1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Emolevy rikki?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi rottis 15.04.2018.

  1. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    :(:confused::mad:

    .... jatkoa tälle ongelmalle. :(

    https://keskustelu.afterdawn.com/threads/emolevyyn-integroitu-näytönohjain-menossa-rikki.772198/

    Tänään oli nyt sitten vihdoikin aikaa ruveta laittamaan se uusi kovalevy ja Windowsin asennus.
    Vaihdoin siis sen kovalevyn ja laitoin kaapelit takaisin paikalleen tietokoneeseen ja virrat päälle ja
    windowsin asennuslevyn koneeseen ja sammutin / käynnistin uudestaan tietokoneen siitä virtalähteen
    katkaisijasta.

    Ruutu ihan mustana ei siihen tule edes sitä aloitus/ bios kuvaa kumpaankaan näytönohjaimeen
    ( emolevyyn integroituun tai siihen uuteen erilliseen ).

    Menikö se emolevy nyt sitten kokonaan rikki kun tuota aloitus/ bios kuvaa ei siihen nyt tule??? :confused::(



    R :(
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,314
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    En jaksanut alkaa tuota vanhaa keskustelua erikseen kelailla.
    Kun aloitit uuden keskustelun, niin kerro kaikki muutokset ja toimiko (tuliko kuva) ennen kovalevyn vaihtoa?
     
  4. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Sen jälkeen kun vaihdoin sen uuden näytönohjaimen tietokone aukesi vielä.
    Taisi olla pari päivää välissä että en avannut sitä tietokonetta ollenkaan ja kun sitten aioin mennä
    vielä tarkistamaan että olenko varmasti muistanut kaikki tallentaa silloin kun tallensin
    niitä viimeisimpiä tiedostoja talteen niin ei se tietokone enää auennut. :confused:
    Ei siihen tullut silloinkaan sitä aloitus/ bios kuvaa.
    Päättelin että nyt se kovalevy meni sitten kokonaan rikki kun se CrystalDiskInfo ilmoitti jo
    myös virheestä kohdassa C5 Korjauskelvottomia sektoreita silloin kun katsoin sen kun
    tietokone oli vielä auki.

    Tuulettimet kuulostaisivat pyörivän seillä tietokoneessa ja se DVD / DC asema pyörittää sitä
    Windowsin asennut levyä mutta kuva "" ruudut " ovat mustana.

    Laitoin sen VGA kapelin kiinni siihen uuteen näytönohjaimeen silloin kun aukaisin sen tietokoneen
    ensimmäistä kertaan sen kovalevyn vaihtaminen jälkeen.
    Nyt minulla on molemmissa " siis kaksi näyttöä" emolevyyn integroitussa ja siinä uudessa erillisessä
    näytönohjaimessa ja kumpikin näyttää vain mustaa ruutua kun tietokoneen aukaisee.


    R :confused::(
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,314
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    En oikein päässyt selvyyteen vielä. Mikä oli koneen kokoonpano, kun se edellisen kerron vielä toimi ja kuva tuli näyttöön?
    Mikä (merkki/tyyppi) tuo uusi näytönohjain on? (en jaksanut tuota pitkää keskustelua kelata)
    Biossin nollaus olisi varmaan paikallaan ja käytössä vaan yksi näyttö.

    EDIT: Tarkennan vielä, yksi näyttö näytönohjaimessa kiinni aluksi, kunnes toimii.
    Kysyn näytönohjaimesta siksi, että siinä varmaan ei ole lisävirtapaikkaa.
     
    Viimeksi muokattu: 16.04.2018
  6. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28


    Tietokone on:

    Fujitsu Siemens
    Amilo Desktop Pa 3415
    GS360-3
    CUZ : P - SWD-VARI0390
    Amilo Desktop P3 MS 7304VP-A13

    Uusi näytönohjain:

    Sapphire AMD R5 230, 2GB GDDR3,
    DVI/HDMI/VGA, PCI-E

    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...phire-amd-r5-230-2gb-gddr3-dvi-hdmi-vga-pci-e


    Olen nyt sitten koettanut molemmat "näytönohjaimet" emolevyyn integroitu ja uutta erikseen
    kiinni siinä näytössä eikä sitä BIOS/ Aloitus kuvaa siihen tietokoneeseen tule.


    Mitä tarkoitat BIOSin nollaamisella???:oops::confused:
    Miten se tehdään jos siihen näytölle ei tule mitään kuvaa sieltä tietokoneelta???



    Pitäisiköhän minun irrottaa se uusi näytön ohjain ja saada se Windows asentumaan sillä
    integroitulla ja sitten kun se Windows on asennettu niin laittaa se uusi näytönohjain
    paikalleen ja jatkaa sitä tietokoneen asentamista windowsin päivityksillä??? :confused::confused::confused:


    R :confused:
     
  7. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Nyt olen vaihtanut emolevyn patterin / pitänyt sitä patteria pois siitä emolevystä ainakin tunnin.

    Näytölle ei tule sitä bios/ aloitus kuvaa. :(

    Siitä tietokoneesta ei kuulu sitä "piippaus ääntä" kun laittaa sen päälle.
    Tuulettimet ovat päällä ja näyttö ilmoittaa että ei sisään tulevaa singaalia.
    Eli ???? menikö tuo emolevy nyt sitten rikki?? :(:confused:


    R :(
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,314
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    Kokeile nyt kummallakin integroidulla ja uudella näytönohjaimella erikseen ja vaan yhdellä näytöllä.
    Ota uusi näytönohjain kokonaan irti siksi aikaa, kun integroitua testaat.

    edit: tämä on ongelma aina, kun toinen aloittaa meneillään olevasta keskutelusta uuden avauksen, niin on vaikeaa päästä mukaan, mutta yritetään.
    Aikaisemmassa keskutelussa on yleensä monia asioita, joita aina välillä haluaisi vilkaista.
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2018 klo 20.52
  9. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28

    Mielestäni tämä oli nyt uusi ongelma vaikka onkin jatkoa siitä samasta tietokoneesta. :);)
    Koska se näytönohjain ongelma " kuvan värinä näytässä " selvisi sillä uudella näytönohjaimella.


    "Huokaus ":confused:;)

    Kuinkahan monta kertaa olen tänään kannellut tuota tietokoneen keskusyksikköä keittiön pöydälle
    ja sitten takaisin paikalleen kun olen kokeillut vähänsen ihan kaikkea tämän päivän aikana.
    Uusi näytönohjain pois koneesta ja koettaa sitten saada se kone auki, sitten koetin toisella ehjällä
    ylimääräisellä kovalevyllä. Sitten sitä että emolevyn patterin vaihdoin uuteen, annoin sen patterin olla
    pois siitä emosta yli tunnin.... jne...

    (( keittiön pöydällä ei tarvitse kyykistellä huonossa asennossa ja asentaa / ottaa irti tietokoneen osia :D ))



    Sitä "piippaus" ääntä ei tosiaankaan kuulu on tietokoneen avaa??? Onko se merkki siitä että
    se emolevy on rikki??


    R :confused:
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,314
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    Kyllä nämä ongelmat yleensä tavalla tai toisella liittyvät toisiinsa.
    Kone ei ilmeiseti jostain syystä käynnisty, en usko, että emolevy olisi rikki.
    Pakettikoneet ovat joskun kovin kinkkisiä osien vaihdon yhteydessä. Joissakin tapauksissa näytönohjaimen vaihto on tehnyt ongelmia.

    Siksi ehdotinkin poistamaan sen ja kokeilemaan integroidulla näyttiksellä.
    Jos saat sen toimimaan sillä, niin pitäisi biossista katsoa, onko siellä joku asetus, jossa voi valita näytönohjaimeksi pcie paikassa olevan näyttiksen.
     
  11. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28

    :D

    Voihan sitä vielä tuota keinoa yrittää toisenkin kerran tänään :) Että uusi näytönohjain pois koneesta
    ja sitten avata se kone vielä kerran sillä integroidulla. :)



    R :)
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,314
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    No joo niin näyttää olevan, että olet sitä jo kokeillut. Oletko havainnut, onko vaihdon yhteydessä tapahtunut jotain erityistä, millä voisi olla vaikutusta asiaan.

