1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Arcade pelikone ongelma

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Tinkeliini 09.07.2018.

  1. Tinkeliini

    Tinkeliini Newbie

    Liittynyt:
    09.07.2018
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tervehdys!

    Piti tänään pelata tällä Arcade Machinella missä sisällä PC rauta. Itse laitteeseen tulee kyllä virta kun valot syttyy, mutta ilmeisesti tuo PC temppuilee kun ei mikään tuuletinkaan rupee pyörimään. Virta kyllä siihenkin tulee kun vihreä valo palaa. Näin ollen näyttökin on pimeänä. Pelasin noin 6kk viimeksi ja silloin toimi hyvin. Aika pölyssä oli tuolta sisältä ni koitin vähän putsailla osia mut eipä tuo tahdo toimia.

    Oisko täälä ketään joka osaisi auttaa kun ite en oikeen näistä ymmärrä mikä vois nyt olla vikana. Kiitos!

    Edit: Voiko esim emolevyssä oleva litteä paristo aiheuttaa tämän? Jos se onkin tyhjä.
     
    Viimeksi muokattu: 09.07.2018
  2.  
  3. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,413
    Kiitokset:
    566
    Pisteet:
    173
    @Tinkeliini

    Pyöriiks mikään tuuletin, esimerkiks prossun tuuletin? Vai meinaatko nyt kotelotuulettimia jotka ei pyöri, jos näin niin millä/miten ne on kiinnitetty? Suoraan emoon, vai onks niillä jokin tuulettimien ohjauyksikkö johon piuhat menee?
     
  4. Tinkeliini

    Tinkeliini Newbie

    Liittynyt:
    09.07.2018
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tosiaan unohtui tännekin mainita että vika saatiin korjattua.

    Oli ajan saatossa patteri tyhjentynyt mikä sit nollaa kaikki alku asetukset heti ja ei lähde käyntiin ilman Power nappia painamalla. Ja kun tossa ei jostain syystä ollut Power nappia niin en saanut sitä käyntiin. Kaveri tuli ja tuumaili hetken ja ruuvarilla kosketti kahta pinniä niin johan lähti käyntiin. Nyt laitoin napin sinne jos näin vielä pääsee käymään. Onneksi ei ollut tän pahempi juttu :)
     
  5. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,413
    Kiitokset:
    566
    Pisteet:
    173
    Ei, se paristo pitää lähinnä bioksen kelloa ajassa. Vaikka se puuttuis kokonaan, voi konetta silti käyttää. Toki se harjailee siitä joka käynnistyksessä, mutta kuitenkin.
     
  6. Tinkeliini

    Tinkeliini Newbie

    Liittynyt:
    09.07.2018
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Mistä se sit johtuu kun toimii ihan normaalisti ja sit olin pitkään pelaamatta sillä ja kun aloitin uudestaan ni oli nollaantunut alkuasetukset ja piti vikatilassa laittaa asetus päälle että lähtee toimimaan pelikoneen omalla Power napilla eikä pc n omalla?
     
  7. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,413
    Kiitokset:
    566
    Pisteet:
    173
    Se on just näitä mitä PC alkaa herjailemaan, kun asetukset pistää kohilleen ni taas toimii. Siihen voi vaihtaa samankokosen nappipariston tilalle, jos vika korjaantuu ni paristo oli tyhjä. Suomeks sanottuna Bios palautuu tehdasasetuksiin kun virta loppuu, jos kone otetaan irti seinästä niin paristo on just tän takia. Tod näk sulla oli myös kello ja päivämäärä päin peetä?

    E:
    Kun olit pitkään pelaamatta, oliks siinä koneessa virtajohto kuiteski seinässä vai kokonaan irti töpselistä? Taikka jatkojohdon on/off nappula off asennossa?
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Kyllähän tuolla paristolla on muutakin tehtävää. Se on biossin muistinvarmistusparisto, joka pitää sinne asetetut asetukset tallessa mm. aika, käynnistys ym. asetukset, jotka nollaantuu muuten joka kerta, kun kone sammutetaan.

    Tämä tuossa myöhemmin jo tulikin esille, kun olin hidas vastauksessani.
     
  9. Tinkeliini

    Tinkeliini Newbie

    Liittynyt:
    09.07.2018
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei mulla ole asetukset nollaantunu sammutuksen jälkeen, muuta kun tämän yhden kerran.

    Ei ollut tuon paussin aikana seinässä kiinni.

    E: Ja nyt kone toimii niinkuin ennenkin. Piti vaan pc n omasta powerista käynnistää
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Jos asetukset kerran ovat nollantuneet, on se merkki heikosta paristosta, joka kannattaisi uusia.
     
  11. Tinkeliini

    Tinkeliini Newbie

    Liittynyt:
    09.07.2018
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Se kaveri laitto siihen uuden patterin.

    Ois ollut kätevää nyt kun laitoin sen uuden Power napin et siitä ois sammunut koko höskä, mutta nyt jää koneen kaikki valot päälle, vaikka pc on sammunut :) Pitää aina sammuttaa takaa, ni sit menee kokonaan pimeeks
     
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,413
    Kiitokset:
    566
    Pisteet:
    173
    Jep, paristo kuten sanottiin. Sillon ku kone on seinässä, se emo saa virran virtapiuhasta. Eli joo, vaikka sun kone on kiinni niin se silti kuluttaa kissan pissan verran sähköä. Sit ku se on irti seinästä, paristo hoitaa homman. Ota paristo irti, siin lukee CR 2032 (tai vastaava CR koodi, tarkista vielä mikä paristossa on tai ota se mukaan kauppaan) ja käy hakees uuden. Noita myydään joka prismassa ja useimmissa ruokakaupoissa jne.
     
  13. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,413
    Kiitokset:
    566
    Pisteet:
    173
    Kysymys, mihin ne valot on kytketty? Tietokoneen ollessa sammuksissa, esimerkiks USB saattaa säilyttää virtansa. Sille on asetuksensa sallitaanko se vai ei. Eli mitkä valot palaa? Mihin niiden valojen piuhat menee, eli koneen sisällä olevat asennusledit, vai kopan omat ledit? Nyt en oo varma mitä valoja tarkotat. Esim moni ihmettelee miks hiireen jää ledit palamaan, joka johtuu just tosta USB virrasta.

    E:
    Eeei, powerin on/off katkasee myös virran koko koneesta, vaihtoks se sun kaveri oikeesti pariston, vai sano vaan?
     
    Viimeksi muokattu: 12.07.2018 klo 20.37
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Biossissa on lähes kaikissa koneissa asetus, säilytetääkö usb-virrat sammuttaessa päällä vai pois.
    Pieni herätevirta on aina emolla, kun virtalähteen virtanappi on ON-asennossa ja joku emon ledi yleensä palaa. Kotelossa minkään valon ei pitäisi palaa.
     
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,413
    Kiitokset:
    566
    Pisteet:
    173
    Jos kotelon ledit ottaa virtansa USB:n kautta, niin tällöin ne palaa. Noihin muihin taisin vastata jo.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Mä taisin vasta tuohon, että biossista saa usb:n virrat sammutettaessa pois.;)
     
  17. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,413
    Kiitokset:
    566
    Pisteet:
    173
    -huokaus-
    Katsos ylemmäs, mun viesti:
     

Jaa tämä sivu