1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

BD-aseman firmwarepäivitys Acer Aspire 8930G

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi necq 08.04.2011.

 1. necq

  necq Regular member

  Liittynyt:
  04.12.2004
  Viestejä:
  523
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Acer Aspire 8930G, Optiarcin BC-5500S -asema. Orkkisfirmis oli 1.b5 tms, ja koetin päivittää Optiarcin sivuilta uusimman firmwaren koska minulla oli ongelmia Dual Layer -levyjen polton kanssa. Siispä hain Optiarcin flash-ohjelman ja varmistuin vielä muutaman kerran että on oikea firmis. Käynnistin päivityksen, tuli virhesanoma ettei voi päivittää. Käynnistin koneen uudestaan ja BD-asema ei enää tunnistu Windowsissa. En ole vielä tsekannut esim. BIOSin kautta mutta eipä taida auttaa kun ei saa napista levykelkkaa aukeamaan enää.

  Onko mitään tehtävissä? Laitoin Acerille kyselyn ja he vastasivat että kannattaa tehdä reklamaatio, josta päästään sitten todennäköisimmin siihen että kone pitää palauttaa kokonaan sinne muutamaksi kuukaudeksi "huoltoon" ja kun kuitenkin olen koneesta riippuvainen niin ei oikein hotsittaisi nakata sitä sinne. Pelkkää asemaa kun tuskin ottavat käsittelyyn.

  Onko mahdollista saada firmis flashattya jollain DOS-pohjaisella softalla väkisin?
   
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
 4. necq

  necq Regular member

  Liittynyt:
  04.12.2004
  Viestejä:
  523
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mielenkiintoista. Uusi boot, tsekatakseni tunnistuuko asema BIOSissa. Siellähän tuo näkyi olevan, ja Windowsiin päästyäni asema toimii taasen moitteetta. Neron Infotool kertoo edelleen firmwaren olevan 1.B2, joka olikin se oikea alkuperäinen firmis. Optiarcin sivuilta saisi 1.06 versiota jo... Enpäs siis tiedä kehtaanko edes enää yrittää päivittää kun tuntuu nämä läppäreiden mukana tulleet asemat olevan kovin vittumaisia FW-päivitysten suhteen. Jostain luin että HP:t sun muut kumppanit jotenkin suojaisivat FW:t ettei loppukäyttäjä sitä pääse päivittämään. Ja Acerin sivuiltahan ei löydy kuin uusi BIOS, ja ihme että edes se.
   

Jaa tämä sivu