    Onko kaikki johdot varmasti kiinni ja muistit paikoillaan, että mikään olisi päässyt irtoamaan tai löytymään noissa muutoksissa.

    edit: saisitko sellaista kuvaa laitettua tänne, josta ulkopuolinen voisi tarkistella noita asioita.
     
  13. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28

    Siis ottaa kuva siitä keskusyksikön sisältä?? :D


    R
     
  14. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,580
    Kiitokset:
    970
    Pisteet:
    173
    Tässä pistää silmään tuo kondensaattorin väri, taitaa olla niin että mehut ovat tulleet pihalle. Saattaa hyvinkin liittyä oireisiin. Tässä tapauksessa olisi helpointa vaihtaa se emolevy.

    konkka.PNG

    lisäys
    Tässä mallikuva:
    upload_2018-4-20_7-21-48.
     
    Viimeksi muokattu: 20.04.2018 klo 07.22
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    13,185
    Kiitokset:
    3,129
    Pisteet:
    223
    Jos siitä on emolevy hajalla niin parasta vaihtaa koko kone. Vastaavat ei montaa kymppiä maksa, tosin ikää niilläkin.
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,580
    Kiitokset:
    970
    Pisteet:
    173
    Mjooh, eipä taida helpolla löytyä vastaavaa emoa. DDR2 ja sitä rataa.
     
  18. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    :D:D:D

    Samperi !! :D

    Siivoja teki huonon työn kun puhdisteli koneen sisuksia pölystä:) silloin kun
    sen keskusyksikön avasi ja laittoi sitä uutta näytönohjainta sinne ensimmäistä
    kertaa..


    Eli tuo ruskea oli pölyä pinttyneenä kiinni siinä kondersaattorin päällä.:oops:



    R :D
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,314
    Kiitokset:
    529
    Pisteet:
    123
    Vahvasti kuvan mukaan näyttää, että kondensaattorin nesteet ovat siitä ulos valuneet, johon pöly sitten on sekoittunut ja pinttynyt.

    Jos emo nyt on mennyt rikki, niin ei tuota oikeastaan ole enää järkeä yrittää edes korjata.
    Huomasitko tapahtuiko näytön vaihdon yhteydessä jotain epätavallista, joka emon olisi rikkonut. En usko, että se olisi tuon kondensaattorin syytä, se saattoi vaikuttaa integroidun näytön kuvan värinöihin ja häiriöihin.
    Koneen kokonaan pimeneminen on vähän outo juttu.

    Onko tuo 4-pin virtajohto varmasti kiinni kunnolla tuossa prosessorin vieressä emolla. Oliko se irti vai saitko näytön ujutettua sen alta paikoilleen. Samaten onko 24-pin virtajohto kunnolla kiinni, se on paksu johto, joka menee kuvassa emon ylälaitaan.
    Nämä on hyvä varmistaa, koska olet niitä joutunut ainakin liikuttelemaan, ellet irti ottanut.

    Lisäksi voisi tarkistaa, että muistien lukkoklipsit ovat kaikki kiinni, kuvassa näkyy ainoastaan 4-muistin vasen laita, ne ovat kiinni (muistit 4 kpl, ovat prosessoritulettimen yläpuolella kuvassa, valkoiset klipsit kummassakin päässä), mutta onko oikea laita myös kunnolla kiinni?

    Olisi tärkeää vielä tietää tarkkaan, mitä koneen sisällä tapahtuu, kun laitat virrat päälle.
    Tarkista niin, että koneen kylkipaneeli on avoinna ja katso tarkkaan syttyyko mikään valo, pyörähtääkö mikään tuuletin tai kuuluuko mistään mitään ääntä? Pienetkin havainnot saattavat olla tärkeitä.

    edit: kertoisitko vielä, miten puhdistit pölyt koneen sisältä?
     

Jaa tämä sivu