Mulla on noin 10 vuotta vanha todella vähällä käytöllä ollut Fujitsu Siemens Amilo ja puhelimena Nokia 6.1. Läppärissä ei ole omaa nettiyhteyttä ja kovasti tekisi mieli puhelimesta usb:n kautta saada nettiin yhteys. Laitoin kännykän asetuksista "internetin jakaminen usb:n kautta", mutta ilmoittaa, ettei ohjainohjelmistoa voitu asentaa yms.. Tiedostot antaa siirtää mutta muuten ei synkkaa.. Onkohan tuo jo auttamatta liian vanha kone,ettei ymmärrä uudempaa tekniikkaa,vai olisiko asialle tehtavissä jotakin? Noh, uudempi kone pitäisi hankkia muutenkin, jos..
Käytä läppärin WiFi yhteyttä muodostaa yhteys puhelimesta (WiFi-Hotspot) jaettuun verkkoon, se yleensä löytyy kaikista läppäreistä. Laita puhelimessa päälle yhteyden jako ja kirjaudu läppärillä siihen, niin saat läppäriisi netin. Minun Nokia 3:ssa yhteyden jako löytyy samasta ikkunasta, jossa USB yhteyden voi luoda. Kerro, miten onnistui.
Ei onnistu hyvin.. Laitan pari kuvaa liitteeksi, jos sen kautta saisin lisää infoa. Rautalangasta nämä jutut täytyy mulle vääntää.
Tuo yhteytesi on ainoastaan paikallinen, eikä ulotu ulkoverkkoon. Piti kokeilla pitkästä aikaa ottaa Nokialla nettiyhteys ja näyttää toimivan edelleen. Tämä on lähetetty puhelimeni yhteydellä. Tässä todisteet siitä. Klik suurenna kuvat. Eka kerralla en saanut yhdistettyä, mutta kokeilin laitaa Mobiiliverkkoon Roamingin päälle, en tiedä oliko sillä mitään merkitystä, mutta yhteys syntyi. Poistin roamingin ja yhteys toimii edelleen, vaikka katkaisin yhteyden ja avasin sen uudelleen. Edit: Poista tuo kaapelijako USB:llä, se saattaa häiritä langattoman yhteyden muodostumista.
Kokeilin ristiinrastiin ehdottamiasi toimenpiteitä, mutta ei yhdistä. Kaipa tuo kone on vaan niin loppu.. Roamingin kanssa hotspot- wifi yrittää sentään, mutta ei anna lopultakaan yhteyttä.
Tarkistitko onko sama suojaus kummassakin käytössä. Kyllä tuo jaetun yhteyden puhelimellasi pitää onnistua. Puhelimesi toimii siinä kuin mikä tahansa langaton WLAN - WIFI -modeemi.
Varmista vielä, että läppärisi tukee WPA2 PSK salausta jos ei, silloin pitää molemmissa muuttaa salaus samaksi, mikä vaihtoehto kummastakin löytyy..
Juuh, nyt täytyy miettiä, että miten tuon vinkin toteutan käytännössä, sillä en osaa etsiä tukeeko vai ei.. Enemmän kun olen tällainen metsuri, niin nämä hommat todellakin hakusessa
Loistavaa kuitenkin, kun joku näkee vaivaa tällaisen puusilmän opastamisessa..vaikka ehkä valmista ei tulisikaan. On tässä jo hivenen jotain oppinut.
Täytyy sanoa, että itsekin ulkomuistista kerroin tuosta salauksesta, joka ei mennyt ihan oikein. Tässä on netistä löytämäni ohje, koskien myös vanhempia laitteita. Suojaus Suojausasetus määrittää Wi-Fi-reitittimen käyttämän todentamis- ja salaustyypin. Tällä asetuksella hallitaan pääsyä verkkoon sekä määritetään langattomasti lähetettävien tietojen suojauksen taso. Asetus: WPA3 Personal (AES) WPA3 Personal (AES) on tällä hetkellä vahvin Wi-Fi-tuotteiden tarjoama suojaustaso. Kun otat WPA2:n tai WPA3:n käyttöön, valitse vahva salasana, jota ulkopuoliset eivät pysty arvaamaan. Jos sinulla on vanhempia Wi-Fi-laitteita, jotka eivät tue WPA2 Personal (AES) -tilaa, hyvä vaihtoehto on WPA/WPA2-tila, jota kutsutaan myös nimellä WPA Mixed Mode. Tässä tilassa uudemmat laitteet voivat käyttää vahvempaa WPA2 AES -salausta, mutta vanhemmat laitteet voivat edelleen muodostaa yhteyden vanhemmalla WPA TKIP -tason salauksella. Jos Wi-Fi-reititin ei tue WPA/WPA2-tilaa, WPA Personal (TKIP) -tila on seuraavaksi paras vaihtoehto. WEP:n käyttöä ei suositella yhteensopivuus-, luotettavuus-, suorituskyky- ja tietoturvasyistä. Se on epävarma ja toiminnallisesti vanhentunut. Jos valittavana on WEP tai TKIP, valitse TKIP. Vanhentuneita WEP- ja WPA TKIP -salausmenetelmiä kehotetaan välttämään vakavien turvallisuuspuutteiden vuoksi. Käytä näitä tiloja vain silloin, jos se on tarpeen sellaisten vanhojen Wi-Fi-laitteiden tukemiseksi, jotka eivät tue WPA2 AES -menetelmää ja joita ei voi päivittää tukemaan sitä. Näitä vanhentuneita salausmenetelmiä käyttävät laitteet eivät pysty hyödyntämään täysimääräisesti standardien 802.11n ja 802.11ac suorituskykyä ja muita ominaisuuksia. Tämän vuoksi Wi-Fi Alliance on ohjeistanut Wi-Fi-laitteita valmistavia yrityksiä luopumaan vähitellen WEP- ja WPA TKIP -menetelmistä. Ei mitään -suojaustilassa eli suojaamattomassa tilassa todentamista tai salausta ei käytetä. Kuka tahansa voi liittyä Wi-Fi-verkkoon, käyttää internet-yhteyttä ja verkossa jaettuja resursseja sekä seurata verkkoliikennettä. Suojaamattoman verkon käyttöä ei suositella. Tämä on kyllä vaikeaa minullekin. Joku viisas varmaan tulee ja kertoo, mitä sinun pitäisi tehdä.
Selkeä ohje, kiitoksia. Olen kokeillut mielestäni kaikki nuo vaihtoehdot, mutta ei.. Jatkan harjoituksia.
Verkko on määritetty julkiseksi. Kokemukseni mukaan nettiin ei pääse julkisessa verkossa. Eli vaihda verkko kotiverkoksi. Asetukset näkyy tokassa kuvassa klikkaa mukauta kohtaa.