1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Digijärjestelmää ostamassa.. Suosituksia?

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi Feron 04.02.2006.

 1. Feron

  Feron Active member

  Liittynyt:
  13.11.2004
  Viestejä:
  1,125
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Olen hankkimassa digitaalista järjestelmäkameraa.

  Laittakaapas suosituksia te joilla on kokemusta. Hinta haitari mieluiten siinä 600-900e, mutta suositelkaa ihan vapaasti.

  Itse olen katsellut Canonin EOS 20D ja Canonin EOS 350D. Kamera tulisi harraste/puoliammatti käyttöön. Eli kameralla pitäisi onnistua normaali "sitä-sun-tätä" kuvaus ja luontokuvaus.
   
 2.  
 3. MissBlue

  MissBlue Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  982
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Onko mitään järkkää ollut aikaisemmin? Jollei, niin objektiivit ei rajoita valintaa, jolloin kyllä kannattaa käydä kaupassa hypistelemässä ja valitsemassa se, mikä parhaiten omiin tassuihin sopii ja jonka logiikka tuntuu parhaimmalta. Kaikki nykyiset digijärkät tuottaa sen verran hyvää jälkeä normaalikuvauksessa, että omasta mielestäni ergonomia ja tarvittavat lisävarusteet on merkittävin kriteeri. Minoltan seiska olisi kiva, mutta valitettavasti Minolta vetäytyi ja jatkosta ei tiedä vielä mitään.
  Tuohon hintaan löytyy sitten lähinnä EOS350D, Nikon D50, Pentaxilta vissiin parikin mallia, Olympukselta jotakin (noissa on kyllä pienempi kenno, mutta pienillä herkkyyksillä tekee kuitenkin ihan ok jälkeä) ja KonicaMinoltan vitonen. Kaikki on varmasti tarkoitukseensa tosi hyviä kameroita.
   
 4. Feron

  Feron Active member

  Liittynyt:
  13.11.2004
  Viestejä:
  1,125
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kiitoksia nopeasta vastauksesta.. Unohtui mainita, että kamerassa pitäisi olla ehdottomasti manuaaliset laukaisumahdollisuudet. Yksi kuvasukohteeni, kun ovat tähdet, joten kameralla pitäisi pystyä saamaan esim. 1-5min valotuksia.

  Digijärkkäriä en ole omistanut (ja ainoastaan pariin otteeseen kokeillut). Tavallinen Nikonin järjestelmäkamera minulla tosin on ollut jo viitisen vuotta.

  Kestävätkö muuten digijärkkärit kuinka hyvin pakkasta??

  Edit: Onko digijärkkäreissä mahdollisuutta käyttää lankalaukaisinta?
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2006
 5. maketzu

  maketzu Regular member

  Liittynyt:
  13.11.2005
  Viestejä:
  194
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Lähes jokaiseen löytyy langallisia ja langattomia ja sun vaikka millä lisätilpehööreillä.
   
 6. MissBlue

  MissBlue Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  982
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jos ennestään Nikon löytyy ja siihen lasitavaraa, niin eiköhän Nikonin digijärkkä ole sitten se järkevin vaihtoehto.

  Kuten tuossa jo sanottiinkin, niin kyllähän noihin kaukolaukaisimia löytyy, semmoista vanhan ajan lankalaukaisinta ei kyllä mihinkään saa kiinni, uudet sähköiset versiot puolestaan maksavat sitten kolmestakympistä ylöspäin. Enpä oikein usko, että yhtään järjestelmäkameraa löytyisi, missä ei bulb-asentoa löytyisi sulkimesta, tokikin noissa pitemmissä valotuksissa tulee äkkiä kohinaongelma eteen. Monista kameroista löytyy nykyään kohinanpoistokin, eli kamera ottaa vastaavanpituisen "mustan" valotuksen kuin mitä oli kuvan valotusaika ja vähentää alkuperäisestä kuvasta sen mustan kuvan kohinan. Tuo toki sitten lisää virrankulutusta ja jokaiseen valotukseen kuluvaa aikaa. Sen voi hoitaa tietokoneellakin ohjelmallisesti, kuvaat kaikki ilman kohinanpoistoa ja otat sitten lopuksi yhden kuvan pitkällä valotusajalla linssinsuojuksesta ja esim. Black frame NR:lla poistat kuumat pikselit ja kohinaa (http://www.mediachance.com/digicam/blackframe.htm).
   
 7. Feron

  Feron Active member

  Liittynyt:
  13.11.2004
  Viestejä:
  1,125
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kiitoksia vastauksistanne.. Nyt tulee lisäkysymys.

  Eräässä verkkokaupassa on tällainen tarjous Nikonin D50stä:

  Nikon D50 musta + AF-S DX 18-55 mm ED + Muistikortti SD 1 Gb + Videokameralaukku = Paketti hintaan 752e + toimituskulut 15e. Tuotteeseen kuuluu myös:
  - Turvattu maksutapa.
  - 2 Vuoden takuu.
  - Rahat takaisin, jos asiakas ei ole tyytyväinen.

  Itseltäni loksahti hiukan leuka, koska paikallinen kameraliike myy D50 mallia 18-55 mm EDn kanssa hintaan 799,-

  Hintansa puolesta tämä olisi kannattavaa, mutta miten on.. Kannattaako verkkokauppaan luottaa? Toimitus luvataan Expressinä, jolloin tuote olisi postista noudettavissa kahden arkipäivän kuluttua.
   
