1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

HP Compaq mykkänä

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi mepa68 19.11.2013.

 1. mepa68

  mepa68 Member

  Liittynyt:
  19.06.2005
  Viestejä:
  33
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Semmosta ongelmaa pukkaa HP:n kolme vuotta vanhan läppärin kanssa ett se ei suostu käynnistymään. Eilen iltapäivällä laitoin sen päälle ja näytössä vilkkui vain kursori ja sitten yritin virtanäppäimestä koneen sammuttaa mut ei toiminut, joten irrotin virtajohdon. Akku ollut jo pitkään hajalla. No, sitten yritin konetta uudelleen käynnistää, ei mitään vaikka varmaan sen parikymmentä sekuntia näppäintä painoin. Edes virtajohdon seutuvilla ei näy valoa joka yleensä on ollut, eikä näppäimistössä näy minkäänlaisia valoja myöskään, eikä kuulu hurinaa tms...

  Kokeili ihan mielenkiinnosta että toimiiko usb portit eli laitoin kännykän usbilla läppäriin lataukseen ja toimihan se eli jotain eloa koneessa on. Mut en tiedä mistä alkaisi vikaa etsimään?! Ihmetyttää toi että ne usbit toimii, kokeilin vielä muistitikulla ja usb-hubilla ja molempiin ainakin valot syttyivät kun ne koneeseen liitin. Hdmi-kaapelilla kokeilin että telkkari toimisi näyttönä, mut ei mitään, näyttö on ja pysyy mustana. Vanha kone, joten mitään kallista en ala siihen uusimaan, mut jos olisi niin hyvä tuuri että vain virtanäppäin ois jumissa tms...,no, tuskinpa sille mitään itse osaan tehdäkkään, mut neuvojahan täältä voi silti kysellä:)
   
 2.  
 3. jons81

  jons81 Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2010
  Viestejä:
  229
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  28
  Osassa HP Compaq läppäreissä oli jossain vaiheessa ongelmia virtalähteen ja/tai tietokoneen virtalähteen liitännän kanssa. Mulla itsellä on mennyt kaksi virtalähdettä pimeäksi noin kolmen vuoden ikäisinä, nyt vuoden sisällä ostettu HP:n tarvikevirtalähde on toiminut tähän saakka ihan ok. Oireina ilmeni että kone ei ladannut akkua ja akun loputtua kone ei enää lähtenyt käyntiin. Jossain virtalähteessä taisi olla merkkiledi joka ei myöskään syttynyt kun virtalähteen kytki pistokkeeseen mikä paljasti ongelman.

  Tuosta koneen virtaliittimestä luin ongelman selvityksen yhteydessä, ilmeisesti osassa koneista virtaliitin voi murtua koneen emolevystä mikä aiheuttaa vastaavat ongelmat kuin rikkinäisen virtalähteen tapauksessa kuitenkin sillä erotuksella että mahdollinen virtalähteen ledi syttyy pistokkeeseen kytkettäessä.

  Jos pystyt kokeilemaan toisella toimivalla ja täyteen ladatulla akulla tai varmasti toimivalla virtalähteellä niin ongelmaa saisi rajattua. Uusi virtalähde/laturi maksoi minun tapauksessa muistaakseni noin 45eur.
   
 4. mepa68

  mepa68 Member

  Liittynyt:
  19.06.2005
  Viestejä:
  33
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16

  Ei löydy kaveripiiristä keneltäkään kyseistä virtalähdettä, ja ajattelinkin että jos käyttäisin koneen alan asiantuntijalla vianhaussa. Kustantaa 20 euroa korjausarvio. Kattoo sitten mitä tekee, jos kovin kalliiksi tulee niin taidan taas siirtyä pöytäkoneeseen, sen kanssa kun itsekin osaa jotain touhuilla.
   

Jaa tämä sivu