1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kiinnijääminen...

Viestiketju Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista -osiossa. Ketjun avasi kalmari90 11.12.2005.

 1. eduard0

  eduard0 Active member

  Liittynyt:
  27.06.2005
  Viestejä:
  1,396
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ota huomioon, että ne on ihan samat levy-yhtiöt jotka artistien etuja valvovat niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Esimerkiksi Sony BMG ja EMI, joiden suomalaiset vastineet Sony BMG Finland ja EMI Music Finland kyllä varmasti valvovat samalla tavalla niin suomalaisen kuin ulkolaisenkin musiikin levitystä.

  Käytännössä kaikilla levy-yhtiöillä on oma osastonsa Suomessa, joten on mielestäni turhaa miettiä mitä musiikkia voi tai ei voi jakaa Suomessa, jotta ei jäisi kiinni. Näillä näkymin kiinnijäämisprosentit näyttävät olevan alhaisia, mutta jos pelottaa niin tuskin kannattaa jatkaa "harrastustaan".
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2006
 2.  
 3. Pyhimys

  Pyhimys Regular member

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  891
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  jos pelottaa, pitää tiedot ulkosella kovolla ja jos lähtee kotoota, ottaa kovon mukaan :D Sit jos on kytät ovella, ku oot himassa, ni avaat ikkunan/parvekkeen oven ja kokeilet, miten se lentää :D (ja sit avaat oven)
   
 4. Tonski

  Tonski Regular member

  Liittynyt:
  18.11.2005
  Viestejä:
  670
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eikös ne poliisit ala epäilemään jos näyttö on kuumana mutta kovoa ei näy missään? :D Tässä on kiinnijäämisongelmaan lopullinen ratkaisu: Ostaa niin pienen kovon että siihen ei kerta kaikkiaan saa ladattua paljoa tiedostoja. Eipähän tule niitä liikaa poliisien kummasteltavaksi. ;)
   
 5. acido

  acido Regular member

  Liittynyt:
  06.05.2005
  Viestejä:
  771
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ottaa niin jumalattomasti pannuun koko musiikkibisnes, että en viitsi edes warettaa säveltaidetta enää. Taiteilijat kannattavat levy-yhtiöiden toimintaa (hintakartelleja, kopiosuojauksia, lakeja valmistelevien virkamiesten lahjontaa, ihmisten aivopesua...) koska kerran tekevät niille duunia. En voi enää saada mielihyvää edes hyvin tehdystä musasta, kun muistan minkälaista sontakoneistoa musiikintekijät pitävät hengissä. Siitä on vilpitön luomisvimma kaukana, kun rokkarit ajattelevat vain Sonyn seuraavia pippaloita ja tilipäivää.

  Tein eilen sunnattoman typeryyden ja ostin Tarjoustalosta kuudella eurolla CMX:n musiikkitallenteen. Takakannessa luki: Oy EMI Finland Ab. Se sai kyydin Ämmässuon kaatopaikalle banaaninkuorien ja kuivuneen pizzan seurana. Toivottavasti, taiteilija Yrjänä, sait Teostolta muhkean hyvitysmaksutilin vuodelta 2005. Ehtykööt luomiskykysi ja olkoon seuraava levysi rootkit-kopiosuojattu, ahne ali-ihminen!
   
 6. venalaine

  venalaine Regular member

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  893
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Heh heh... Tässä pitää jo kyllä olla jotain pyhäksi luokiteltavaa vihaa levy-yhtiöitä ja musiikkibisnestä kohtaan. Itse tuskin ihan noin radikaalisti olisin käyttäytynyt jos moisen virheen olisin vahingossa tehnyt. CMX on kuitenkin ollut EMI:llä jo varmaan vuodesta 1993 eikä Yrjänä vielä tuolloin tainnut arvata mikä on meininki vuonna 2006 ;)
   
 7. acido

  acido Regular member

  Liittynyt:
  06.05.2005
  Viestejä:
  771
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Toden totta, Yrjänä orkestereineen on ollut EMI:llä vuodesta 1992. Itseltä löytyi levyhyllystä bändin eka vinyyli Kolmikärki, joka oli tehty oululaiselle riippumattomalle Bad Vugum -levymerkille. HC -punk bändinä aloitellut CMX haistoi rahan, kun Yrjänässä heräsi melodinen ja kaupallinen puolisko. Tämä kuulunee jo bändit -keskustelualueelle, mutta:

  Miksi muusikot ovat katselleet nimissään harjoitettavaa kuulijoittensa alentavaa kohtelua sivusta pelokkaina vellihousuina (harvoja lukuunottamatta)? No materiaalinen ihanuushan se vetää lopussa pitemmän korren fanilojaaliuden ja taiteellisen riippumattomuuden ohi. Löytyykö niin idealistista muusikkoa, joka lähtisi suuren ahnaan dinosauruksen suojista? Ei kestä kantti, ei.
   
 8. kaisellg

  kaisellg Member

  Liittynyt:
  06.01.2006
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mitä vähemmän jaat ja harvemmin jaat, sitä epätodennäköisemmin tulet jäämään kiinni. Vaara on, mutta pieni. KRP:llä ei ole resursseja edes sakottaa kaikkia Suomen warettajia.
   
 9. acido

  acido Regular member

  Liittynyt:
  06.05.2005
  Viestejä:
  771
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  KRP suorittaa esitutkinnan, ei kirjoittele sakkolappuja.
   
 10. kaisellg

  kaisellg Member

  Liittynyt:
  06.01.2006
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Juu ei se teekkään, en tiedä ketkä ne tarkalleen tulee tekemään, mutta tuskin yksi ryhmä koko Suomea silti. Tai who ever knows? Eikait sil nii väliä, kuiteskaa ei pikkuwarettajia kiinni oteta, ainakaa pitkään aikaa tulevaisuudessa.
   
