Minulla on Elisan ADSl-yhteys, jossa ei ole kiinteää IP-numeroa, vaan se haetaan Elisalta. Modeemina on TP-Link TD-8840, jossa on protokollina: PPP over ATM (PPPoA), PPP over Ethernet (PPPoE), MAC Encapsulation Routing (MER), IP over ATM (IPoA), Bridging (Siltaus). Sillattuna yhteys toimii, mutta kun haluaisin rakentaa kotiverkon ja pistää palomuurin päälle. Se taas edellyttäisi koneille kiinteitä IP-numeroita, mikä tuntuu mahdottomalta yhtälöltä - vai onko? Tuo IP over ATM (IPoA)-protokolla liippaa läheltä, kun tietäisi, mitä tehdä?
Ei ole mahdotonta ollenkaan. Tässä TP-LINK TD-8840 ADSL2/2+ ASENNUSOHJE Lue sivu 2, otsikon, 2. Laitteen asetukset, alta eteenpäin.
Hyvät ohjeet, mutta en ole minkään surffi.netin piirissä eikä liittymässäni ole käyttäjätunnusta eikä salasanaa. Siihen tyssää.
No ei kyllä tyssää. Tässä Elisan ohje. Sellaisenhan olet tietysti saanut jo kun hankit liittymäsi. Tässä lisää ohjeita, jonka mukaan kyllä laitteesi on jo valmiiksi konfiguroitu toimimaan Elisan liittymässä ja dhcp oletuksena päällä. Kotiverkko ei edellytä kiinteitä ip-osoitteita. Modeemin dhcp voi antaa ne automaattisesti.
Toimii tasan tarkkaan sillattuna. Muissa vaihtoehdoissa pitäisi tietää antaa osoitteita, joita ei ole tiedossa. Epäilen ja haluaisinkin tietää, onko tässä TP-Linkin mallissa yleensäkään mahdollista käyttää reititystä. Jännä, että Elisalla eivät halua paneutua ongelmaan, vaan kehottavat lukemaan manuaalia.
Eikös toi toimi reitittävänä kun laittaa MER moodissa kolme ensimmäistä Obtainia automaatille ja seuraavaksi natit,firewallit päälle. Lopuksi igmp ja wan service päälle ja nimeksi mer_0_33 seuraava ja save. Koneissa Tcp/Ip asetukset automaatille. Jos niitä ip-osoitteita käyttää niin purkissa ekaan obtainiin wan ip: 192.168.1.1 ja maskiksi 255.255.255.0 Koneisiin sama maski ja ip:t 192.168.1.2-254 yhdyskäytäväksi 192.168.1.1 ja dns asetus palveluntarjoajan mukaan tai automaatille.
Tässä lainaus tuosta Elisan edellä mainitusta ohjeesta: No eipä onnistu kopiointi. Kohtaa, 5.2 Lisätyöasemat, tarkoitan. Elisa haluaa jostakin syystä että modeemit ovat sillattuja ja koneet saavat elisan ip-osoitteet. Siksi eivät anna ohjeita miten toimii reitittävänä. Kyllä se kuitenkin toimii reitittävänä. Käsittämätöntä kun nykyään niin monella on kotona useampi kone ja tarvetta on kotiverkolle. Tämä on kuitenkin se oikeanlainen tapa verkottaa koneet. Nimittäin että kotiverkon koneet ovat palomuurin takana ja niillä on sisäverkon ip-avaruus. Tiedän että ovat yrittäneet kieltää yrityksiäkin käyttämästä useampaa konetta omassa verkossa.
Täsmällään noin olen yrittänyt ja lukemattomilla muilla variaatioilla, mutta ei muodostu yhteyttä nettiin ja ipconfig näyttää vaan reitittimen tiedot.
Perään voi tietysti yrittää laittaa erillisen palomuurin. Sellaista olen käyttänyt elisan liittymissä ja sekin on toiminut. Samoin ovat toimineet ainakin telewellit reitittävänä.
Saattaapa toimia tuolla Deukan ehdottamalla MER-protokollan systeemillä. Illalla ei ollut aikaa kokeilla enempää, mutta em systeemillä Elisan IPeet näkyivät tiedoissa. Tosin yhteyttä nettiselaimella ei vielä tullut, mutta se lienee pienestä säädöstä kiinni. Ehkä F-secureen pitää jotain laittaa myös