1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kämmenmikro+gps (HP IPAQ RX5725 TRAVEL COMPANION)

Viestiketju Kämmenmikrot -osiossa. Ketjun avasi perhana 09.12.2006.

 1. perhana

  perhana Regular member

  Liittynyt:
  05.02.2005
  Viestejä:
  933
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itselleni sopivaa joululahjaa pohtiessani rupesi himoittamaan kämmenmikro integroidulla navigaattorilla... ja pikaisesti eri laitteita vertaillessa kiinnostaisi joko se fujitsu siemensin POCKETLOOX N520 gps härveli, jolle vaihtoehtona alkoi kiinnostamaan hintansa puoleen tuo HP:n travel companion joka vetäisi pidemmän korren bluetoothin ja tehokkaamman prosessorin ansiosta, kun tuossa pocketlooxissa ei näytä bluetoothia olevan ja se on mielestäni paha paha puute...

  Mutta kysymys joka kaipaisi tarkempaa vastausta on, onko tuossa HP IPAQ RX5725 TRAVEL COMPANION nyt sitten varmasti mukana navigointi softa ja gps, kun tuoteinfossa ei siitä ole mitään mainintaa...?
  mutta hp:n sivujen teknisten tietojen
  http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/12532_div/12532_div.HTML mukaan rx5725 mallissa kuitenkin olisi gps ja TomTom Navigator 6 softa...?
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2007
 2.  
 3. Mecli

  Mecli Regular member

  Liittynyt:
  25.10.2006
  Viestejä:
  164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Minulla on se N520, mutta se tulee kalliiksi jos haluaa kunnon pelin. Meilkein jokainen kämmenmikro joka sisältää GPSän niin tarvitsee lisäantennin. Ja yleensä niissä ei tule edes mitää kartta softaa mukana...
  Ja mitä Bluetoothiin tulee niin itse olisin ehkä kerran tarvinnut jos sitäkään kun tuossa N520 on sekä wLAN että Infrapuna joten sitä ei tarvitse mielestäni...
  Mielestäni verkkokauppa.comissa myytiin pakettia jossa oli Jokin HP:n kämmenmikro ja Tomtom paketti mukana. Lisäksi kyseinen paketti sisälsi autolaturin. Kämmenmikrossa oli WM 5.0 jnejne. Pistän linkkiä iltapäivällä jos löydän.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2006
 4. perhana

  perhana Regular member

  Liittynyt:
  05.02.2005
  Viestejä:
  933
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Otin riskin ja tilasin tuon HP Ipaq rx5725 travel companion laitteen vaikka ei myyjältäkään tietoa herunut siitä mitä laitteen mukana tulee... ja kyllähän tuo oli ihan positiivinen kokemus todeta että mukana todellakin tuli TomTom 6 softa ja pohjoismaiden kartasto valmiiksi asennettuna, vieläpä 1 gigan sisäiselle muistikortille jolle on jäänyt vielä noin 600mt tyhjää tilaa lisäsovelluksille ja musiikille tai muulle.
  Myöskin se bluetooth löytyy vakiona ja pienen säätämisen jälkeen kännykkä toimii bluetoothin kautta modeemina joten nettiin pääsee missä vaan jos vaan kännykkä on taskussa.
  Hyvin toimiva laite tuntuu olevan ja prosessorissa riittää senverran tehoa että ohjelmat toimii kohtalaisen nopeasti ja videot pyörii hyvin. Koska tomtom on asennettu sisäiselle muistikortille on vapaana sd-muistipaikka johon saa ainakin 2 gigan muistikortin.

  Mitään lisäantennia tuo ei tunnu tarvitsevan, integroitu antenni toimii ainakin tuulilasin läpi hyvin, eli laite on täysin käyttövalmis mukana tulevilla varusteilla, eli kotilaturi, autolaturi, tuulilasiteline, suojapussi ja usb-johto.

  Miinuksena voisi mainita että käyttöjärjestelmästä en ainakaan löytänyt kielivaihtoehtoja, eli ilmeisesti se toimii ainoastaan englanniksi (navigaattori silti suomenkielinen) joka on kyllä outoa, kun kännykässäni jossa on sama wm 5.0 käyttöjärjestelmä smartphone versiona kielen pystyy vaihtamaan suomeksikin.
  Miinus on tuossa halvimmassa mallissa myös wlanin puute, mutta itselleni siitä ei haittaa ole kun nettiä käytän kuitenkin tuon bluetoothin kautta, tai sitten usb:n kautta jos jotain suurempaa täytyy ladata.

