1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Finlux DVB-C420 digiboxin päivityksestä

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi Tarez 13.04.2006.

 1. Tarez

  Tarez Regular member

  Liittynyt:
  25.07.2004
  Viestejä:
  223
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Mulla on nyt ollut noin 1,5 vuotta käytössä Finluxin DVB-C420 kaapeli digiboxi.
  Nyttemmin on tullut mieleeni, että miten tuollaisen boxin päivitys luontuu? Eli pystyykö tuon päivittämään suoraan kaapelin kautta, ja minkä kanavan kautta?
  Vai tarviiko päivittää tietokoneella, jos täytyy, niin mistä osoitteesta löytyy tuo päivitys?
   
 2.  
 3. bongart

  bongart Regular member

  Liittynyt:
  28.07.2005
  Viestejä:
  222
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tavallisesti päivitykset tulevat suoraan kaapelin kautta. Ohjelmisto hakee automaattisesti ja pyytää lupaa saako päivittä. Päivitys ei ole verkossa koko ajan vain ajoittain silloin kun uusia päivityksiä in saatavissa. Riippuen tietenkin kaapelioperattorista.
  Jos digiboksissa oleva softa on ikivanha niin päivitys ei onnistu kaapelin kautta vaan se on tehtävä tietokoneesta kaapelin kautta.

  lisää tietoja löytyy:
  http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/278101

  ÄLÄ TURHAAN PÄIVITÄ JOS SINULLA EI OLE ONGELMIA DIGIBOKSIN KANSSA.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2006
 4. Tarez

  Tarez Regular member

  Liittynyt:
  25.07.2004
  Viestejä:
  223
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Kiitos neuvoista Bongart :)

  Mulla on ollut pientä hämminkiä tuon boxin kanssa, välillä kanavat alkaa pätkimään tosi ärsyttävästi. Tiiä hänestä sitten auttaako päivitys tuohon vaivaan, mutta olis mukava kokeilla ennen kuin alkaa nupista kaapeli operaattorille.
   
 5. Beaver

  Beaver Regular member

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  421
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itse asun sellaisessa yhtiössä, jonka kaapeliverkosta ei saa päivityksiä ollenkaan ja kanavien viritykset täytyy tehdä manuaalisesti. Yhtenä boxina minulla on myös tämä Finlux. Olen käyttänyt sen kaikkia ohjelmistoversioita, mutta tuo pätkiminen on mielestäni tullut noiden uusien versioiden myötä. Varsinkin tuo viime syksyltä oleva versio tekee boxista erittäin epäherkän ja häiriöalttiin. Välillä hukkuu Ylen kanavat kokonaan kun välillä katsoo noita mainosrahoitteisia kanavia. Ylen kanavat saattavat olla jumissa minuuteista jopa yön yli ja sitten kuva poksahtaa näkyviin niinkuin vikaa ei koskaan olisi ollutkaan. Muuten tämä uusi ohjelmisto olisi selvästi parannus vanhempiin. Tämä sama ilmiö on uusien ohjelmapäivityksien myötä pesiytynyt myös Topfieldiinikin TF 5100PVRc. Antennisignaalit on mitattu antennifirman toimesta useammankin kerran ja alan olla epäsuosiossa sinnepäin valituksieni vuoksi, koska signaalissa eikä liitännöissä ole havaittu mitään vikaa. Mittani täyttyi kun Toppy oli viikon ettei saanut avattua A Muxxia, jonka takana Ylen kanavat ovat. Vein Toppyn huoltoon, jossa se on nyt ollut viikon. Ostin eilen kolmannenkin boxin kokeeksi, Humax CX-Fox C II. Minkäänlaisia ongelmia ei ole vielä ilmennyt ja kanavat vaihtuvat Ylenkin puolelle heti. Signaalitaso on 62 ja laatu 100% kaikissa muxxeissa. Toppyssa se oli 64 ja laatu 71 silloin kun kuvan sai näkymään. Finluksissahan ei tuota laatua näe, vaan signaalitaso siinäkin oli tuo 64 silloin kun sai pumpattua muxxin auki. Antennifirman mielestä ja käsitys oli, että uusimmat ohjelmistot on suunniteltu esim. pääkaupunkiseudun kaapeliverkkoja varten, joissa yleisin QAM arvo on 128 ja symbolinopeus 6900, kun se meillä on 64 ja 4000. Tämä tekee sen, että 7 kymmenestä boxista ei toimikaan meidän verkossa, eli ne eivät ole standardin mukaisia laitteita. Boxien pitäisi tukea yhtälailla 16,32,64,128 ja 256 QAMin arvoja.
  Saatan kirjoittaa lisää aiheesta kunhan saan Toppyni huollosta takaisin.
  Jatkan Topfieldin aiheesta kun sain sen huollosta takaisin perjantaina. Siihen oli huoltoraportin mukaan vaihdettu Loop-johto, joka oli ihan käsin tehtyn näköinen juotosviritys. Kumma kyllä nyt näkyy Ylenkin kanavat ainakin toistaiseksi. Kokeilin huvikseni myös sateliitin kautta kaapeliimme tulevien lähetyksien toistoa, mutta siihen se ei nytkään kyennyt. Kuitenkaan kuva ei ollut niin pahasti palikoilla kuin ennen, eikä äänikään rätissyt samalla tavalla. En kylläkään tarvitse noita kanavia: Rai Uno, RTP Portugal, TV5 Ranska, Canal Algerie j.n.e. Sateliittilähetykset tulevat arvoilla QAM 64, taajuus 260000 ja symbolinopeus 6110. Humax toisti nuokin ihan tyylikkäästi.
  Edit: sain Topfieldin huollosta
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2006

Jaa tämä sivu