1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Battlestar Galactica

Viestiketju Keskustelua TV-sarjoista -osiossa. Ketjun avasi jaycer 17.12.2006.

 1. jaycer

  jaycer Member

  Liittynyt:
  07.11.2006
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mitäs mieltä olette tästä sarjasta, ja puhun nyt uudesta versiosta enkä siitä vanhasta.. Mielestäni kiinnostava scifi-sarja. Ei mikään perinteinen semmoinen, politiikkaa ja uskontoa käsitellään sarjassa paljon ja jotenkin cylonien sodasta saa realistisen kuvan.

  Neloselta tuli eka kausi en tiedä jos toista aiotaan näyttää, itse olen seurannut sarjaa jenkkien aikataululla ja kolmas kausi on jo puolivälissä. SCIFI kanavahan lopetti Stargate SG-1 tuotannon ja Battlestar Galactica on ns. kanavan lippulaiva. Näettekö sarjalla pitkää tulevaisuutta? Ja onko teidän mielestä alkuperäinen parempi vai remake?
   
 2.  
 3. horoolipa

  horoolipa Member

  Liittynyt:
  20.11.2004
  Viestejä:
  69
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiinnostavin scifi-sarja yhdessä Fireflyn kanssa. Galacticaa vois kuvailla sanalla "realistinen", jos sitä nyt voi käyttää tässä yhteydessä. Tuolla sanalla tarkoitan hahmoja, ihmisiä jotka ovat varsin luonnollisen oloisia ja makuisia. Odotan innolla toista Suomiboxia.
   
 4. BatGuano

  BatGuano Member

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  84
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Alkuperäistä ei juuri muista, koska siihen aikaan olin joku varhaisteini. Uutta en ole edes vaivautunut katsomaan koska se on remake. Aika paha vertailla siis. Olet aika optimisti jos oletat löytäväsi täältä ihmisiä jotka muistavat alkuperäisen, se tuli telkkarista kaiketi myöhäisellä 70-luvulla? Maailmanhistoria ei tunne yhtään remakea joka olisi alkuperäisen veroinen. Remaket ovat pelkkää rahastusta.
   
 5. Easycola

  Easycola Regular member

  Liittynyt:
  30.08.2002
  Viestejä:
  265
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  26
  Muistan minä alkuperäisestä vielä jotain. Jos nyt joutuis katsomaan alkuperäisen sarjan, campin puolelle melkein menisi ajoittain. Silloinhan se sarja oli tietysti lapsen mielelleni aivan täyttä tavaraa.
  Uuteen verrattuna vanhan näyttelijävalinnat/suoritukset olivat/ovat minun mielestäni, yksiulotteisia/turhan stereotyyppisiä.

  Batguano, täällä on käsittääkseni aika lailla ihmisiä reilusti 30-kympin paremmalla puolella (muistaakseni käyttäjien keski-ikä afterdawn:ssa on melkein 30-v), joten eiköhän noita Galactican silloin nähneitä on jonnimoinen joukko. Eri asia löytävätkö he tämän topicin ja onko heillä asiasta mitään muistikuvia/sanottavaa.

  Uusi BSG on scifi-sarjaksi piristävän erillainen, jo siksikin katsomisen arvoinen. Tässä tapauksessa alkuperäinen häviää "remake":lle selvästi, imho.
   
 6. SSaarinen

  SSaarinen Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  1,182
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Menee omasta mielestä Fireflyn ja Babylon 5:n ohi kirkkaasti, viime viikonloppuna sarja jatkui viimeinkin niin pääsi taas scifin makuun. 1. ja 3. kausi ovat parhaat tähän mennessä, toinen kausi oli hyvä, mutta välillä tuli muutama turha täytejakso.

  Tulee nykyään scifi-channelilta sunnuntaisin kello 21, joten hyvä aloittaa viikko sillä. Nelonen teki viisaan vedon, kun otti ohjelmistoonsa, mutta auttamattoman surkea aikataulu sarjalle. Toinen kausi ei edes alkanut (jatkuuko edes Suomessa?) ja jenkeissä 3.kausi vetää jo puolessa välissä.

  Onneksi ei tarvitse olla nelosen talutusnuorassa...

  ps. Ja parasta on, että sarja onnistunut välttämään kliseet aika onnistuneesti. Vain muutama tullut vastaan ja nekään eivät niin pahoja...saa nähdä mihin suuntaan sarja jatkaa tästä

  edit*typo + sarjan juonen huomioon ottaen kovin montaa tuotantokautta ei voisi kuvitella, mutta käsikirjoitus on ollut tähän asti nerokas, joten mistä sitä tietää
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2007
 7. frenzyone

  frenzyone Regular member

  Liittynyt:
  22.12.2006
  Viestejä:
  284
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  73vuonna syntyneenä olen katsonut koko alkuperäis sarjan,ja sen huonon jatkon.alkuperäinen sarja oli huomattavasti parempi,enemmän kaikkea.uusi sarja on myös seurannassa ja katson sen kyllä loppuun asti,sarja on hyvä mutta en pysty vertaamaan vanhempaan,koska uusi tuntuu saippua oopperalta vanhaan verrattuna(politikointi,jumalat...).siksi katson sarjaa muistelematta alkuperäistä,nämä kaksi ovat täysin oman aika kautensa tuotoksia,vuosikymmenien väli näkyy selvästi.alkuperäinen loistava ja uusi hyvä.olen myös suuri babylon5-fani,tämä on se joka iski kympillä.
   