  Mielestäni kuitenkin hintaisekseen hyvä laite, täysin toimiva kämmenmikro ja gps paikannin hyvällä softalla, ja ainakin ominaisuuksiltaan pesee tuon kehutun fujitsun.
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2006
 5. Juhania

  Juhania Member

  Liittynyt:
  29.01.2006
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Pystyykö HP IPAQ RX5725 pitämään pystyasennossa,esim. joitakin ohjelmia varten? Kaikissa kuvissa näyttö on vaakatasossa, mitä netistä nyt löysin. Googlaamalla löytyy ihmeen vähän tietoa taitaa olla aivan uusi vehje kyseessä. :s

  PS.Itsekkin olen kääntymässä n520 hankinnassa IPAQin puoleen, kun siinä tulee telineet ja autolaturi mukana. Autolaturi on välttämätön lisä.

  Kiitos.
   
 6. perhana

  perhana Regular member

  Liittynyt:
  05.02.2005
  Viestejä:
  933
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Näytön pystyy kääntämään pystyyn tai ylösalaisin aivan miten päin haluaa, laitteessa on erillinen painike näytön kääntämistä varten joten se onnistuu helposti.
  Käyttöjärjestelmä tosiaan on englanniksi ja tuosta 360 euroa maksavasta rx5725 versiosta puuttuu tuotetiedoista poiketen wlan, vaikka jotkin liikkeet näyttävät väittävän siinä wlanin olevan.

  Itse olen kyllä ainakin vielä tyytyväinen, tomtom toimii hyvin ja on helppokäyttöinen, kosketusnäytössä on sille kohtalaisen isot painikkeet joiden käyttö ajaessa onnistuu kohtuu hyvin sormenpäällä.

  Jos on mahdollista muodostaa nettiyhteys bluetoothin kautta, saa tomtom plussa palvelun kautta laitteeseen myös sää ja liikennetiedot ajellessa.
   
 7. Juhania

  Juhania Member

  Liittynyt:
  29.01.2006
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos tiedoista, vaikka olinkin selvittänyt sen jo HP:n tukipuhelin palvelista. Tuon monien kauppojen WLAN virheen kysyin kanssa. Eräässää tietokone kaupassa myyjä väitti, että IPAQ rx5725 sisältäisi WLAN:in ja yritti sitä kaupata WLAN:lla. Tästä johtuen soitinkin HP:lle ja kysyin pitääkö paikkaansa että rx5725:in olisi WLAN. Ensin HP:n tietäjäkin väitti, että halvemmassa on myös WLAN, mutta sitten se tarkisteli uudestaan hetken ja päätyikin siihen tulokseen, että halvemmassa ei olekkaan WLANia (hehee). Menin takaisin tietokonekauppaan ja keroin kuinka asiat oikeasti on. Siinä samassa sitten tilasin WLANilla varustetun HP IPAQ rx5940. Myyjä lupaili toimitus ajaksi 1-2 päivää, joten kerron sitten kokemuksi muutaman päivän kuluttua kun omistan IPAQ RX5940 TRAVEL COMPANION
   
 8. Juhania

  Juhania Member

  Liittynyt:
  29.01.2006
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nyt on IPAQ rx5940 ollut vuorokauden käytössä. Ihan toimivalta vaikuttaa. Akun kestosta en vielä voi sanoa kun latasin ensi kerran vasta äskettäin. Näyttö on todella kirkas ja näkyy autossa selvästi vaikka aurinko paistoi matalalta suoraan näyttöön. Olen asentanut IPAQiini Flight Simulatorin ja GPS_log kartta ohjelman joka soveltuu hyvin purjelentoon.

