1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Amilo Pa 3515 on p*skaa

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Agaah 01.03.2014.

 1. Agaah

  Agaah Member

  Liittynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  27
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ostin runsas 3 vuotta sitten Fujitsu Siemens Amilo pa 3515 läppärin. Heti uutena emolevy hajalle. Korjattiin takuuna. Sitten toimi jonkin aikaa, mutta pimeni. Putsasin jäähdyttimen säleikön ja alkoi toimia taas. Sitten ei enää jossain vaiheessa käynnistynyt. Oli komeron hyllyllä toista vuotta ja kerran huvikseen kokeilin käynnistystä. Parin-kolmen yrityksen jälkeen kääynnistyi. Sen jälkeen toisinaan käynnistyy, toisinaan ei. Parhaiten starttaa, kun antaa pimeenä vähän aikaa olla käynnissä, että lämpenee ja sitten käynnistää. Jos ei älyä vieläkään käynnistyä, availen ja suljen DVD-aseman kelkkaa. Sitten taas käynnistyy. Ei voi ihan sökö olla, kun käynnistyy ja pysyyy käynnissä, mutta jokin pikkuvika varmaan emolla on. Netissä löytää tästä vehkeestä enemmänkin samanlaisia kokemuksia. Ratkaisuja ei oikeastaan löydy. Mikä lie. Kumma, kun joku valmistaja munaa maineensa tällaisten ylihinnoiteltujen romujen kanssa. Onko varaa??
   
 2.  
 3. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,485
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Mitäpä tähän sanoisi. Paljon enemmän marketeista löytyy huono laatuisia kannettavia kuin keskinkertaisia tai hyvälaatuisia. Laitteita myydään paljon, asiakkkaat haluaa ne halvalla ja katteet halutaan suuriksi. Tulokset on nähtävissä.

  Fujitsun maine kannettavissa on sentään vuodesta toiseen ollut edes kohtaisen hyvä. Uutta kannettavaa etsiessä jätin heti ensimmäisenä laskuista pois HP:n, Acerin ja Asusin. Niiden laatu kun ei ole kehuja saanut.
   
 4. zipperi

  zipperi Regular member

  Liittynyt:
  29.11.2004
  Viestejä:
  648
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  HP ja Asus on ollut minulla ihan OK - mutta hintaluokka olikin about 2000€...
   
 5. Agaah

  Agaah Member

  Liittynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  27
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Niin ja sitten on vielä suht hinnakas Apple. Mulla on vanha MiniMac jossa PowePC-prossu ja se pyörii aina vaan. Ohjelmathan siihen on käymässä vanhaksi, mutta täytyyhän Applen jostain ne katteet saada, kun koneet ei tahdo hajota millään. Olen saanut palautetta kyllä HP Pavilion dv6:n omistajalta, että ongelmitta on sekin on toiminut. Saas nähdä nyt sitten, kun aikaa kuluu vähän enemmän.
  Tuon Fujitsun myi Stockmann, eikä se ihan halpa ollut. Jotain vähän alle kahdeksansadan euron tietämillä. Ja tarjouksessa vielä...
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,814
  Kiitokset:
  1,157
  Pisteet:
  243
  Itsellä ei ole kokemuksia läppäreistä, joiden hinta pyörii satasissa, mutta monista nettikirjoituksista olen saanut käsityksen, että tuollainen 3 vuoden kestoikä on siinä hintaluokassa tavallinen. Kun hinta kasvaa lähelle 2000 euroa, saadaan lisäominaisuuksien lisäksi myös kestävyyttä ja luotettavuutta eli kaikin puolin paremmat komponentit.

  Omalla kohdallani "oikea" tietokone oli alkujaan sama kuin IBM ja kotona käytettiin Commodorea. Kun kuulin töissä, että IBM:ltä oli tullut kannettava tietokone, joka ei kotonakaan veisi merkittävästi tilaa, innostuin ensin, että tuollainen minullekin. Into laimeni huomattavasti, kun kuulin, että hinta oli 30 000 markan luokkaa.

  Täytyi odottaa, että hinta lähes puolittui, ennen kuin ostin ensimmäisen ThinkPadini 1990-luvun lopulla. Se on edelleen hyllyssä ja toimii, tosin vain verkkovirralla, koska akku on simahtanut. Tai toimi ainakin, kun jouduin päivittämään laitetta, jossa oli vain RS232-liitäntä, jota ei nykyisissä läppäreissä ole.
   
 7. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,485
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  On niitä muillakin hyviä kannettavia kuin applella. Ongelma vaan on siinä että halvalla on vaikea saada hyvää.

  800 euroa ei ole paljoa ja "tarjoushinta" ei kerro mitään. Uuden nopeamman voi saada halvemmalla kuin vanhentuneeksi jäävän "tarjousmallin".

  Mulla muuten lopetti toimintansa tuommmoinen saman näköinen fujitsu. Sain sen ilmaiseksi kun kaverilla se kaatuili satunnaisesti. Prosessorin ja näyttiksen tahnat olivat menneet pilalle. Vaihdoin uusiin ja rupesi toimimaan. Vuoden sain lisää elinaikaa tuolle läppärille. Sitten se leipoi kiinni.

  Yleensäkkin nykyajan läppäreissä on se ongelma, että niistä pyritään tekemään ennenkaikkea ohuita ja kevyitä. Se aiheuttaa ongelmia jäähdytyksen suunnittelulle. Hieman paksumpi läppäri ja huolella mietitty jäähdytys nostaisi monen läppärin eliniän monin kertaisiksi. Miksi näin ei tehdä? Moni haluaa sen ohuemman ja kevyemmän, minkä lisäksi on parempaa bisnestä, kun 3 vuoden välein joutuu ostamaan uuden kannettavan.

  Ja eiköhän tuo kaverisi dv6 heitä toimintasavut ulos ennen pitkää. Kuumana käyvät ja puhdistusta varten sen joutuu purkamaan atomeiksi. Ilman kristallipalloa tietää mihin tämä johtaa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2014
 8. finsolder

  finsolder Member

  Liittynyt:
  02.02.2011
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itellä kans ollut amillo ja ei enään yhessä vaiheessa käynnistynyt -> piitahnan vaihto ja toimii edelleen erään tutun verkkoselailu koneella. Ja alottajalle vaiha piitahna+tarkista rupellin toimivuus/puhdistus. Tai emolevyn paistaminen omalla vastuulla (tästä ei kokemusta vain kuullut että auttaa joskus. Joku voinee kertoa tästä lisää?)
   
 9. Agaah

  Agaah Member

  Liittynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  27
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Siis kone oli mulla jo kerran auki. Irrotin jäähdyttimen säleiköstä paksun pölykerroksen, jonka jälkeen uudet piitahnat prossun ja näytönohjaimen päälle. Nyt en ole laittanut näyttökantta kiinni ja melko hyvin on lähtenyt käyntiin. Kerran jäi pimeäksi, mutta seuraavalla yrittämällä kone tarjosi käynnistyksen korjausta. Annoin sen tehdä korjauksen ja taas on lähtenyt käyntiin. Fujitsulla on kuulemma ollut joitakin melko kestäviäkin malleja. Joissakin taas on ollut ongelmia näytön kanssa. Kun kantta tarpeeksi avaa ja sulkee, ilmeisesti näytön piuhat kulahtaa sököksi. Toisaalta, Fujitsulla olisi edellytykset tehdä kaikista malleistaan kohtuullisen kestäviä koneita, mutta jokin sokea piste niillä silmässä on.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2014

Jaa tämä sivu