 8. BatGuano

  BatGuano Member

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  84
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  -64 syntyneenä katsoin alkuperäissarjan, ja en siitä juuri mitään muista. Bab5 oli kyllä oikein hyvä, puoliväliin asti.
   
 9. tundra1

  tundra1 Member

  Liittynyt:
  30.03.2006
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  kyllä alkuperänen oli joteski parempi olin just siinä iässä että avaruus juttu uppos kuin titanic.
   
 10. frenzyone

  frenzyone Regular member

  Liittynyt:
  22.12.2006
  Viestejä:
  284
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyt suomessa uusimmat esitetyt jaksot on jo alkuperäis sarjan tasoa,hienoa.Jatkosta sarjalle kun puhutaan niin toivottavasti EI,jos pilataan samalla tyylillä kun alkuperäisen jatko maapallolla(hyi hel..tti).
   
 11. Kurtza

  Kurtza Regular member

  Liittynyt:
  23.12.2004
  Viestejä:
  655
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Samaa mieltä @frenzyone:n kanssa vanhasta sarjasta eli menetti hohtoaan, kun saavuttiin määränpäähän eli planeetalle nimeltä maa. Sarja taisikin tällöin päättyä näihin muutamiin jaksoihin määränpäässä (jos oikein muistan). Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä ainakin muutama jakso tätä alkuperäistä.

  Sen kyllä huomasin, että silloinen Kapteeni Apolloa näytellyt 'Richard Hatch' on siirtynyt tähän uuteen versioon 'Tom Zarek':n rooliin.

  Alkuperäisessä versiossa atk-laitteisto oli toisenlaista...

  [​IMG]

  Edit:
  Intro löytyi ... 'Battlestar Galactica' (1979): intro by Patrick Macnee
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2007
 12. Hurlumhei

  Hurlumhei Regular member

  Liittynyt:
  01.10.2005
  Viestejä:
  164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joopa joo. OFF TOPIC Täytyy vm-57 ikämiehenä tunnustaa että tilasin Play.comista sen alkuperäisen Galactican boxin (6 DVD + 1 bonus)viime kesänä, ja ensi kesälomana katson taas boxin läpi. Nyt en muista tarkkaa hintaa mutta olisikohan ollut suuruusluokkaa 27 eskoa.
  Vanhassa Galacticassa ei raha happane!
   
 13. jaska74

  jaska74 Guest

  vanhan kunnon galactican fanina ei voi uudesta versiosta todeta muuta kun että huokaus, miksi niillä ylipäätään on sama nimi...


  ja subikohan se oli mikä sitä vanhaa näytti uusintana joku aika sitten
  (älyäispä ne uusia myös myrskylinnut)
   
 14. make1972

  make1972 Member

  Liittynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  82
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  onko kenelläkään tietoa oliko jakso s03e20 Galactican viimeinen eli päättykö sarja kokonaan vai jatkuuko neljännellä kaudella??
  olen kuullut huhuja että neljäs kausi alkais 2008 syksyllä mutta en ole saanut varmistusta mistään,tietääkö joku..??
   
 15. icedaemon

  icedaemon Regular member

  Liittynyt:
  04.04.2002
  Viestejä:
  389
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Wanha Galactica oli erinomaista scifiä mutta ei tuo uusi yhtään sen huonompi ole.

  Kummatkin täynnä erinomaisia näyttelijöitä ja kummassakin käsikirjoitus on laadukasta.


   
 16. jaska74

  jaska74 Guest


  nelos siisoni tulee, mutta ei vielä varmutta koska
  http://www.imdb.com/title/tt0407362/episodes#season-4
   
 17. Nauhuri

  Nauhuri Member

  Liittynyt:
  22.05.2007
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ihan hyvä sarja, jaksojen taso vähän vaihtelee, jotkut on tosi hyviä.

  Ei voi verrata vanhaan sarjaan, on niin eri vuosikymmeniltä.

  Tässä on kivasti jenkkilän sisä- ja ulkopolitiikkaa mukana, kuten aina. Siksi pitää tietää, mitä "sotaa" tekoaikanaan jenkkilä käy, kun tätä hukkaputkea käytetään. :)

  Babylon 5:sta pidin aikanaan kovasti, koska siinä on niin maniota johtajakuvausta kriisin ajalta. Siinä ei vielä ole BSG vielä mielestäni pärjännyt, vaikka sama teema pyöriskelee tässäkin.
   

Jaa tämä sivu