1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma DNA kaapeli ongelma

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi cLonx 02.05.2021.

  1. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,223
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Jostain syystä pöytäkone ei yhdistä ollenkaan nettiin vaikka pöytäkone pystyy yhdistämään esim. puhelimen hotspottiin. (ei siis wifi ongelmaa) Tämän pöytäkoneen lisäksi löytyy 5 konetta ja puhelimet myös Wi-Fissä, koska talossa niin paksut seinät ettei puhelimen verkko toimi. Pöytäkone ei myöskään löydä ollenkaan saman nimistä Wi-Fiä mitä muut laitteet käyttää, löytää kyllä kaksi vastaavaa josta kumpaankaan ei voi yhdistää.

    Verkko, joka toimii on nimeltään DNA-WIFI-5GHz-66DA ja pöytäkone löytää DNA-WIFI-66DA ja DNA-WIFI-66DA 2. DNA asetusten mukaan tuota DNA-WIFI-66DA 2:ta ei ole olemassakaan. Viaksi antaa lyhyen ja ytimetkkään "Tähän verkkoon ei voida muodostaa yhteyttä."
     
    Viimeksi muokattu: 02.05.2021
  2.  
  3. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,223
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Mjahas näköjään meni väärälle alueelle vielä, olisi ollut WLAN asioille tarkoitettukin olemassa. No anyways, ongelma on ja pysyy.
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,385
    Kiitokset:
    1,074
    Pisteet:
    223
    Tämä ei ole ratkaisu ongelmaasi, mutta jos verkkojen nimet aiheuttaa hämminkiä, ettet tiedä varmuudella, mitkä ovat sinun WiFi-verkkojasi:

    Ehdottaisin, että nimeäisit itse nuo Wifi-verkkojen nimet, eli ssid-tunnukset ja laittaisit salasanaksi jonkun muun kuin mikä siellä tehdasasetuksissa on. Silloin tietäisit aina mitkä sinun verkkojasi ovat, eli "nimi-2.4G" ja "nimi-5G" salasana voi kummassakin olla sama tai eri. Eli omat tunnukset kummallekin, 2.4G ja 5G verkoille.

    Katso modeemin oppaasta, millä IP tunnuksella pääset oman modeemisi sisään tekemään muutokset (Hyvin yleiset tiedot ovat, IP 192.168.0.1, käyttäjätunnus admin ja salasana admin. Oppaasta löytyvät nuo kaikki oikeat tiedot). Jos et itse löydä, niin laita modeemin tyyppi tänne.


     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,236
    Kiitokset:
    1,049
    Pisteet:
    243
    Olisiko syy siinä, että pöytäkoneen WiFi-kortti ei tue 5 GHz taajuusaluetta?
     
  6. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,223
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Joo olen kyllä käynyt modeemin asetuksissa, tuo ensimmäinen löytyy sieltä kyllä ja 5GHz mutta tuo 2 on täysi mysteeri mikä on kyseessä. Sitä en ymmärrä miten 5GHz yhteyttä, joka on kaikissa muissa laitteissa käytössä ei löydy enää pöytäkonetta käyttäessä. Netissä ei tunnu olevan mitään ongelmia ja nopeuttakin antaa about maksimit.
     
  7. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,223
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    TP-Link Archer T4E, pitäisi mielestäni tukea 5GHz.
     
  8. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,223
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Tuo perus 2.4GHz 66DA löytyy täysillä palkeilla, mutta heti salasanan laittamisen jälkeen kieltäytyy yhdistämästä. Hotspot laitteeseen suostuu yhdistämään. Olen kannettavalla ja tällä toimii loistavasti (antaa n. 385mb maksimin ollessa 400).
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,236
    Kiitokset:
    1,049
    Pisteet:
    243
    Edelleen pelkkää arvausta: mikä virusturva-/palomuuriohjelma on käytössä. Voisiko se blokata tuon WiFin? Sen voi kokeilla poistamalla suojauksen hetkeksi käytöstä.

    Vielä tuli yksi mahdollinen syy mieleen: Onko kaapelimodeemi mahdollisesti sillatussa tilassa? Tämä tuli mieleen, kun tuolla aloituksessa mainitset, että 5 muuta laitetta toimii ongelmitta. DNA antaa sillatulle modeemille vain 5 IP-osoitetta.
     
    Viimeksi muokattu: 02.05.2021
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,385
    Kiitokset:
    1,074
    Pisteet:
    223
    Näet nuo yhteydet modeemin asetuksista, langattoman verkon yhteyssivulta, jossa niitä pääsee myös muokkaamaan.
    Ne molemmat molemmat löytyy samasta kohdasta. Siinä jossa SSID:t on mainittu.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,385
    Kiitokset:
    1,074
    Pisteet:
    223
    Tuo TP-Link Archer T4E on Wlan sovitinkortti, nuo asetukset laitetaan modeemista tai reittimestä.
    Mikä laite sen on?
    Sieltä selviää, mitä verkkoja laite tukee. Tuo Wlan sovitin tukee molempia verkkoja, 2.4 ja 5G.
     