  Tietäisikö joku kuinka työpöydältä World Mate ohjelman näyttämät eri maiden kellon ajat pois? Vie kauehan paljon tilaa työpöydältä. Se ilmestyi siihen kun ensinmäisen kerran käytin World Mate ohjelmaa. Muuten World Mate on aika näppärä

  Plussat
  +Näytölle täysi kymppi, näkyy ulkona
  +400Mhz prossulla ei ole lataillut oikeastaan missään tilanteessa
  +2Gb sisäistä muistia
  +Näytön saa käännettyä miten haluaa
  +Mukana tuli autolaturi, autoteline ja kaikki tarpeellinen
  +Suurikapasiteettinen akku
  +Ja mikä parasta valmiiksi asennettu TomTom 6 Euroopan kartalla, jossa täydellisesti Suomen tiestö ja huoltoasemat yms.
  Miinukset
  -2 gigan sisäinen muisti on jaettu kolmeen osaan (Storage 79MB, Program 55MB, IPAQ File Store 1778MB

  Hintalaatu suhde vaikuttaa oikein hyvälte, bluetooth ja WLAN samassa ja vielä GPS.
   
 9. perhana

  perhana Regular member

  Liittynyt:
  05.02.2005
  Viestejä:
  933
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Worldmaten saat pois työpöydältä valitsemalla Start - Settings - Today - Items ja sieltä ruksi pois WorldMate ruudusta.

  Tuo muistin jakaminen ei mene ihan noin, sitä 2 Gigan rom muistia ei ole jaettu, vaan tuo IPAQ File Store on kokonaisuudessaan 2 gigaa, mutta kun sinne on asennettu tuo TomTom jää vapaaksi 1778MB.
   
 10. Juhania

  Juhania Member

  Liittynyt:
  29.01.2006
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onkos "Perhanalla" tai jollain muulla tietoa miten pääsen käsiksi TomTomin tiedostoihin? Liikennevalvonta kamerat haluaisin, mutta niiden asennus ei onnistu, koska en löydä mistään TomTomin kartta tiedostoa.

  [url]http://konttinen.1g.fi/tomtompoi/ohje.html [/url] Tuossa olisi ohjeet, muttakun mistään ei kyseisiä kansioita löydy

  Joo tosiaan jotenkin noinhan tuo muisti on... Se mitä väitin kolmanneksi muistiksi onkin muisti päälläoleville ohjelmille.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2007
 11. perhana

  perhana Regular member

  Liittynyt:
  05.02.2005
  Viestejä:
  933
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  TomTomin tiedostot löydät kun avaat iPAQista programs - file explorer - valitset vasemman yläkulman vetolaatikosta iPAQ File Store ja oikean alkulman menu valikoista ruksi kohtaan Show All Files... nyt kansioikkunassa pitäisi näkyä kansio iPAQ GPS joka on oletuksena piilotettu. Sieltä sitten pitäisi löytyä kansio nimeltään Scandinavia jossa sijaitsee nuo karttatiedostot.
   
 12. hilzer

  hilzer Member

  Liittynyt:
  16.08.2002
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos vastauksista. Tilasin juuri myös Ipaq rx5940 travel companionin Multitronicista hintaan € 450,55.
  Ilmoittelen kokemuksiani tarkemmin tutustuttuani tarkemmin ko. laitteeseen.
   
 13. Juhania

  Juhania Member

  Liittynyt:
  29.01.2006
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nyt toimii valvontakamera hälytykset, kiitos Perhanan tarkkojen ohjeiden.

  Olen muuten ollut oikein tyytyväinen IPAQiini. Kämmenmikro on ollut monipuolisempi mitä olen kuvitellutkaan. On tullut pelailtua SimCity2000 aika paljon, ja nyt laitteessani on jo kolme eri GPS-ohjelmaa. Ilmainen Noni GPSplot on yksinkertainen, mutta toimiva GPS ohjelma, joka toimii ilman karttaa. Se soveltuu hyvin esimerkiksi, pyöräily lenkille jos tahtoo nähdä kuljetun matkan ja korkeuskäyrän, suosittelen.
  Tämän takia kämmenmikro on täydellinen GPS, koska siihen saa paljon erilaisia GPS ohjelmia, niin ilmaisia kuin maksullisiakin.
   
 14. hilzer

  hilzer Member

  Liittynyt:
  16.08.2002
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kaikille asiasta kiinnostuneille löysin tuollaisen linkin
  mikä selvittää huomattavan hyvin mitä tuo Ipaq rx 5700 ja rx 5900-mallit
  pitävät sisällään. Kummallista on, että myyjien sivuilta ei kattavaa tuoteselostusta löydy.

