1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kodakin EasyShare -ohjelma vallannut koneen, mikä avuksi?

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi Kotikuvat 31.07.2007.

 1. Kotikuvat

  Kotikuvat Member

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  37
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Latasimme jokin aika sitten ostamamme Kodakin taskupokkarin ohjelman, siis tähän kannettavalle. Nyt vehje käyttää sitten kaikkien kuvien avaamiseen tuota Kodakia (kaikki kuvat tulevat muotoon easyshare.jpg tai jotain vastaavaa...

  Miten saisin palautettua koneen käyttämään aikaisempaa ohjelmaa kuvien avaamiseen, se oli se XP:n normaali "kuvien ja faksien esikatselu"-systeemi. Nytkin tietty onnistuu, kun klikkaa hiirellä valittua kuvaa ja valitsee "avaa sovelluksessa" ja siitä tuo "kuvien ja faksien esikatselu".

  Suurin ongelma on se, että tuo Kodak ei saa auki esim. sähköpostitse saamiani kuvia!

  Sitten vielä niin tyhmä kysymys tähän loppuun, että saatte oikein nauraa;o). Eli kun minulla on olemassa cd-levy täynnä kuvia ja avaan sen tässä koneelle, joka käyttää tuota Kodakin-ohjelmaa, niin tekeekö tuo ohjelma jotain noille levyllä oleville kuville? Voiko ko. ohjelma näyttää ne pienempinä tiedostoina, kuin ne todellisuudessa ovat? Entä jos ohjelma niitä jotenkin muuttaa, niin onko muutos pysyvä?

  Tässä oli nyt monta kysymystä: Miten palauttaa aikaisempi ohjelma kuvien avaamiseen? Muuttaako Kodakin ohjelma cd-levyllä olevia kuvia tai lukeeko ne pienempinä kuin oikeastaan ovat?

  Nää on varmaan ihan hölmöjä, mutta toivottavasti joku jaksaisi vastata ja ihan selkokielellä, jos mahdollista - niin en sitten jatka jankkaamista;o) Kiitos avusta
   
 2.  
 3. MissBlue

  MissBlue Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  982
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  start - control panel - folder options - file types
  Tuolta valitset haluamasi tiedostomuodot (jpe, jpg, jpeg, tiff, yms) ja alempaa valitset sitten change. siihen tulee tyrkylle sitten erilaisia avaamiseen sopivia ohjelmia, joista yksi hyvin todennäköisesti on Windows picture and fax viewer. Valitse se ja läppää täppä ruutuun "always use the selected program to open this kind of file" ja sitten ok - apply -ok.
  Nuo lienevät suomeksi jotakin tyyliin Käynnistä - ohjauspaneeli - kansion asetukset - tiedostotyypit ... muuta, "Käytä aina valittua ohjelmaa kyseiselle tiedostotyypille" tms. ja sitten vaan ok, käytä, ok
  Hiihuhuhuhahahkikakikakika
  Ei se CD-levyillä oleville kuville mitään tee, mutta yleensä nuo kameroiden omat ohjelmat on roskaa, joihin ei juuri kannata ostaa. Jos näppärää katseluohjelmaa kaipaa, jolla voi pientä korjailuakin harrastaa, niin esim. FastStone image viewer on ihan ok ainakin omasta mielestäni, Irfanview on kanssa ihan hyväksi havaittu.
   
 4. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Viimeksi muokattu: 31.07.2007
 5. Kotikuvat

  Kotikuvat Member

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  37
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos, kiitos!

  Katson hommaa rauhassa, jahka tuo pikkuväki on saatu untenmaille... Ettei tuu tehtyä mitään töppöä!

  Eiköhän muutosten palauttaminen entiselleen ole suht yksinkertaista, jotta uskaltaa kokeilla!?
   
 6. Kotikuvat

  Kotikuvat Member

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  37
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ilmeisesti riittää, että valitsen tuosta Tiedosto-luettelosta kohdan Easyshare.jpg ja muutan sen sitten avattavaksi tuossa Kuvien ja Faksin esikatselu -ohjelmaassa?

  Kodakin ohjelma on nimennyt kaikki koneella olevat kuvat Easyshare.jpg-tiedostoiksi... Eli tuon muutoksen pitäisi sitten päteä kaikkiin kuviin. Ilmeisesti tuolla nimeämisellä ei ole mihinkään mitään merkitystä?

  Toivottavasti tuon yhden kohdan muuttaminen pätee myös noihin sähköpostissa oleviin kuviin, joita ei Kodakin ohjelma ole saanut lainkaan auki...

  SuurKiitos vielä avusta!
   
 7. MissBlue

  MissBlue Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  982
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Siellä on vaan tarjolla tiedostotyyppejä, ei sinällään nimiä. Eli valitset .jpg:n ja pistät sen avautumaan haluamallasi ohjelmalla.
   
 8. Kotikuvat

  Kotikuvat Member

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  37
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Meidän koneessa on ko. kohdassa pitkä lista erilaisia tiedostotyyppejä otsikolla: "Rekisteriin kirjoitetut tiedostotyypit". Otsikon alla on ruudussa kaksi saraketta "Tunnisteet" ja "Tiedostotyypit".

  Tunnisteiden alla on pieni kuvake ja esim. kirjainyhdistelmä. Tiedostotyypeissä lukee sitten muutama sana. Tässä muutama, jonka löysin (kuvakkeita, kirjainyhdistelmän edessä, en lähtenyt tähän kopioimaan):

  JFIF JPEG-kuva
  JPE EasyShare jpe
  JPEG EasyShare jpeg
  JPG EasyShare jpg

  Kun sitten jonkun valitsee, niin voi muuttaa ohjelmaa, jolla se avataan. Tämä lienee kuitenkin se oikea kohta, jossa homman pitäisi hoitua?

   
 9. MissBlue

  MissBlue Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  982
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Sepä se. Siinä alempana on sitten kohta vaihda tms. suomeksi. Sieltä pääsee valitsemaan halutun ohjelman.
   

Jaa tämä sivu