    Viimeksi muokattu: 02.05.2021
  12. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,223
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Avast, tavallaan mahdollista mutta vika alkoi kun laitoin tietokoneen lepotilaan ja kävin syömässä. Tämän jälkeen ei ole enää suostunut yhdistämään DNA:n wifiin. Ei ole sillatussa tilassa.


    Kai se WLAN sovitin siellä koneen päässä vaikuttaa siihen, että tukeeko kortti itsessään 5GHz verkkoa. Boksi on "DNA valokuitu F-3890v3" ja valmistaja on Sagemcom.
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,236
    Kiitokset:
    1,049
    Pisteet:
    243
    Oletko jo kokeillut helpointa mahdollista korjausta: klikkaa Virta -> Käynnistä uudelleen.

    Jos ei uudelleen käynnistyksen jälkeen toimi, anna Windowsin tehdä WiFi-verkon vianmääritys.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,385
    Kiitokset:
    1,074
    Pisteet:
    223
    Modeemissa pitää olla tuki molemmille 2.4G ja 5G verkoille, jos Wlan kortti joka tukee molempia, voi käyttää kumpaa tahansa verkkoa. Modeemista kuitenkin riippuu, ovatko käytettävissä.
    Sinun modeemissa ovat molemmat ja Wlan kortti tukee myös molempia.
    Mene modeemin asetuksiin ja laita molemmat langattomat verkot kuntoon.

    Modeemin uudelleenkäynnistys on hyvä idea, jos et vielä kokeillut sitä. Odota 15 sek. ennen uudelleen käynnistämistä.
     
  15. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,223
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Tehty pari 3 kertaa, Wi-Fi verkon vianmääritys ja verkkoasetusten nollaus tehty.

    2.4G ja 5G molemmat on modeemin asetuksista päällä, tuo verkko jonka pöytäkone löytää tunnistaa nimenomaan tuon 2.4G verkon, mutta 5G verkkoa ei näy vaikka se näkyy kaikissa muissa laitteissa. Modeemi on käynnistetty myös pari 3 kertaa uudelleen ja resetoitu boksin takaa sekä palautettu modeemin asetuksista oletusasetukset.
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,236
    Kiitokset:
    1,049
    Pisteet:
    243
    Mitäs se Windowsin WiFi-verkon vianmääritys kertoi? Kai se jonkin vihjeen antoi siitä, mikä on vialla, vai kertoiko vain, ettei pystynyt tunnistamaan ongelmaa?
     
  17. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,223
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Ei pystynyt tunnistamaan ongelmaa, taisi sanoa että ei ole yhteydessä internettiin ja käski boottaamaan boksin.
     
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,282
    Kiitokset:
    960
    Pisteet:
    173
  19. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,223
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Latasin nyt varmuudeksi uudelleen, ei auttanut.

    Sain toimimaan kun otin kortin irti ja ja laitoin takaisin, mutta lopetti toimintansa jo kun ruuvasin sivulevyä kiinni. Kortti ei näytä vääntyneeltä, mutta on vuosia vanha. PCI väyliä ei ole enempää kuin tuo yksi, koska äänikortti on toisessa. Kuulokevahvistin on tosin tulossa tässä kuussa, jolloin tuon toisen väylän saa myös käyttöön.

    Saa ehdottaa Verkkokauppa / Jimms (mielummin Vk) akselista parasta vaihtoehtoa, sanotaan budjetiksi vaikka 70€. Pääsen hakemaan hyllystä jommasta kummasta lähitunteina. Tuo T6E ei niin arvokas ole ja johtuen jo nykyisestä eliniästä, voin kortin uusia testiksi.
     
    Viimeksi muokattu: 03.05.2021
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,282
    Kiitokset:
    960
    Pisteet:
    173
    Älä pistä sitä sivulevyä kiinni. Mulla toimii vaikka olisikin kiinni, mutta siinä on selvää vääntöä silloin, en osaa sanoa johtuuko se emolevystä, kotelosta vai itse kortista, luultavasti kotelosta/emolevystä koska olen kokeillut muista syistä useampaa korttia ja kaikilla on ollut enemmän tai vähemmän vääntöä kun sen kiinnittää.

    Olen nyt uusimmalla antanut olla ilman kiinnitystä ja hyvin on toiminut ja pysynyt paikallaan.

    Jos päädyt uuteen niin alla oma ehdotukseni.

    https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...Y4ukq1g5wC0WU05oiB05USCEiNOiz9AgqgqwdQE9v0nNN

    Sama jimm'siltä.
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...0-dual-band-wifi-6-bt-5-0-adapterikortti-pcie
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,385
    Kiitokset:
    1,074
    Pisteet:
    223
    Eteeni on joskus tullut kortteja, jonka kiinnitysrautaa on joutunut vääntämään siksi, että kiinni ruuvatessa se on vääntänyt korttia pistokkeesta ylöspäin. Tuon voisit vielä tarkistaa.
     

Jaa tämä sivu