  Moni valmistaja kuten aikaisemmin tuli todettuakin ilmoittaa rx 5700-mallin sisältävän WLANin mikä siis ei pidä paikkaansa.

  Tässä tuo linkki:
  http://h20195.www2.hp.com/V2/pdf/c00787733.pdf

  Sitten vielä tuo edellinen ja muita tuotteeseen liittyviä
  .pdf:iä löytyy linkistä:

  http://h20195.www2.hp.com/V2/defaul...oducts/HP iPAQ rx5900 Travel Companion series
   
 15. Mecli

  Mecli Regular member

  Liittynyt:
  25.10.2006
  Viestejä:
  164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Annatkos linkkiä noihin peleihin ja niihin ilmaisiin gps softiin?
  Kiitos
   
 16. Juhania

  Juhania Member

  Liittynyt:
  29.01.2006
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tässä on linkki yksinkertaiseen ja ilmaiseen GPS softaan. Se toimii ilman karttaa, mutta näyttää esimerkiksi korkeuskäyrän, jota TomTomilla ei näe.
  NoniGPS
  Kyseisillä sivuilla joku väittää ettei toimi rx5940 mallilla, mutta hän ei ole tainnut vaaihtaa asetuksista GPS porttia COM7 porttiin.

  Samalta sivulta löytyy myös joitakin pelejä, joiden laadusta en osaa sanoa. Sillä ovathan ilmaisia.

  SimCity 2000 saat IPAQ choice sivuilta. Niillä ostopisteillä jotka sai IPAQin ostettua kaupanpäälle. IPAQ Choice

  Lisää teemoja löytyy osoitteesta Pocket PC Themes

  Lentokone teemat olivat minun mieleen, mutta löytyy sieltä tuhansia muitakin. Pelkästään ilmailuaiheisia teemoja löytyy n.520 kpl.

  Laitetaan nyt vielä yksi linkki, jos tuolta löytyisi jotakin. GPS Information
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2007
 17. hilzer

  hilzer Member

  Liittynyt:
  16.08.2002
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Nonii, nyt malttaa kirjoittaa jotain kun alkuinnostus on hieman laantunut. Ko. laite on siis HP Ipaq rx 5940 travel companion.

  Ensi- ja loppuvaikutelma on ollut suuriltaosin positiivista. Bluetooth yhteyksien määrityksissä meni noin 4 tuntia, mutta nyt BT jakaa kotona internetin koko kämppään Ipaqin käyttöön ja toisaalta Ipaq osaa kodin ulkopuolella ottaa GPRS yhteyden nettiin kännykän kautta (Saunalahti tarjoaa hyvän paketin 10€/kk rajatonta GPRS liikennettä). WLAN toimi sitten ensimmäisellä yrityksellä.

  Näyttö on todella kirkas. Normaalisti pidän tuota toiseksi himmeimmällä asetuksella, millä näkee hyvin (siis ihan oikeesti) myös pihalla päiväsaikaan ainakin näin talvella. Käyttöliittymä on toimiva ja kohtalaisen hyvä, vaikka parannusehdotuksia siitä tulikin heti mieleen. Autoteline sopi mukavasti autoon kojelaudalle ja GPS toimi välittömästi nappia painamalla.
  Miinuksena mainittakoon, että kartturin ääntä on vaikea kuulla jos kuuntelee samalla esim. radiota.
  Netistä sain helposti ladattua myös POI päivitykset tomtomiin,
  mitkä sisälsivät nopeudenvalvontatolpat, huoltoasemat, prismat, sokos hotellit, hesburgerit jnejne.

  Activesync mikä tuli tuon paketin mukana ei osannut jostain syystä kommunikoida Ipaqin kanssa. Kuitenkin kun latasin sen uudelleen Microsoftin sivuilta se toimi ongelmitta. Nettiyhteys toimi myös piuhan kautta automaattisesti.

