1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Canonin digikamerat - Powershot vs. Ixus

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi finsii73 23.02.2005.

 1. finsii73

  finsii73 Member

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  33
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Nyt kun on muutama vuosi tullut töissä olevilla digikameroilla (HP, Nikon, Canon) ja kotona mini-dv:llä (Panasonic) leikittyä niin on harkinnassa oman digikameran hankinta. Canonin puoleen taitaa valinta osua mutta mietityttää vaan se malli kun puhutaan n. 300 euron hintaluokasta. Osaako joku sanoa lyhyesti että mitkä ovat oleelliset erot Canonin Powershot- ja Ixus-sarjoissa? Ilman sen kummempaa tietämystä niin ainakin Ixuksen pieni koko houkuttaa ja satunnaisen harrastelijanäpsijän ajatukset Canonin G-sarjan kamerasta alkavat kallistua vähän halvempiin versioihin.
   
 2.  
 3. jpekkam

  jpekkam Guest

  Ei kait niissä hirveen suuria eroja ole...
  Mulla itellä on canonin A80 (kuvia löytyy täältä http://www.jpekkam.com/coppermine1.3.0/index.php) ja kaverilla ixus joku, en muista mallia, mutta se on paljon pienempi kuin oma A80. Ixuksessa on ainakin tuossa mallissa parempi kuvan laatu videoita kuvatessa.
   
 4. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Raudaltaan ja softaltaan powershotit ja ixukset ovat identtisiä. Ixukset ovat vain ulkokuoreltaan erilaisia powershotteihin (A) verrattuna. Itsellä ollut ixus i sekä ixus 500. Molemmat aivan loistavia kameroita. Suosittelisin tuota ixus 500:sta myös sinulle. Tosin halvimmillaankin se maksaa 370e. Kannattaa huuto.net:istä katsella esim. ixus 400/430 -kameroita. Ovat käytännössä samoja kuin ixus 500, megapixelin erolla tietenkin. Huuto.net:istä saattaa myös saada edullisesti G-sarjaakin.
   
 5. Rechart

  Rechart Member

  Liittynyt:
  17.05.2004
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Suurin ero (ainakin aikasemmissa malleissa) Ixusten ja Powershottien välillä oli Powershotin manuaaliominaisuudet (suljinaika, aukko, tarkennus, salama) jotka tekee niistä "köyhänmiehen järkkärin". Ite oon käyttäny A70 ja A75 ja sit kokeillu vähän jotain 2 megapixelin ixusta ja niistä kyl A70 vie voiton just tuon manuaalikäytön takia. Ja sit tietty se, että normaalit patterit käy kameraan, niin helpottaa jos=kun sattuu akku loppumaan tien päällä. Canonin pokkareissa on vähän käsi se tarkennus ja valotuksenmittauskin niin ja näin. Känniördäyskuvia niillä saa ihan hyvin, mut muutaman metrin päähän tarkentaessa kamera sekoilee aika lahjakkaasti, etenkin hämärässä. Sit ainakin noissa vanhemmissa malleissa oli vähän ylivalotustaipumuksia. Myös kohina vaivaa (OHHOH mikä uutinen CCD kennolla) kun ilmeisesti kohinan poisto on vähän laadutonta. 50 iso on ainoo jota kykenee käyttämään, satasta hätätapauksessa. Ihan perus räpsintäkameraksi kannattaa harkita Konica-Minoltan kameroita. Niissä ainakin tarkennus pelittää kohtuullisen hyvin. Tosin, jos tykkää värikylläsistä kuvista, niin sit Canoni on aika epeli. Saturaatiota riittää jo ilman photaria!

  Mut makuasioitahan nää on. Tuossa vaan mun kokemukset A70 10 000 ruudun jälkeen.
   
 6. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Uusimmissa canoneissa kohina on vähän paremmin hallussa, mutta käsittelemällä vielä iso 200:lla otetut kuvat saa kelvollisiksi. Ei kannata edes miettiä 400:aa. DIGIC II -prossuiset canonit tarkentaa jo vähän nopeammin.
   

Jaa tämä sivu