1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

.BIN .CUE .ISO päätteiden erot?

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi ware-ZzZz 19.09.2003.

 1. ware-ZzZz

  ware-ZzZz Guest

  Tuolla sharereactorissa on tullut useasti vastaan noi tiedostomuodot, varsinkin .bin ja .cue , joskus .ISO mutta harvemmin. Elikkäs siis mikä noista tiedostopäätteista kannattais ottaa? Ja miten cd-r levylle tiedosto poltetaan normaalina datalevynä, kun se pääte sitte kumminkin on .bin tai .cue . Itse olen tähän mennessä käyttänyt .bin :iä. Siis mitä eroa noilla päätteillä on?
   
 2.  
 3. Faller

  Faller Member

  Liittynyt:
  15.05.2002
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ne ovat vaan eri ohjelmien tekemiä image tiedostoja. Sinänsä ei ole niin eroa. Bin tarvitsee aina cue tiedoston polttaessa, koska se sisältää raita tietoja. Binin voi polttaa ihan yksin.

  Kyllä niistä kumpikin palaa levylle esim. Nero Burning Rom ohjelmalla. Ja sehän tapahtuu silleen että otetaan sieltä ylävalikosta joku valikko (valitettavasti muista mikä) ja sitten burn image. Sitten vaan selaat imagen ja poltat sen levylle.
   
 4. p0rkkana

  p0rkkana Member

  Liittynyt:
  09.09.2003
  Viestejä:
  41
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hieman ehkä offtopicina, mutta noita imgeja on ehkä helpompi (ja omasta mielestäni nopeempi) polttaa esim. FireBurner:lla.
   
 5. Damm_

  Damm_ Guest

  Mielestäni IsoBuster soveltuu parhaiten noiden Bibien aukaisuun.Ei tarvitse polttaa suotta romppua, olkoonkin, että ne on halpoja.
   
 6. Damm_

  Damm_ Guest

  Juu, ja taas tuli kirjoitusvirheitä. Tarkoitus oli puhua bin-tiedostoista
   
 7. juppe22

  juppe22 Active member

  Liittynyt:
  28.05.2002
  Viestejä:
  2,660
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  ISO imaget ovat mielestäni ainoita oikeita imageja... :) normaalisti muutan .bin .cue imaget isoiksi bchunk:illa tai sitten bin2iso ohjelmalla. Yleensä poltan levyni xcdroastilla.
   

Jaa tämä sivu