  Autoon ostin tuollaisen FM-lähettimen Mustasta pörssistä, jotta voi kuunnella mp3:ia auton radion kautta. Sekin toimi huomattavasti paremmin kuin luulin. Kohinaa ei ole lainkaan jos pitää äänenvoimakkuuden n. 80% Ipaqista. Samalla autosta tulee myös pieni elokuvateatteri pocket divx playerin kanssa, minkä saa ilmaiseksi netistä. Vielä itseäni kiinostaisi saako mini-usb liitäntään kiinni esim. ulkoisen kovalevyn, missä on erillinen poweri. Semmoiseen kun
  mahtuisi useita elokuvia helposti. Fujitsulla tämä on ainakin mahdollista.

  Siinä oikeastaan tämän hetken fiilikset. Arvosanaksi antaisin 9/10.
  Kiitos noista linkeistä. Pistäkää muutkin hyödyllisiä softa, peli tms. linkkejä mistä on ollut hyötyä. Etenkin GPS linkit kiinnostaisivat.
  Seuraavaksi yritän saada jostain koko Suomen topo kartan asennettua.

  Jos BT(Bluetooth):n kanssa on ongelmia auttaa:
  http://www.pc-counselor.com/How_to/bluetooth_network.htm

  Skype 2.1 on myös Pocket Pc versiona imuroitavissa ilmaiseksi. Sillä on hyvä pitää yhteyttä vähän kauempaa.

   
 18. hilzer

  hilzer Member

  Liittynyt:
  16.08.2002
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Miten sait ohjelman toimiin. Yritin vaihtaa porttia com7:ksi, mutta
  en silti saanut sitä toimimaan. Millaiset asetukset sulla on
  GPS:n asetuksissa?

  Program port??
  Hardware port??
  ja ilmeisesti "manage gps automaticly" on ruksattu?
   
 19. hilzer

  hilzer Member

  Liittynyt:
  16.08.2002
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  .. ja edelleen jos jollakulla on tietoa saako tuohon
  Ipaqiin kiinni jollain adapterilla esim. ulkoisen kovalevyn
  tai tavallista usb-flash muistia niin ilmoitelkaa.
  Autoon mahtuisi hyvin 40Gb ulkoinen usb-kovalevy tuon viereen.
   
 20. perhana

  perhana Regular member

  Liittynyt:
  05.02.2005
  Viestejä:
  933
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  tuosta ulkoisen kiintolevyn liittämisestä ei kyllä tunnu löytyvän mitään tietoa, mutta teknisten tietojen mukaanhan tuo ipaq:n usb on ainoastaan client, eli siitä päätellen voi olla mahdotonta liittää
  siihen ulkoista kiintolevyä.
  Homma voisi ehkä onnistua wlanin kautta langattomalla kiintolevyllä?

  Mitä taas tulee noihin leffojen ja videoiden katsomiseen, niin itse en kyllä näe mitään järkevää syytä käyttää siihen muuta kuin laitteen omaa windows media playeriä, se on todella selkeä käyttää ja painikkeet on riittävän isot sormella käytettäväksi autossa. Kun videot pakkaa windows media encoderilla pocket pc wide screen muotoon, vie 4 minuutin musiikkivideo tilaa noin 8 Mt ja esim Sin City leffa vei muistaakseni noin 200 Mt joten kyllähän noita jonkin verran saa muistikortillekin mahtumaan jos 2 gigan muistikortin hommaa.
  Toisaalta voihan leffat pitää myös kotikoneella ja käyttää niitä sieltä esim orb file serverin kautta ;-)
   
 21. hilzer

  hilzer Member

  Liittynyt:
  16.08.2002
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itse olen pakkaillut leffat .mp4 formaattiin äänen ollessa .mp3 formaatissa käyttäen imtoo-ohjelmistoa. Leffat saa siihen 200Mb mahtumaan, mutta kyllähän tuo loppujenlopuksi on trade-off määrän ja laadun välillä. Tosin 2Gb:n SD-ram kortit maksavat enää 20€ (mbnet, hintaseuranta) niin ei tuo kapasiteettikaan ole suuri ongelma.

  Nyt on tullut pieniä ongelmia embedded visual basic runtimen (eVB) asentamisessa. Ainoa ilmoitus kun on asennuksen loputtua ilmaantuva
  "installation was unsuccessful". En sitten tiedä tukeeko tuo ohjelma enää WM5:sta. Jotkut sovellukset kun haluavat tuollaisen toimiakseen.
   

Jaa tämä sivu