BeOs - ilmainen käyttöjärjestelmä

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista -osiossa. Ketjun avasi BeReal 13.04.2004.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
  1. BeReal

    BeReal Member

    Liittynyt:
    13.04.2004
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Olen jo pitemmän aikaa testannut BeOs - käyttöjärjestelmän ilmaista personal edition versiota. Ja voin vain todeta, että missä vika kun järjestelmä ei yleisty???


    Linkit (vain muutama):
    www.bebits.com
    www.yellowtab.com
    www.betips.net
    www.beosjournal.org


    Alkusanat
    Haluan tällä keskustelu palstalla tuoda esille BeOs:n hyvät, sekä pahat ominaisuudet, sekä haluasin kuulla muiden "kokeilijoiden" mielipiteitä kyseisestä käyttiksestä. Lopuksi vetoa teihin, hyvät ohjelmoijat, kokeilkaa BeOs -käyttistä, takaan että ette pety (ainakaan kovin paljon.. :D ). No, mennäänpäs asiaan:

    Hyvät puolet:
    - Alunperin suunniteltu käytettäväksi multimediasovelluksissa
    - Myöhemmin kehityssuunnaksi valittu WWW ja internet
    - Nopea (vertaa WIN 98/2000/XP ja varsinkin Linux)
    - Laajat muokkaus mahdollisuudet (ulkoasu, käytettävyys)
    - Tehokas (terminal-moodi)
    - Vakaa (Unix-pohjainen)
    - Ilmainen kehitysympäristö
    - Lähes kaikki sovellukset ovat ilmaisia (no, joo LÄHES)
    - Toimii loistavasti ns. kakkoskäyttiksenä
    - Ulkoasu on upea ja muokattavissa hyvin vapaasta
    - Helpompi käyttää kuin Linux ( yhtä helppo kuin WINTOOSA)
    - niin ja mainitsinko jo TEHOKAS.

    Huonot puolet:
    - Kehitys pysähtynyt
    - Huono sovellustarjonta (alfa ja beta versioita)
    - Pieniä bugeja (kehityksen syytä)
    - Ei tunnettu käyttöjärjestelmä
    - Ajurien puute (Microsoft painoi isolla peukalolla valmistajat boikottiin, yleisimmät ajurit löytyvät kyllä .)

    Yhteenveto
    BeOsia käyttävä huomaa pian erään merkillisen asian. Kehitetyt sovellukset ovat OPEN SOURCE -pohjalta väännetty. Kovinkaan monta kaupallista "kunnollista" sovellusta markkinoilla ei ole. Miksi??

    BeOsin asentaminen on yksin maiilman helpoimmista tehtävistä, tuunaaminen toisaalta vaatii oman aikaansa, mutta perus järjestelmä on pystyssä n. 10 minuutissa. (ei paha)

    Oudointa tässä tapauksessa on se, että miksi käyttöjärjestelmää ei hyödynnetä kunnolla. Vaikka se tarjoaa eräänlaisen ristisiitoksen kahden maailman välillä, helppo ja yksinkertainen Window kohtaa tehokaan ja monimutkaisemman Linuxin. Tuloksena syntyy käyttäjäystävällinen BeOs.

    Visio ja tulevaisuus
    Mitä sitten tulaisuudessa? BeOs on kautta aikojen koistanut multimedia (varsinkin ääni) ominaisuuksiltaan (esimerkiksi Ammattilaisten käyttämissä kovalevynauhurijärjestelmissä on hyödynnetty käyttöjärjestelmää osana kokonaisuutta), joten kehitys tällä osa alueella on varsinkin hyödyllistä.

    Heitinkin tähän seuraavaksi eurojen arvoisen vinkin. BeOs on täydellinen järjestelmä ammattitasoiseen studio työskentelyyn, koska BeOs-järjestelmä on erillään muusta järjestelmästä, se ei ole altis järjestelmän muiden sovellusten toimintaan. (ammattistudioissa datan säilyvyys koko projektin läpi on erityisen tärkeää). BeOs ääniominaisuudet ovat kehittyneemät kuin Windowsin. Miltä tällainen kuulostaisi? Ostat sovelluksen, niin saat käyttöjärjestelmän kaupanpäälle, tämä on mahdollista. Personal edition vie tilaa vain n. 50 mb (asennettuna 500mb, joka on oma levysegmentti. Käyttöjärjestelmä ei vie koko tilaa, vaan suurin osa siitä on vapaana käyttäjän käytettävissä ...) Ohjelmakehittäjät luovat sovelluksen, joka toimii "omassa" käyttöliittymässä, TOSI MAKEETA.

    Tämä ei ole ainoa sovelluskohde vaan kohtaita on tuhansia muitakin. Otetaan esimerkkiksi Open Office, jonka käännöstyä BeOs-järjestelmälle on työn alla (tosin eteneminen on eri asia), kun käännös saadaan toimivaksi niin markkinat liikemaailmassa avautuvat. Virastoissa ja liikemaailmassa työskentelevät ihmiset eivät todellakaan tiedä mitää tietokoneista, eikä heitä yksinkertaisesti kiinnostakkaan, mutta he silti vaativat koneilta suorituskykyä. Vastaus on, BeOs, joka helppokäyttöinen ja vakaa, mutta siltikkin tehokas ja monipuolinen (vertaan Linuxiin, koska suurin osa ns. rahvaasti virastoduureista kammoksuu Linuxia ja sen käyttämistä). Tässä asiassa ristisiittoisuus tulee parhaimmin esille. Ja miltäköhän ATK-vastaavasta kuulostaisi sana "ilmainen"? (huom. yleisesti sanat ilmainen tai GPL tarkoittavat huonoa tai vaikeaa)

    No mutta nyt löpinät seis, ensin immuttamaan personal edition tai MAX edition verkosta jonka jälkeen testaamaan. Tämän jälkeen on suositeltavaa käydä tutustumassa BeOs-yhteisöihin ja heidän panostukseen, hakukoneilla löytyy kun hakee sanlla BeOS. Ja kun pikkurilli on mennyt pirulle niin loput on jo matkalla kotia, eli sitten takaisin tänne ja palautetta niin että tuntuu...
     
  2.  
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu