et oon tehny mun toisellekkin vanhalle tieskalle uudelleen asennuksen win7, mut perkele ei vaan toimi. aina ennen windowssin asennuksen jälkeen tieskat on toiminu, nyt vaan ei onnistu.

    eli onko vika einiin laillisessa windowssissa vai missä?
    pitääkö vetästä xp ni alkaa toimii vai pitääkö nää heittää kierrätykseen? auttakaa joku mul palaa kiinni näiden laitteiden kanssa. kiitos
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,874
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    193
    Kyse on ehkä vain siitä, että uudelleen asennuksen jälkeen Windows 7:n päivitysten asentaminen vie valtavasti aikaa. Lisäksi on olemassa päivityksiä, jotka täytyy asentaa ilmeisesti käsin, ennen kuin jatkopäivitys Updaten kautta taas onnistuu. Windows 7:n tuki on päättynyt eikä Microsoft tarjoa sille ajantasaista koontipäivitystä.

    Windows 10:n puhtaassa asennuksessa tuollaista ongelmaa ei pitäisi olla, kun lataa asennustiedostoksi viimeisimmän version. Jos käyttää vanhempaa versiota, joutuu odottamaan senkin päivittymistä.

    Muuten, miksi asensit Win 7:n uudelleen? Oliko jotain ongelmia jo ennen uudelleen asennusta? Tuo pitäisi tietää, sillä ongelmien syy voi olla muussakin kuin päivityksissä, esimerkiksi viallinen kovalevy. Ilman lisätietoja ei kannata alkaa enempi arvailemaan.
     
  4. aatu777

    aatu777 Regular member

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    226
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    moi ja kiitos vastauksesta. sain tän tieskan äitiltä, joten aattelin aloittaa puhtaalta pöydältä.
    win10 nyt ja lataa tosi paljon. katoin myös, et onhan tää kone vuodelta 2013, joten onko se vaan niin vanha, ettei jaksa pyörittää kunnolla?
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,874
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    193
    Ei se asennus taida uudemmallakaan koneella alle tunnissa tapahtua.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
    Pitäisi ladata uusin Windows 10 versio 2004, vai onko sinulla se jo? Silloin ei tule asennuksen jälkeen muuta kuin pari-kolme pikku päivitystä.
    Ilmeisesti kone on myös melko hidas ja vaatii kärsivällisyyttä.

    edit: Uudella koneella kympin asennus kestää noin 15 min.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,874
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    193
    Uusiakin koneita on suorituskyvyltään hyvin erilaisia ja kokonaisaika riippuu siitäkin, onko asennusmedia valmiina, vai ladataanko se samalla, ja millaisella yhteydellä. Tässä kuitenkin on kyseessä vanha kone heikolla AMD-suorittimella, joten pelkkä asennuskin vie paljon aikaa.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
    Olet oikeassa hitaalla prosesorilla raksuttaa ja raksuttaa, eikä valmista tule.

    Tuli heti sopivasti Windows 10 home käyttiksen asennus vähän vanhemmalle koneelle.
    Prosessori Xeon E3 1230 E3, emo Asus Z97-PRO-GAMER
    Prosessori valmistettu Q2'2011. Aika vanha, mutta vääntää hyvin vielä.

    Asennus valmiiksi ladatulta USB-tikulta:

    Eka uudellenkäynnistys 5 minuutin kohdalla.
    Heti perään toinen uudelleenkäöynnistys
    8 min. tietokonetta valmistellaan käyttöä varten.
    11 minuutin kuluttua asennus valmis, kaikkine ajuriasennuksinen.
    Asennuksen aikana kannattaa kone pitää nettiin kytkettynä.

    Heikolla samanikäisellä prosessorilla tuo voi kestää >10 kertaa kauemmin.

    Edit: Minusta oikea ja nopein tapa asentaa on valmiilta USB-tietovälineeltä puhtaana asennuksena, eikä päivitys asennuksena.
    Mainitaan vielä, että tuossa koneessa muistia on 16Gt
    Edit: Lisäksi unohdin vielä erittäin merkittävät asian, koneessa on nopea SSD-levy.
     
    Viimeksi muokattu: 25.06.2020
  9. aatu777

    aatu777 Regular member

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    226
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Puhutaamkohan me tässä edes samasta ongelmasta enää?

    Eli itse asennus ei ole ongelma vaan se asennuksen jälkeinen toimivuus. Eli jos vaikka avaan jonkun kännykäl kuvatun videon kovolta ni se lataa sitä auki 2 min. Sama kuvan kaa, 1 min menee et aukee. Omatietokone aukee 30sek viiveel. Kaikki vaa lagaa ja aukee hitaasti eikä samantein. Ei ennen ole samanlaista ongrlmaa ollut win7 kanssa.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,874
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    193
    Tuosta kai me puhutaan?
    Kertomastasi saa käsityksen, että alun perin kone toimi Windows 7:n kanssa, mutta kun asensit Windows 7:n uudelleen, kone alkoi jäätyillä, ja sama jatkui, kun päivitit Windows 10:een. Tuosta herää epäily, että asennus tai päivitys ei jotenkin onnistunut tai on kesken ja kone toimii äärimmäisen hitaasti, kun se samalla koittaa viimeistellä päivitystä.

