1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Full screen ja Sony UBP-X700

Viestiketju Blu-ray -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi laplandman 04.09.2021.

 1. laplandman

  laplandman Member

  Liittynyt:
  07.03.2016
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tv on SAMSUNG 75" 4K CRYSTAL UHD SMART TV (2020) - UE75TU6905KXXC
  ja Blu-ray -soitin Sony UBP-X700 Smart Ultra HD.

  Kun katsoo esim. tavallista blu-ray levyä Tuulen viemää, näyttöön jää mustat reunat ylös, alas ja sivuille. Ja kun katsoo esim. UltraHD blu-ray levyä Kolmannen asteen yhteys, ylös ja alas jää mustat reunat.

  Voisiko tuon jotdnkin suurentaa niin että lopputulos olisi koko ruudun peittävä full screen? Jos tuon pystyy tekemään, kärsiikö kuvan laatu jotenkin?

  Tämä blu-ray/smart tv-teknologia on minulle täysin uusi asia joten siksi kyselen näitä varmaankin muille ihan perusasioita.
   
 2.  
 3. odzmo

  odzmo Regular member

  Liittynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  128
  Kiitokset:
  24
  Pisteet:
  28
  Laitteiston ja tallenteiden ominaisuuksia tarkemmin tuntematta esitän ns. yleistä höpinää.
  1. tapauksessa näyttölaitteen natiivi (skaalaamaton) tarkkuus on suurempi kuin tallenteen natiivi tarkkuus. Näytön reunoilta jää siten pikseleitä "ylimääräisiksi" ja ne esitetään mustina (seurauksena "palkit"). Skaalaamalla ylöspäin (suurentamalla) kuvan saa "turpoamaan" koko näytön kokoiseksi edellytyksellä, että näytön ja tallenteen kuvasuhteet (leveys:korkeus) ovat samat. mikäli eivät, päädytään 2. tapaukseen.
  2. tapauksessa ylöspäin kuvasuhde säilyttäen skaalatessa tallenteesta leikkautuvat ylä- ja alareuna, mikäli kuvan halutaan täyttävän koko ruudun. Mikäli skaalatessa ei säilytetä kuvasuhdetta, ruutu tulee kyllä "täyteen", mutta kuva vääristyy (esim. kasvot "litistyvät" tai "lätistyvät", palloista tulee soikioita).
  Skaalaamisesta saattaa myös aiheutua kuvan laadun suttaantumista, joka skaalauksen toteutuksesta (laadusta) riippuen saattaa silmillä näkyä tai sitten ei.
   
 4. laplandman

  laplandman Member

  Liittynyt:
  07.03.2016
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitokset, olipa hyvä ja perusteellinen vastaus!
   

Jaa tämä sivu