1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Hyviä ja huonoja valokuvapapereita - entäpä sitten musteet

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi kuqu 14.11.2005.

 1. kuqu

  kuqu Regular member

  Liittynyt:
  09.10.2002
  Viestejä:
  314
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Näkyy pitävän paikkansa nuo paketin kyljessä olevat tähdet :( En olisi kuitenkaan uskonut HP everyday photo paperia noin paskaksi. Ei sillä paperilla tee yhtään mitään ja miks meninkään ostaa tuota vielä Anttilasta 10 euron satsin :( Tosin en ole todellakaan ainoa kenelle on käynyt noin :D Toimiiko kenelläkään käytännössä nuo paperit? Mulla jättää tulostusjäljen ihan suttuiseksi, ei näy yksityiskohdat kunnolla. Aika kornia myydä sellaista valokuvapaperia, joka ei kummiskaan täytä alkuperäistä tarkoitusta!! :p

  Itellä alla Canon Pixma 2000. Tulostimen mukana tulevilla Canonin laadukkaalla paperilla ja alkuperäisillä musteilla tulostusjälki oli parempi kuin mitä osasin toivoakaan! Lisäksi olen kokeillut tulostaa HP premium photo paperille ja tulostusjälki oli kelvollista, mutta hivenen huonompi kuin Canonin omalla pro paperilla.

  Mitäs olette mieltä nuista tarvikeväripatruunoista? Vedin nyt alle törkeen halvat tarvikevärit musta- ja kolmiväripatruuna yhteishintaan vähän alle 10 euroa! Alkuperäiset Canonin värit maksaa sama satsi kolme kertaa enemmän eli 30 euroa. Kai tollakin täytyy olla jotain merkitystä värien hinnalla ja laadulla?!

  Ei vaan enää oikein tiedä mikä vaikuttaa mihinkin ja mikä ois järkevintä - mitä papereita ja mustetta kannattas käyttää. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että taitaisi olla varminta jättää digikuvat kuvapalvelun kehitettäväksi. Vai mitä helkuttia sitä tekis tuolla tuhdilla läjällä everydaytä, ku eihän sitä voi ees oikein piirrustuspaperina käyttää!
   
 2.  
 3. marjakat

  marjakat Regular member

  Liittynyt:
  04.10.2005
  Viestejä:
  112
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Oletko tulostanut Canonilla HP:n paperille? Jos olet, niin se saattaa selittää suttuisen jäljen.
  Tulostinvalmistajat kun käsittääkseni (ahneuksissaan?) räätälöivät omat musteet omille papereilleen. Ja vaikka tulostusjälki olisikin suht kelvollista "väärän" valmistajan paperilla, niin jonkin ajan kuluttua väri saattaa alkaa liukenemaan/rapisemaan paperilta pois.
  Eli Merkki X tulostin + X:n paperit = paras lopputulos.

  Vaan eipä tuo HP:n Everyday kaksista ole verrattuna pro/premiumiin...

  Ja kertoilehan lisää noista tarvikeväripatruunoiden jäljestä, kunhan olet kunnolla kokeillut. Itselläni ei ole niistä kokemusta.
   
 4. Babylo

  Babylo Member

  Liittynyt:
  25.06.2005
  Viestejä:
  80
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  No arvaappa paljonko mulla niitä samaisia paskapapereja löytyy? :< Täytyy varmaan käyttää joinakin joulukortteina.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2005
 5. kuqu

  kuqu Regular member

  Liittynyt:
  09.10.2002
  Viestejä:
  314
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kyllä tuo tarvikeväri menee ihan hyvin teksti- ja väritulostuksessa, että tulee kyllä käytettyä. HP:n ****:n premiumilla alkuperäisellä musteella tulostusjälki oli kiitettävä 9. Tänään kokeilin tulostaa samalle paperille tarvikevärillä lopputulos välttävä. Mustan sävyissä eniten toivomista+lievää rakeisuutta. Albumissa kun säilyttää kuvia ei niin haittaa :/ Vielä kun kokeilis Canonin omalla pro paperilla, niin vois tarkkaan sanoa mikä vaikuttaa mihinkin. Pitänee käydä ostaa pieni paketti kokeeks Canonin paperia. Vaikuttaa kumminkin siltä että hivenen tuo tarvikevärikin heikentää tulosteen laatua.

  Kuvapalvelun tulosteet nostan kummiskin vielä parhaimmiksi laadukkaan paperin ja loistavien värien ja tarkkuuden ansiosta.

  Babylo:n ehdotus everyday paperin hyödyntämiseksi joulukorteiks vois vielä viedä astetta pidemmälle ja käärästä paprut suoraan joulupakettiin jotakin ystävää ilahduttamaan :D
   
 6. kumipuu

  kumipuu Guest

  itse käytän matte paper-heavy weight. ostan ne A3 versiona ja pistän puoliksi joten saan A4 papereita. tulostukseen käytän ainoastaan A4 kokoa. paperi jos se on heavyweight ei ole pahitteeksi. käytän A4 kokoa siksi että se tulee edullisemmaksi paperien puolesta. jos ostaisin pieniä valokuvapapereita hinta nousisi pilviin. ja kun mun epson stylus photo 900 tulostaa patruunoilla n.30 kuvaa A4 muodossa, ja vielä parhailla kuvaasetuksilla en ajattelisikaan muuta kokoa. kun ostin valokuvatulostimen ostin sen puhtaasti patruunoiden koon takia. ja kun merkkikin osui kohdilleen niin... musteongelmia ei ole ollut olen käyttänyt alkuperäisiä. paperi on epsonin ja 50 kpl A3 paperia maksaa parikymppiä ja kun puolitan ne A4 muotoon paperia onkin 100 kpl per paketti.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 15.11.2005
 7. Beaver

  Beaver Regular member

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  421
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Minä käytän myös pelkästään A4 kokoisia tulostinkohtaisia papereita, eri laatuja eri käyttöön, mutta kuvat tulostan "kymppi" kokoisina, jolloin niitä saa yhdestä paperista 4 kpl.
   
 8. venalaine

  venalaine Regular member

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  893
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  [bold]Oletko tulostanut Canonilla HP:n paperille? Jos olet, niin se saattaa selittää suttuisen jäljen.[/bold]

  Siitähän se nimenomaan on kiinni. Tietenkin kannattaa käyttää aina saman valmistajan tuotteita keskenään mikäli vaan mahdollista.
  Eli Canoniin Canonin omaa paperystä ja HP:lle HP:ta ja sitä rataa.
   

Jaa tämä sivu