 11. Danshaku

  Danshaku Guest

  hmmm.. en tiedä olenko aikaani jäljessä, mutta eikös siitä jakamisesta jaeta rangaituksia? Lataaminen on vain moitittavaa (hyi hyi 0_o). Hankkii häksin torrentti tai ed2k clienttiin, että ohjelma luulee jakavansa tiedostoja, vaikka ei jaa.
   
 12. sieni

  sieni Member

  Liittynyt:
  15.08.2005
  Viestejä:
  91
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Noni, tuohan se varmasti kannattaa. P2P tekniikkaaa.. jaetaan ja ladataan ei FEIKATA! perkule
   
 13. Zombie2

  Zombie2 Guest

  .
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 18.01.2006
 14. Pyhimys

  Pyhimys Regular member

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  891
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  emmä noita "häksejä" oikeen kannata, sitä paitti sit kohta kukaan ei jakais mitään. muo vaan ittee harmittaa se, et jos laitan dc++ssa yhden slotin auki, silti saattaa välillä olla parikin lataajaa lataamassa jotain tiedostoa.
   
 15. Danshaku

  Danshaku Guest

  Seedereitä löytyy kyllä yllinkyllin ilman muutamaa suomalaista. Itseäni ei hirveemmin kiinnosta toi 3000 eruon lasku. Mut tollasta p2p ohjelmaa on vaikee löytää(kaveri onnistu jotenkin ite häksäämään siihen se homman) ite en oo vielä löytänyt keinoo tuohon feikkaamiseen. Ja tottahan se on, että ei ne voi vain tulla ja ottaa jotakuta kiinni ilman tutkintaa ja jos keinot, joita käytetään tutkimiseen, ovat laittomia, niin minkäs teet.
   
 16. TearTox

  TearTox Regular member

  Liittynyt:
  11.07.2005
  Viestejä:
  318
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Silloin teet valituksen ja et suostu haasteeseen :D
  Et yksinkertasesti mene oikeudenkäynteihin ja kapinoit mahdollisimman paljon lakien sisällä.
   
 17. Hz4

  Hz4 Guest

  Nro1. Poliisi ei voi iskeä suuria rikesakkoja käteen ns. epäilyjen takia.

  Nro2. Kotietsintä / takavarikointi luvan sallii vain oikeus. Luvan lunastamiseen menee jonkin aikaa (2vk-1kk)

  Nro3. Liikkuvapoliisi/KRP ei tule yksittäisten tekijöiden oven taakse potkimaan. Tapana on ollut että, kerätään suuri joukko yksittäisiä tai yksi serveri kohde. Kaikki pidätykset/ ns. ratsiat tapahtuu sovittuna aikana jolloin estetään varoituksen leviäminen.

  Nro4. Virkavalta ei tuhlaa aikaan yhteen yksittäiseen tekijään jonka epäillään käyttävän p2p-verkkoa yhden kerran vuodessa 24h. Enemmän heitä kiinnostaa kuumana käyviä verkkolinjoja 24/7.

  Nro5. On turha selittää mitään että, "kaverin kone vietiin ja sakkolappu käteen". Oikeus määrää luvat,sakot ja tuomion. Ei liikkuvapoliisi suoraan voi tehdä oikeastaan yhtään mitään. Ylinopeus sakko/lievä rike sakko on liikkuvanpoliisin määrättävissä. Oikeus voi jopa hylätä liikkuvanpoliisin antaman rikesakon. KPR hoitaa vakavat rikokset kuten p2p-verkkojen käyttäminen ja sekin tapahtuu vain oikeuden määräämällä tavalla.
   
 18. tarik

  tarik Member

  Liittynyt:
  29.11.2005
  Viestejä:
  63
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Siis... Jos joku tyyppi käyttää nyt, esim DC:tä! Miten tyyppi voi jäädä kiinni?

  Ja poliisithan eivät voi tehdä mitään kun miljoonilla on omalla koneella tuo softa!!! vai?

  Toinen on Azureus, miten sen käytlöstä voi mukamas jäädä kiinni?
   
 19. Hz4

  Hz4 Guest

  Hah!
  Poliiseilla ei ole hädintuskin minkäänlaisia todisteita siitä millä sinä latailet ja miten sinä latailet. Niille riittää se että, se käyttää p2p-verkkoa ja edelleen pääasiassa ulosmenevää liikennettä tarkkaillaan.
  DC:tä käyttää myös monet laillisesti kuten minä ja se on täysin turvallista. (Sisäverkossa salasanalla turvattuna ja muokkaa hubin/serverin asetukset niin että, tuntematon käyttäjä saa monoa ja bannia. Tämä on täysin laillista tällä tavoin.)
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 22.01.2006
 20. epatic

  epatic Member

  Liittynyt:
  26.01.2006
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Haluan myös tuoda ilmi oman vaatimattoman mielipiteeni tähän keskusteluun...

  Oon just käyttäny tän viestiketjun lukemiseen aikaa noin kolme (3) tuntia ja oon tullu siihen tulokseen, ettei warettaminen kannata... Tai ehkä musiikkia...(np: Tauski - Sinä vain)...mut mul ei oo pitkään aikaan ollu yhtä hauskaa, ei leffassa, ei waretettua leffaa kattoessa eikä mitään peliä pelatessa, ku tänä aikana...

  Hyvä hyvä! Jatkakaa samaa rataa (eikä toi ollu ees paras)! Mäki saatan jopa lopettaa warettamisen... =)

  edit: luin säännöt tarkemmin ja poistin ylim. huutomerkit... =)
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2006
 21. Hz4

  Hz4 Guest

  :) niinpä niin
   

Jaa tämä sivu