 8. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Paha sanoa noin yleisesti. Käytännössä ainoa tapa varmistua kaupan luotettavuudesta taitaa olla kuulostella muiden käyttäjien kokemuksia. Jos firma ei esim. kerro sivuillaan kunnollisia yhteystietojaan (puhelin, postiosoite), niin en sellaiseen ainakaan luottaisi. Onko katsomasi verkkokauppa suomalainen?

  Jos maksu tapahtuu luottokortilla, niin ainakaan pahinta mahdollisuutta, eli "rahat menee ja tavara ei tulekaan", ei pitäisi tapahtua.
  Takuiden ja huoltojen kanssa saa kyllä olla tarkkana. Voisit vähän kysellä, onko Nikonilla maailman- tai Euroopanlaajuinen takuu (vaatii yleensä myyjältä maahantuontitodistuksen) ja onnistuuko huollatus Suomessa.

  Ja voihan tuollaisen verkkokauppatarjouksen kanssa vielä marssia omaan lähimyymälänsä ja kysyä, myisivätkö kuitenkin suunnilleen samaan hintaan. Eikös muuten esim. Gigantti edelleenkin väitä alittavansa kilpailijoiden tarjoukset (en tiedä, myyvätkö Nikonia)?
   
 9. MissBlue

  MissBlue Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  982
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuossa olisi Verkkokaupan pakettitarjous, tuohon sitten lisäksi gigan tai kahden muistikortti ja jonkinmoinen laukku. Salamakin olisi tietysti kiva. Mitä objektiiveja sulla on siinä toisessa Nikonissa? Tuplia on turha ostaa, varsinkaan kun nuo kittiputket nyt ei mitään maailman huippulaatua ole.
  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=5568
   
 10. Feron

  Feron Active member

  Liittynyt:
  13.11.2004
  Viestejä:
  1,125
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Tällainen paikka on kyseessä: http://www.pixmania.com

  Heillä näyttäisi olevan myyntiä laajalti eurooppaa, mutta ilmeisesti myös maakohtaiset varastotkin löytyvät. Tilaukset onnistuvat puhelimitse ja heidän omien sivujensa kautta rekisteröitymisen jälkeen. Toimitusajaksi luvataan tuo jo toteamani 2-3 päivää siitä, kun tuote on maksettu ja pakattu. Maksu näemmä onnistuu pankkikortilla ja tilisiirrolla.

  Ainakin Gigantin sivuilta löytyy Nikonin D50 mallia hintaan 759,- Mutta vaikea uskoa, että Gigantti lähtisi alentamaan hintaa verkkokaupan takia.

  Paikallisista liikkeista ei mitään kunnon tarjouksia oikein saa.. Myyjä kertoi, että Nikonilla on kampanja käynnissä, jossa luvataan Nikonin digijärjestelmän ostajalle 1Gb muistikortti kylkiäisiksi. Tosin ei myymälästä, vaan kortti kuulemma tulee postitse ostokuittia vastaan.
   
 11. NUIJJA

  NUIJJA Active member

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  4,408
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
 12. Feron

  Feron Active member

  Liittynyt:
  13.11.2004
  Viestejä:
  1,125
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Tuli sitten tilattua tuolta Nikonin digijärkkäri. Netin kautta maksettuna meni 2 päivää, kun suoritus näkyi heidän tilillään ja toimitus kesti 3 päivää.

  Tuote tuli Ranskasta ja ainoana miinuksena mainittakoon, että kameran käyttöohjeet olivat vain ranskaksi (jotka nekin sai ladattua englanniksi netistä).

  Edit: Kirjotusvirheitä
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2006
 13. Spool

  Spool Regular member

  Liittynyt:
  22.07.2006
  Viestejä:
  104
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tilasin itse digikameran tuolta pixmaniasta. siinä sitten ilmeni vikaa ja he edotti takuu korjausta ja minun pitäisi lähettää kamera heille ranskaan ja lähettämisen maksaisin minä, johan lähetys maksaa jo 30-50€ että sillä korjauttaa suomessakin kameran. Joten en oikein pidä tuosta pixmaniasta. Heillä on halvat hinnat mutta niin on verkkokauppa.com :llakin
   
 14. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  No eipä nyt ihan. Kaverin ixuksesta meni joku pikku osa rikki, ja hän korjautti kameran suomessa. Itse osa maksoi muutaman euron, työtunnit nosti korjauksen hinnan yli kahdensadan euron (lähes kameran hinnan verran). Vakuutus tosin korvasi. Pixmaniaakin halvempi soppi löytyy saksasta, kantaa nimeä ac-foto: http://www.ac-foto.com/ac/shop/shop.php
   
 15. Sokar80

  Sokar80 Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  2,319
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  ÄLKÄÄ IKINÄ OSTAKO mitään pixmania:sta itellä kaks huonoa kokemusta ja olen lukenut repullisen huonoja kokemuksia

  joo on totta että jos myy paljon tulee hieman ongelmia mutta kun 2\3 ei ole täysin tyytyväisiä kaupaa niin jossakin on vikaa ja 1\3 ostajista vihaa ekan kerran jälkeen tota liikettä niin jossakin on todella paljon vikaa

  ite juoduin ottamaan kuluttaja asia mieheen yhteyttä perus takuu asian kanssa tai se ei edes ollut takuu asia kun ne lähetti mulle rikkinäisen joten en edes itte rikkonut sitä muutta heidän mielestä ei ole väli kuka sen on "rikkonut" kun takuu ei korvaa sitä kuluttaja asiamiehen mukaan se oli selvä takuu juttu

  itellä on nyt EOS 350D ja canoniin lyötyy hirveästi tilpehööriä ja lisä juttuja voi olla että muihinki saa mutta Canon vara\lisä osa palvelu on vailla vertaa
   

Jaa tämä sivu