1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kone ei sammu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi _status_ 10.05.2004.

 1. _status_

  _status_ Regular member

  Liittynyt:
  27.01.2004
  Viestejä:
  338
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Missäköhän on vika, kun ei meinaa kone sammua vaan jää aina siihen "Windows sammutetaan" kohtaan Käyttis Win98.
  Oom yrittäny päivittää vähän kaikkia ohjelmia, mutta ei oo auttanu.
   
 2.  
 3. jpekkam

  jpekkam Guest

  AdAware, SpyBot, virustarkistus, kovon eheytys. Aluksi...
   
 4. Pet_S

  Pet_S Member

  Liittynyt:
  10.05.2004
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joo, voipi olla että noista on apua.

  Itellä on vastaava ongelma - kone ei syty!

  Menee lepotilaan tietyn ajan kuluttua. siitä yleensä nousee sim hiirtä liikuttamalla. Mutta annahan olla jos menet ja sammutat valikosta virransäästötilaan tai lepotilaan, niin ei saa millään ylös. Pakko resetoida ja startata alusta.

  em Spybotit ja Adawaret F-securet ajelen tämän tästä.

  Muistelisin, että äskettäin jossin mikrolehdessä oli maininta jostain windowisin mukana tulleesta ohjelmasta joka osaisi kertoa josko windowsissa on kaikki kurantit tiedostot tallella. Mikähän se oli?

  Osaako joku muuten antaa ohjeita?
   
 5. jpekkam

  jpekkam Guest

  Tuli mieleen, että näkyykö tuolla mitään erikoista?

  "Käynnistä" ---> "Ohjauspaneeli" ---> "Suorituskyky ja Ylläpito" ---> "Valvontatyökalut" ---> "Tapahtumienvalvonta" ja siellä kohtaan "Sovellus".
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 10.05.2004
 6. _status_

  _status_ Regular member

  Liittynyt:
  27.01.2004
  Viestejä:
  338
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ei oo tollasta "Suorituskyky ja Ylläpito" juttua, kun on tää Win98. Tuntus että johtuu jotenki tosta NOrton internet Security 2004:sta, mutta mitäköhän sitä osais säätää, että sais toimimaan??
   
 7. Pet_S

  Pet_S Member

  Liittynyt:
  10.05.2004
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Juu, ei näy mullakaan sellaista paikkaa ohjauspanelissa. Tää on win ME, sori, unohdin eilen sanoa.
   
 8. jemppa

  jemppa Member

  Liittynyt:
  19.04.2004
  Viestejä:
  71
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Juu mulla on ihan samoja ongelmia mun koneessa, välillä mylly ei sammu ja sitten kun se menee virransäästötilaan ei se kyllä sieltä herää enää.
  Ja sitten kun koittaa logata ulos käyttäjän (windows family logon) on 50/50 mahollisuus tuleeko bluescreen vai loggaako ulos.

  Sanoisin että ei tuohon mitkään F-securet/Ad-awaret auta, meidän sissien käyttämä Windows98 on vaan niin auttamattoman paska käyttöjärjestelmä. Ja sehän siihen vaikuttaa kuinka paljon tavaraa koneessa on, esim prosessit taustalla, sillä eihän puhtaan asennuksen jälkeen ongelmia vielä (yleensä) ole.

  Itse teen päivittäin pikaisen Scandiskin ja kuukauden välein eheytyksen. Scandisk auttaa ja tulisi tehdä aina jos kone kaatuu tai joutuu restartaa 'väkisin'.
   
 9. _status_

  _status_ Regular member

  Liittynyt:
  27.01.2004
  Viestejä:
  338
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyt kun tässä yritin tehdä Eheytystä niin se ei voinut tehdä sitä kokonaan, koska joku ohjelma käynnistää sen koko ajan uudestaan. Jotain sellasta siinä luki. Laitoin kyllä Norton Antiviruksen ja Norton Firewallin Disable tilaan (ja otin netin johdon pois ettei tuu viruksia) niin silti vielä joku ohjelma siellä mättää.

  Norton Internet Security 2004 on muuten laitettuna ja sen jälkeen alko nämä ongelmatkin.
   
 10. jeppe

  jeppe Guest

  "Menee lepotilaan tietyn ajan kuluttua. siitä yleensä nousee sim hiirtä liikuttamalla. Mutta annahan olla jos menet ja sammutat valikosta virransäästötilaan tai lepotilaan, niin ei saa millään ylös. Pakko resetoida ja startata alusta."
  Toi on mun mielestä 98:in ominaisuus, ts. virransäästötila susikasissa on niin paska, että se ei vaan suostu herättää konetta muuten kuin riuhtomalla hiirtä 6 minuuttia putkeen pöydällä, jos silloinkaan. Muistan kun hankin ekan optisen usb-hiiren, niin sillä kone ei heränny mitenkään. tavallisella hiirellä se vielä onnistu kun teki tuom em. toimenpiteen :) paska mikä paska
   
 11. _status_

  _status_ Regular member

  Liittynyt:
  27.01.2004
  Viestejä:
  338
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 12. jemppa

  jemppa Member

  Liittynyt:
  19.04.2004
  Viestejä:
  71
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Saas nähä onko ko. päivityksestä apua. Eikös tuon saman päivityksen pitäisi tulla myös automaattisesti sieltä windowsupdate.comista?

  Tuosta levyneheytyksestä sen verran, että itse kun sen teen: ensimmäiseksi kaikki näytönsäästäjät ja virransäästöasetukset pois, sitten verkkopiuha irti ja kaikista oikean alakulman kuvakkeista kakkosnappulla 'close' ja lopuksi Ctrl+Alt+Del ja kaikki prossesit sitä kautta pois paitsi, Explorer ja Systray, muuten kone kaatuu. Ilman noita eheytys alkaa koko ajan uudelleen.
   
 13. Pet_S

  Pet_S Member

  Liittynyt:
  10.05.2004
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jeppe, minun ongelma ei kyllä alkanut hiirulaisen vaihdolla. Jännä, että jos jätän levyn eheytyksen yöki hommiin, niin kone herää sen jälkeisetä unitilasta aamulla hiirtä liikuttamalla. Vaan annahan olla jos nyt en tee 10min mitään, niin ei millään ylös paitti reset kautta. Jotenkin vaikuttaisi tulleen kun kovalevy täyttyi (2.5G vapaata). Siis win 95.

  Mikä lie win me (2000 luulis olevan sama)
  menettely tarkistaa onko kaikki dll yms OK. Viime Tietokonelehen postilaatikkopalstan vihje ei toimi ainakaan tässä windowsdissa.

  Siis se vihje oli ajaa dos ikkunassa sfc / scannow. Toiminee vain XP:ssä. Onko ME:ssä (98 tai 2000) mitään vastaavaa menettelyä?
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2004

Jaa tämä sivu