1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

CanoScan LiDE 400 tulostus ongelma

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Airboat 23.03.2021.

  1. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    313
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Käyttöjärjestelmä Windows 10 Home 64bit. Skannerin COPY näppäintä painettaessa, tulostus lähtee käyntiin normaalisti, mutta tuloste on tyhjä. Kaikki muut tallennus muodot toimivat. Ajuri on vaihdettu ja asetuksia on käyty läpi, ei vaikutusta. runsas viikko sitten tulostus onnistui.
     
  2.  
  3. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,170
    Kiitokset:
    165
    Pisteet:
    93
    Mahtaako skannerin lasilla olla mitään kopioitavaa?
    Siihen tuo nappula lienee tarkoitettu...

    T: Vesku
     
  4. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    313
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Laitan lasille tulostettavan ja painan skannerin COPY nappia, tulos puhdas kopio! Kokeilin seuraavaa: Avasin kannen ja käynnistin tulostuksen, skannausvalo kytkeytyi ja prosessi käynnistyi, jälleen puhdas tuloste.

    T: Pertti
     
  5. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,170
    Kiitokset:
    165
    Pisteet:
    93
    Ei siihen liene suoria ohjeita, kokeiles noista löytää.
    Edit: Mutta skannaus kuiteskin tuottanee tiedostoja koneelle eli muut toimii, joten lienee ajuri tai ohjelmistovaiva.

    T: Vesku
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,342
    Kiitokset:
    1,071
    Pisteet:
    223
  7. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    313
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Uudelleen asennus tehty, ei muutosta, skanneri tekee kaikki tulostukseen tarvittavat hommat, silti tuloste on tyhjä.
     

    Liitetyt tiedostot:

  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,198
    Kiitokset:
    1,042
    Pisteet:
    243
  9. call112

    call112 Member

    Liittynyt:
    12.09.2017
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    On myös mahdollista että kysyjän pc kärsii Windows 10 tulostus ongelmasta.Itselläni on sisarmalli canoscan lide 300 ja copy painike tuottaa tulosteen. Myös minulla oli tulostus ongelmia mutta vaikuttaa että sain apua sivuston https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB5001649 kautta.
    Tulostaako printteri yleensä mitään ?
     
  10. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    313
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Tuli mieleni tuo päivitys juttu, koska k.o. ongelmaa ei ennen ollut. Kyllä tulostaa tietokoneelta kaiken tarvittavan.
     
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,242
    Kiitokset:
    950
    Pisteet:
    173
    Ne tulostukseen vaikuttavat päivitykset on ilmeiseti tullut jo updaten kautta, ellei, niin kannattaa tarkistaa päivitykset.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,342
    Kiitokset:
    1,071
    Pisteet:
    223
  13. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    313
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Syy ongelmaan on KB5000802 päivitys, Oikean linkin valinnassa apua tarvitaan.
     

    Liitetyt tiedostot:

  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,342
    Kiitokset:
    1,071
    Pisteet:
    223
    Päivityksen KB5000802 aiheuttaman tulostusvirhe korjataan päivityksellä KB5001649, löytyy linkistä
    Olisi varmaan aika päivittää myös Windows versio 2004, uudempaan 20H2 versioon.

    Edit En kyllä ymmärrä mitä eroa noilla 15 päivä (KB5001567) ja 18 päivä (KB5001649) julkaistuilla päivityksillä on, mutta asentaisin viimeksi julkaistun, olettaisin siinä olevan tarvittavan korjauksen.

    Edit: tai sitten molemmat julkaisujärjestyksessä. (korjatkaa jos tarkempaa tietoa noista)

    Edit: Linkissä lukee: Please download and install these latest updates to correct any printing problems you may have experienced.
    Ilmeisesti molemmat tulee asentaa.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2021
  15. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    313
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Windows päivitetty 20H2 versioon, sekä KB5001649 asennettu. COPY, tyhjä tuloste!
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,198
    Kiitokset:
    1,042
    Pisteet:
    243
    Microsoftin ohjeistuksen mukaan ei ole hyvä ajatus asentaa versiopäivityksiä ennen kuin Windows Update sellaista tarjoaa. Joissakin kokoonpanoissa esiintyy yhteensopivuusongelmia ja Microsoft tarjoaa päivitystä vasta, kun laitekohtaiset ongelmat on ratkaistu. "Additionally, some devices might have a compatibility issue for which a safeguard hold is in place, so we will not offer the update until we are confident that you will have a good update experience."