    Paina Ctrl+Shift+Esc, jolloin pääset Tehtävienhallintaan. Katso välilehdeltä Prosessit, mikä on suorittimen käyttöaste. Jos se on huomattavan korkea, niin mikä prosessi sitä kuormittaa eniten?
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,038
    Kiitokset:
    1,259
    Pisteet:
    223
    Tungenpahan nokkani samaan soppaan.

    Osia ei listattu erikseen joten en itse lähde kaivelemaan tietoja mahdollisista komponenteista jotka koneessa (läppärissä) ovat.

    Ylläolevat asiat tulivat mieleen täälläkin. Joku jumittaa ja ↑ ohjeilla voisi niitä tarkastella. Sitten, kuten jo edellä motkotin komponenttien ominaisuuksista niin jos koneesta löytyy mekaaninen kiintolevy, pahimmassa tapauksessa 5400 rpm niin eipä kannata henkeä pidätellä kansioitten yms. avautumisien suhteen. Saattaa alkaa huimaamaan. Kymppi kyllä toimii ok, ei ole käyttöjärjestelmän vika.

    Päivityksen paikka voisi olla mahdollisen ssd-lätyn hommaaminen ja kympin asennus puhtaalta pöydältä kuten jäsen Tarantellakin edellä totesi.

    Kone ei kummene ihmettelemällä. Ei kuitenkaan ole henkimaailman juttuja nämä.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
    Lähdetään nyt ihan alusta liikkeelle.
    Oletko tehnyt puhtaan asennuksen kympillä. Se tarkoittaa, että olet tyhjentänyt asennuksessa ensin kovalevyn eli poistanut osiot ja sen jälkeen aloittanut asennuksen suoraan tyhjälle levylle.
    Tuoteavainta ei tarvita (ohitetaan kysely, ei ole tuoteavainta) jos kymppi on aikaisemmin aktivoitu ko. koneelle.
     
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,038
    Kiitokset:
    1,259
    Pisteet:
    223
    Totta tuo ↑. Windows kymppiä voi käyttää hieman rajoitetusti myöskin ilman lisenssin lunastamista. Jos tuossa raikkaassa asennuksessa ja testaamisesssa jokin jumittaa niin voisi epäillä komponentti ongelmia. Vaikka läppärin kuumentuminen pölyongelman vuoksi ja siihen suuntaan.

    Toisaalta... otetaan tämäkin kortti pöydälle. Jos riittää energiaa ja aikaa tutkia hieman jo iäkästä läppäriä niin meneehän se harrastuksena. Kovin tuottavaa juttua se ei ole kenellekään. Tulee mieleen mielikuva jossa tungetaan käärmettä pyssyyn. Ei halua sinne mennä ja siinä menee aikaa. Sitten kun on aika laukaista niin panokset hukassa.

    Pikku säästämisellä saapi jo parempaakin ja myöskin laillista windowsia alle. Päivitykset rullaavat ok.

    Mutta ilmeisesti kone ei ole warsinaisessa käytössä vaan ihmettelyn alla.
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,874
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    193
    Jos Windows 10 on jo aikaisemmin aktivoitu kyseiselle koneelle, aktivoituu se uudelleen asennuksen jälkeen automaattisesti, kun uuden asennuksen yhteydessä tuoteavainkysely ohitetaan.

    Tosin tämän ketjun lähtötiedot ovat puutteelliset ja sekavat, joten ulkopuolisenon mahdotonta esimerkiksi tietää, onko Windows 10 jo aiemmin aktivoitu, mutta ainakin päivitys on kerrotun mukaan tehty.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,038
    Kiitokset:
    1,259
    Pisteet:
    223
    Itsekin olen hieman ulapalla tietojen suhteen. Toki niin että jos kymppi on nyt niin mikään ei estä sitä uudelleen asentamasta. Eikä muutenkaan. Jaah tuo läppäri... en tiedä kuinka helppohuoltoinen tuollainen on. Puhutaan siis kovon vaihdosta ssd-lättyyn. Rauta on melko köykäistä kuitenkin niin... voihan sitä kokeilla vaikka joku 250GB ssd ja jos ei rokkaa tuossa niin tulevaisuudessa jossain sitten kuitenkin. Päätä ei kannata kovin kauaa raapia näitten kanssa, siis jos kone ei tarjoa suorituskykyä niin mitäpä wanhusta hoputtamaan. Se dallaa omaa vauhtiaan.
     
  16. PS393

    PS393 Member

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    39
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16

Jaa tämä sivu