1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Apua kytkennöissä(ProCaster AV-4330)

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi Arakorni 28.06.2011.

 1. Arakorni

  Arakorni Regular member

  Liittynyt:
  10.08.2005
  Viestejä:
  194
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kahden ihmisen voimin yritetty ymmärtää tuota vahvistinta ja ei vaan ymmärrä.

  Tarkoitus olisi saada kytkettyä siihen 4 kaiutinta, siis niin että ääntäkin kaikista kuuluisi. :D

  Tällä hetkellä front left, front right on käytössä ja niistä kuuluu ihan hyvin joka tilassa. Joskin erona on se, että bassoa ja trebleä pystyy säätämään ainoastaan stereo-tilassa. Tällä hetkellä ääni tulee optisella johdolla digiboxista vahvariin, eli ainakaan siitä ei pitäisi olla minkään kiinni.

  Ongelma on, että back right, back leftistä ei kuulu yhtään mitään, ihan sama mitkä säädöt on(tai näin ainakin luulen). Centeristä kuuluu surround äänitilassa, mutta en haluaisi kytkeä kaksia kaiuttimia siihen, koska ohmit puolittuu ja kuormittaa vahvaria.

  Mikä neuvoksi?

  EDIT:

  Kaikki kaiuttimet on myöskin säädetty largelle(myös backspeakerit) ja volumeboostit on kaikilla myös +8:ssa, että pitäisi kuulua, mutta kun ei kuulu.
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2011
 2.  
 3. ISOimage

  ISOimage Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Onhan vahvarista laitettu asetukset kaiuttimien osalta kuntoon, eli on valittuna kaikki kaiuttimet?
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2011
 4. Arakorni

  Arakorni Regular member

  Liittynyt:
  10.08.2005
  Viestejä:
  194
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kuten editissäni kerroin, kaikki kaiuttimet on largella(eli vissiin valittuna?) ja volumen osalta kaikilla on sama +8.

  Sain kuulumaan kahdesta muustakin kaiuttimesta, mutta surround paikoista. En tiedä vaikuttaako se ääneen mitenkään, ihan hyvinhän noista kuuluu. Ongelma nyt onkin vain se, että bassoa ja trebleä ei saa säädettyä muuten kuin stereotilassa, jolloinka käytössä näyttää olevan vain front right ja front left. Surround tilassa passthru asetuksella tällä hetkellä joutuu kuuntelemaan, jotta kuuluu kaikista kaiuttimista kunnon äänen voimakkuudella. Huonommalla äänen voimakkuudella kaikista kaiuttimista kuuluu myös pro logic 2:lla ja dts:llä, mutta ei niissäkään pysty bassoa tai trebleä säätämään.
   
 5. ISOimage

  ISOimage Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Vaikka olet laittanut kaikki kaiuttimet large asentoon, ne ei silti vielä välttämättä ole valittuna kokoonpanoon mukaan. Kun laitat vahvarin päälle, mitä mahtaa lukea vahvarin näytössä?

  Onko siinä jonkinlaista kuvaa ym. mitkä tavallaan kuvastaa niitä kaiuttimia mitkä sinulla on valittuna? Onko vahvarissa sille optiselle sisääntulolle mahdollista valita esim. stereo tai jotain muuta millä järjestelmän saisi toimimaan halutulla tavalla?

  Onko tuo vahvistimesi mallia 7.1? Mikäli niin on, ne takakaiuttimet kuuluukin kytkeä noihin surround liittimiin. Nuo back right ja back left merkkaavat 7.1 sarjassa ihan eri kaiuttimia.
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2011
 6. Arakorni

  Arakorni Regular member

  Liittynyt:
  10.08.2005
  Viestejä:
  194
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  7.1 se ilmeisesti on, siksi surroundiin kytkiessä ääntä kuuluu, eli se ongelma on tavallaan ratkaistuna.

  Toinen ongelma nyt on se basson ja treblen säätäminen, jota ei voi tehdä kuin stereo tilassa, jolloinka käytössä ei ole muita kaiuttimia vahvistimen näytön mukaan kuin front left ja front right. Voiko tuohon stereo tilaan saada muita kaiuttimia käyttöön? Tai voiko surround/prologic2/dts dolby digital tiloissa saada nuo basso ja treble säädöt toimimaan, koska niissä tiloissa toimisi nuo surround vasen ja oikea..?

  EDIT:

  Eihän tuo surround tilan käyttäminen sinäänsä haittaa, mutta on se hieman rasittavaa, kun esim. tv:tä katsoessa haluaisi vähän ytyä siihen ääneen ja se ei onnistu muuten kuin vahvistimen kautta, jolloinka pitäisi käyttää stereo-tilaa ja silloin on käytössä vain etukajarit. Surround tila musiikin käytössä menee ihan hyvin, bassoa ja trebleä on ihan tarpeeksi joka tapauksessa, kun tietokoneelta niitä voi säädellä sekä winampista, että koneen äänikortista.
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2011
 7. ISOimage

  ISOimage Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Monikanava ääni sinällään on täysin eri planeetalta kuin pelkkä stereo, se selittäisi sen miksi bass ja treble säätö toimii stereo tilassa mutta ei muissa. Itselläni ei kokemusta tuosta sinun vahvarista ole joten en voi olla ihan täysin varma, mutta epäilen että jotenkin noin se voisi olla. Eli kun kuuntelet stereo lähetystä voit vaikuttaa ääneen noilla bass ja treble säätimillä. Kun taas käytössä on monikanava ääni niin säätö mahdollisuutta ei ole.

  Noinhan se on kuin itse totesit. Suurin osa televisio lähetyksistä on kumminkin vielä pelkästään stereo äänellä varustettua. Matalia ääniä vahvistamaan voit toki hommata erillisen subin. Sen kytket vahvarin SUB lähtöön niin vaikutelma stereonakin on jo ihan toista maata.
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2011
 8. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,478
  Kiitokset:
  227
  Pisteet:
  93
  Paitsi että kaikkien kanavien äänet ei ole välttämättä kuin stereota...

  T: Vesku
   

Jaa tämä sivu