    Tuossa on listaa version 20H2 myötä ilmaantuneista ja jo korjatuista ongelmista:
    https://docs.microsoft.com/en-us/windows/release-health/resolved-issues-windows-10-20h2

    Edit. Tuo tulosteongelma on tuossa uudessakin versiossa 20H2 tai oikeastaan sen päivityksessä KB5001649. Ongelman pitäisi siis korjautua asentamalla päivitys KB5001567.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2021
    Airboat kiitti tästä.
  17. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    313
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    Sammutin koneen ja kävin happihypyllä. Käynnistin koneen, se alkoi päivittämään. Uudelleen käynnistyksen jälkeen, tulostus alkoi toimia. Kiitos teille kaikille kattavasta avustanne, minulla ei olisi rahkeet riittäneet.
     
    1pertti kiitti tästä.
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,342
    Kiitokset:
    1,071
    Pisteet:
    223
    Omiin koneisiini vaan ilmestyi jossain vaiheessa Päivitys ja suojaus sivulle jotenkin näin "Asenna 20H2 versiopäivitys" hyvin huomaamattomasti. Päivitystä ei mitenkään muuten tarjottu tai ilmoitettu.

    Kaikki eivät edes osaa, tiedä tai älyä katsoa, onko versiopäivitys tarjolla. Taitaa olla vähän kehittyneempien käyttäjien tapa, tarkistaa päivitykset sieltä.

    @Airboat miten sinä päivitit tuon 20H2 versiopäivityksen? Oliko se sinulla asentamista vailla valmiina "Päivittäminen ja suojaus" sivulla vai kävitkö lataamassa päivityksen jostain muualta?
     
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,198
    Kiitokset:
    1,042
    Pisteet:
    243
    Kaikki on silloin kunnossa, jos päivitys on tarjolla Windows Update -sivulla. Ongelmia voi tulla, jos hakee manuaalisesti päivityksen, jota siellä ei ole tarjottu, eli kun Windows Update kertoo, että laite on ajan tasalla, vaikka siinä on vanha Windows 10-versio. (Toki käytännössä ilmenee myös ongelmia, joihin ei ole osattu etukäteen varautua.)

    En nyt löytänyt tähän hätään tarkoittamaani Microsoftin ohjetta, jossa suositeltiin välttämään manuaalista päivitystä silloin, kun sitä ei vielä tarjota Windows Updatessa. Tässä on toinen samaa asiaa koskeva sivu, jolla kerrotaan, että Microsoft on voinut tarkoituksellisesti estää päivityksen yhteensopimattomalle laitteelle, kunnes esimerkiksi ajuriongelma on ratkaistu:
    https://www.askvg.com/fix-windows-10-feature-update-not-showing-on-windows-update/
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,342
    Kiitokset:
    1,071
    Pisteet:
    223
    En jaksanut lukea tuota linkkiä kokonaan, kun tuntui niin vanhan kertaukselta.
    Sehän se tässä hölmöä on, kun päivityssivu kertoo laitteen olevan ajan tasalla ja samalla sivulla kysytään asennatko versiopäivityksen. Johtuisiko siitä, että ovat saaneet kai jonkin verran korvattavia ongelmatapauksia oikeuden päätöksillä, kun ovat automaattisesti ajaneen ajuripäivitykset sisään. Nyt vastuu versiopäivityksestä on siirretty kuluttajan päätettäväksi, niin on vaikeampi hakea korvauksia ongelmien ilmaantuessa.;)

    Muuten olen kyllä aina päivittänyt versiopäivitykset, heti julkaisun jälkeen manuaalisesti, paitsi läppärini, jota käytän hyvin harvoin. Siinä oli tuo asennustarjous versiopäivityksestä, muuten kertoi laitteen olevan ajan tasalla päivitystarkistuksessa.

    Eniten ongelmia ovat kai aiheuttaneet Microsoftin jakamat ajuripäivitykset, siksi laitepäivitykset kannattaisi mielestäni kieltää kokonaan, vaikka olen ne aina kyllä ottanut ongelmitta. Kiellän ne kyllä, jos kerrankin aiheuttaa ongelmaa.

    Ymmärrän, että Microsoftilla on todellinen ongelma saada kaikki miljoonat erilaiset kone kokoonpanot oikein päivitettyä, ilman ongelmia.
    Se vaan ihmetyttää, että muutamissa tunnetuissa laitemerkeissä ja niiden suurissa valmistusmäärissä tulee noita päivitysongelmia,
     
  21. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,198
    Kiitokset:
    1,042
    Pisteet:
    243
    Minulla oli yhden SER-luokkaa olevan läppärin kanssa ongelma, että 2004-versio ei ottanut asentuakseen. Manuaaliset asennusyritykset päättyivät virheilmoitukseen ja päivityssivulla luki, että päivitystä vielä valmistellaan koneellesi. Yhtenä päivänä sitten tulikin versio 20H2, joka asentui ongelmitta.

    Muuten olen ollut jo kauan sitä mieltä, että Microsoft on ottanut mahdottoman tehtävän yrittäessään pitää kaikki maailman Windows 10-kokoonpanot aina ajan tasalla.
     

Jaa tämä sivu