1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Corsair H80i-vesijäähdytin

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Cenildor 25.02.2014.

 1. Cenildor

  Cenildor Member

  Liittynyt:
  08.01.2014
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  6
  Tilasin itselleni tällaisen laitteen, ja asensin sen kiinni koneeseeni. No, välittömästi kävi ilmi että prosessori ylikuumenee. Jotain häikkää siis on. No, asensin pumppuyksikön uudelleen vaihtaen lämpötahnan, todeten että kosketus on kokonaisvaltainen ja lämmönjohdon tulisi olla kunnossa. Selkeästi kuulee että pumppu toimii, ja toinen putkista myös kuumenee. Kuitenkaan laite ei merkittävästi prosessoria viilennä, idle lämmöt 40°C, ja prime95 blend testi lämmöt 88°C ja prossun tehot nollassa. En keksinyt mitään muuta kuin pakata laitteen takaisin laatikkoonsa ja lähettää JIMM'sille takuuseen, jotain vikaahan tuossa täytyy olla. Eikä sovi unohtaa tietysti täysin käyttökelvotonta Corsair Link-ohjelmaa, joka ei Windows 8.1 kanssa oikein suostunut juttelemaan. Toki aina jätän mahdollisuudenvaran myös sille että olen itse mokannut, mutta kokemus tällä hetkellä Corsairista on aika kehno (ensin roska PSU ja nyt tämä..)

  Aikaisempana jäähynä toiminyt Akasa Venom Voodoo, johon nyt törkkäsin kaksi Nocta NF-F12 tuuletinta kiinni. Prime95 blend testillä korkein lämpö puolen tunnin otoksessa 69°C.

  Onko jollakulla muulla tuo H80i käytössä, ja minkälaisia käyttökokemuksia/lämpöjä sillä on tullut? Kovasti olen kuullut kehuja monesta paikasta, ja kuulemma paljon parempi kuin yksikään ilmacooleri. No, tällä hetkellä kun tuota omaa statistiikkaa katson, 69°C on enemmän kuin kilpailukykyinen 100% rasituksella, väittäisin.
   
 2.  
 3. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,356
  Kiitokset:
  426
  Pisteet:
  163
  Phenom II 1055T X6 3.85Ghz@1.5V
  tuulettimet 800-900 rpm nopeudella ottamassa ilmaa ulkopuolelta sisäpuolelle, idlessä +30*C rasituksessa max 45*C ollut mitä katsellut

  btw muista että nuo uudet intelit ovat ihan tiedostettu lämpöongelmallisiksi prossuiksi

  eli tuo jäähy voi olla ok, mutta prossusi kuumenee vain liikaa, ja itsellä ei kyllä mitkään linkkiohjelmat toimi kun on paskana koko roska, pitäisi pistää corsairille rma:ta niin homma hoituisi sitä kautta (en omaa kuitteja kun sain kaverin ostamaan kyseisen jäähyn minulle)
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2014
 4. Toniman92

  Toniman92 Regular member

  Liittynyt:
  08.11.2011
  Viestejä:
  2,060
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Kannattaa ottaa huomioon, että Antecin, Corsairin yms suljetut vesijäähy valmispaketit on eittämättä surkeampaa verrattuna esim Swiftech tai EK WaterBlocks:n valmispaketteihin. Corsair / Antec = Valmistaa lähes kaikkea ATK tuotteissa (ei pysty kilpaileen jäähdytystuotteissa millään niitä vastaan jotka erikoistuu pelkästään niihin).

  Jos vesijäähyjä halajaa, kannattaa suoraan buildaa kustomiosilla, ja jättää valmispaketit hyllyyn, myös Swiftech:n/EKWB:n.

  Myös, oletko delidannu tota prossua? Kuten Gereti sanoi, tää 4670K on lämmin prossu.
  Piirin ja lämpökilven väliin kun laittaa laadukasta tahnaa lämmöt putoo radikaalisti. (Jos oikeesti haluat kellotella järkevimmillä lämmöillä, takuuhan tuossa menee tosin)

  Vertailun vuoksi, Corsair H100i voittaa Noctuan NH-D14:n vain muutamalla asteella jäähdytystehossa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2014
 5. Cenildor

  Cenildor Member

  Liittynyt:
  08.01.2014
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  6
  Mites nesteen määrä laitteessa? Ite kun otin laitteen pois laatikosta ja vähän kääntelin ja heiluttelin, huomasin että laite lotisee reippaasti. Kun laite oli kytketty, cpu oli tulessa, tuulettimet pyöri täysillä, mutta jäähdyttimen läpi ei tullut kuumaa ilmaa (pumppu istui hyvin cpu:n päällä). Voisiko olla kyseessä liian vähän nestettä, joka ei pumpun voimalla kierrä kunnolla jäähdyttimessä? Osottelen toki myös Jimmsin tuomiota takuupalvelussaan.
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2014
 6. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  Eiköhän tuossa corsussa jotain mätää ollut ellet kämmännnyt asennusta jollain tapaa.

  Kyllä sen viileämpänä kuuluisi prossu pitää kun tuon sinun ilmajäähyn.
   

Jaa tämä sivu