1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma BSOD näyttis & muistit päivityksen jälkeen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi cLonx 15.11.2021.

  1. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Heloust,

    Ongelmakone:
    Asus Prime B450-PLUS
    Ryzen 5 3600
    Kingston HyperX Fury DDR4 3200MHz CL16 4x 8GB (32GB)
    Asus RTX 3060
    Corsair 650W

    Eli vaihdoin kyseiseen koneeseen RTX 3060 näyttiksen ja päivitin muisteja 2x 8GB kampaa lisää ja kone alkoi tekemään pelatessa BSOD. Lokitietoihin ei jätä jälkeä syystä miksi kaatuu. Tein myös BIOS päivityksen samalla. Kone tarjoaa oletuksena muisteille hertseiksi jotain 2400 luokkaa, joten laitoi DOCP päälle BIOS:ista. Palautin testiksi oletusasetukset. Muisteja asentaessa uudet muistit oli vaihdettava alkuperäisten 2 tikun paikalle, jotta suostui tunnistamaan ja tämän jälkeen sain kytkettyä kaikki muistit emoon.

    Ilmeisesti kuitenkin 650W Corsair riittää mainiosti pyörittämään tuota RTX möhkälettä vai olenko kovinkin väärässä?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,719
    Kiitokset:
    1,131
    Pisteet:
    223
    Viimeksi muokattu: 15.11.2021
  4. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Vanha oli HyperX Fury:a ja uusi HyperX Fury Beastia. Oletin, että tuote aika pitkälti sama kun specsit samat molemmissa:

    DDR4 3200MHz CL16 8GB

    Latenssit ainoat mitkä eroaa:
    Fury Beast: Latenssi: 15-16-17-18-19
    Fury: Latenssi: 16-18-18
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2021
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,719
    Kiitokset:
    1,131
    Pisteet:
    223
  6. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    On pyörimässä, tuntuu rullaavan aika kauan. Kohta 2 kampa läpi.
     
  7. Kakikello

    Kakikello Active member

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    1,102
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    68
    Kokeileppa laittaa manuaalisesti latenssit FURYN mukaan.
     
  8. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,350
    Kiitokset:
    204
    Pisteet:
    93
    Itse laittaisin vanhan näyttiksen takaisin ja testaisin kippaako kone sillä, saa ainakin sen suljettua pois.
     
    tarantella kiitti tästä.
  9. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Täytyy sanoa että näyttis oli niin helppo myydä niin kalliilla näin 2021 että se tuli jo myytyä parissa tunnissa.

    Muistit meni läpi ilman erroreita. Laitoin nyt latenssit Furyn mukaan. Täytyy yrittää saada kaatumaan jos saisi BSOD koodin ylös kun viimeksi meni ohi kun ehdin apuun.
     
  10. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    BSOD koodi on FAST_ERESOURCE_PRECONDITION_VIOLATION ja tuli suht nopeasti kun nostin muistit takaisin 3200MHz. Default asetuksilla muistit 2400 mutta kävi TODELLA hitaalla.

    lisää koodeja

    MEMORY_MANAGEMENT
    IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

    DOCP kun laitoin päälle alkoi sekoamaan ihan jatkuvasti. Nyt ilmeisesti toiminut taas noilla 2400MHz asetuksilla, mutta tämä ei ole ideaali tilanne.

    Oma käsitys voisi olla 3060 ajurit? Tai se ettei nuo muistit jostain syystä sovi yhteen? Testaako muistitesti yksittäiset muistit vai myös yhteensopivuuden? Ilmeisesti myös mahdollista, että pitäisi manuaali kellottaa muistit lähemmäs 3200 ja täten toimisi. Otetaan kuitenkin muita vaihtoehtoja vastaan. Ilmeisesti myös 4x 8GB konfiguraatio ei ole hyvä vaan olisi pitänyt vaan vaihtaa 16GB kampoja tilalle..
     
    Viimeksi muokattu: 16.11.2021
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,705
    Kiitokset:
    1,034
    Pisteet:
    223
  12. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Ongelma tuntuu olevan 99% varmasti kiinni noista muistien kelloista ja siitä, ettei niitä saa 3200MHz nostettua. Ilmeisesti osa on nostanut voltteja jne. ja tätä kautta päässyt joko johonki 3100MHz tai suoraan 3200MHz. Kone toimii 2400MHz kelloilla hyvin. On kai mahdollista, että DOCP asetuksien voltit jää vajaaksi (tässä tapauksessa tuntuu jäävän todella vajaaksi) ja vaatisi manuaalista säätöä.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,719
    Kiitokset:
    1,131
    Pisteet:
    223
    Laittaisin nuo uudet kammat vaihtoon ja selvittäisin minkälainen takuu noilla vanhemmilla kammoilla on.
    Viisainta olisi varmaan panna koko kampasetti vaihtoon.

    Allekirjoituksen kone ei käy yksiin nykyisen ongelma-koneen kanssa?
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2021
  14. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Puolison kone tuo vikainen.

    Muisteilla taitaa olla kaikilla elinikäinen takuu. Nuo alkuperäiset Furyt toimii 3200MHz taajuudella kahdestaan, mutta kaikki 4 ei - ainakaan ilman volttien nostoa.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,719
    Kiitokset:
    1,131
    Pisteet:
    223
    Voisit kysyä myyjän mielipidettä niiden vaihdosta takuun vedoten.
    Myyjä voi tietysti katsoa ongelmaksi sen, etteivät ole samaa paria keskenään, mutta kysyä kannattaa.
     
  16. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,239
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Ostettu vielä kahdesta eri paikasta Jimms ja Verkkokauppa, voi olla tosiaan hieman ongelmallista varsinkin jos tarvitsisi palauttaa ja yrittää saada samallaiset muistit. Verkkokaupasta voisi saada rahat takaisin kun nuo on sieltä ostettu viime viikolla, mutta järkevintä olisi varmaan vaihtaa 2x16GB.

    Samallaisia muisteja saa tosi huonosti, koska nuo Furyt on loppu Verkkokaupasta ja muistaakseni myös Jimmssiltä.

    Ehkä järkevin vaihtoehto on pyrkiä testaamaan korkeammilla volteilla, eikai tuo emoa äkkisältään riko vaan rikkoo muistit jos rikkoo? Pieni nosto tuskin tekee kumpaakaan ainakaan nopeasti.

    Hintaeroa ei kyllä ole, jos esim. Jimms suostuisi ottamaan muistit takaisin jos sanoisi ettei niitäkään saa kaatumatta 3200MHz kelloihin. Toki tuo olisi pienoinen vale, mutta täten saisi vaihdettu 16GB kampoihin. 16GB Furya löytyy kyllä reilusti Jimmssiltä 130€.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2021
  17. teutul

    teutul Regular member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    155
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    Eiköhän se Jimmsi kuitenkin testaa nuo muistit ensiksi ja jos muistit toimii heillä ongelmitta 3200 mhz , niin todennäköisesti lähettävät muistit sinulle vaan takaisin ja perivät vielä sinulta tarkastusmaksut. Kokeile tosiaan sitä volttien nostoa ensiksi. Toimiikos nuo Fury beastit ongelmitta , kun olet asentanut vai ne pelkästään koneeseen.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2021

Jaa tämä sivu