Tuli tässä eräs idea mieleen,mutta sen verta simppeli että varmasti on tiedostettu. Mutta kysyn kuitenkin: Kannettavat ovat kovasti yleistyneet pöytäkoneiden korvikkeena. Mutta niiden heikko linkki tässä käytössä on toi akkujen rasittuminen. Elikä idea olis tämmöinen onko valmistajat kehitelleet akkujen mallisia minimielektroniikalla varustettuja kondensaattoreita.Eli huolehtisi virran vakaudesta verkkokäytössä , eikä tarvitsisi rasittaa akkua. Onko tässä mitään järkeä?
Ei täysin valjennut, miksi ajattelit tarvittavan jotain kondensaattoria akun tilalle verkkokäytössä. Läppärissä on tarvittavat jännitestabilisaattorit ja laite toimii verkkovirralla mainiosti ilman akkua. Litium-akkua suositellaan säilytettävän puoliksi varattuna, mutta muitakin suosituksia on olemassa.
Olettaisin kondensaattorin olevan pöytäkäytössä pidempi-ikäisempi.Asiakkaalla olisi mahdollisuus valita kumpaan investoisi käytön mukaan.Virtamäärä olis tosiaan lyhykäinen mutta avittaisi kuormakohdissa ja pitäisi pienen perusvirran(tästä en ole varma elektroniikka voi myös purkaa sen sammutuksen jälkeen).Ehkä se keventäisi vähän konettakin. Vaikea sanoa onko valmistuksen ja hyödyn suhteen kannattavaa vaatisi paneutumista. Tämä oli vain ehdotus.
Ei valjennut ainakaan minulle vielä. Kondensaattoreita käytetään jännitteen stabiloinnissa kyllä, mutta eivät ne akkua voi korvata. Pöytäkäytössä akku pois paikaltaan ja kiinni verkkovirtaan sen omalla muuntajalla.
Jotakin konkreettista,"ehkä" se olisi ostohetkellä halvempi ja kevyempi. Mahdollisesti korjaisi virtanotkahdukset(virtaliitinongelmia). Tai miksei jo suunnitteluvaiheessa jätettäisi koko akkutila pois pöytäkäytössä, sinne tekniikkaa,tuuletusta ym tilalle. Tää olisikin sitten kylläkin toinen juttu. Tietokonetekniikka ei sinänsä ole mun alaa kunhan nyt tossa virittelin,ei kannata ottaa liian tosissaan....
Mites läppäriä sitten muualla käytettäisiin jos akkutila ja akku jätettäisiin pois, koska millään kondensaattorilla sitä ei pysty korvaamaan. "se olisi ostohetkellä halvempi ja kevyempi" ei mene jakeluun vieläkään Monta kertaa hyvät ideat ovat sellaisia, joita muut eivät ymmärrä
Enempää ei tänä iltana viimeistä viedään. Mielestäni pointsi olisi siinnä että tekniikkaa on pienenevään päin ja läppäri voisi monelle riittää pöytäkoneena. Varmaan pian akkutekniikka on niin pitkällä että tämä asiana on vanhentunut. Kuitenkin tässä ehdotuksessani läppäri vaatisi kiinteän virtalähteen toimiakseen eli laitteessa ei olisi kannettavan ominaisuutta eli ikäänkuin pöytäkone. Mutta niinkuin mainitsin kaikki tekniikka ja tietämys ei ole vielä tiedossani...
Litiumioni (li-on) -akkua EI MISSÄÄN OHJEISSA SUOSITELLA SÄILYTETTÄVÄN PUOLIKSI VARATTUNA!!!! Vaan 80-75% varattuna, mikä on peruskäyttäjälle aika mahdoton valvottava... Lämpö on akkujen pahin vihollinen. Jokainen akku on yksilö ja niitten vanhentuminen alkaa jo siitä hetkestä, kun ne (akut) on valmistettu ja niitten vanhenemiselle ei voi itse oikein mitään. Parhaiten akkku säilyttää toimintakuntonsa, kun se on läppärissä kiinni sen omassa laturissaan, jolloin läppärin elektroniikka huolehtii siitä oikeasta lataustavasta, mutta siitä vaan kokeilemaan, jos itse kuvittelee olevansa joutilaampi huolehtimaan akun oikeasta varaustasosta 24/7 joka päivä... T: Vesku
Jaa... Itse olen kylläkin lukenut että akku kannattaa ottaa pois läppäristä jos läppäriä pidetään kokoajan verkkovirrassa.. Näin se pysyy hyvä kuntoisena. Tietenkin akku kannattaa kerran kuukaudessa tyhjentää ja ladata uudelleen.
Akku on itse asiassa parempi virtalähde kuin kondensaattori, koska se purkaa varauksensa hitaasti, eikä yhtenä nopeana piikkinä kuten kondensaattori, eikä tarvitse ulkoista jännitelähdettä varauksen ylläpitoon silloin kun se on käytössä. Tämän takia läppärien suunnittelijat ovat valinneet akun virtalähteekseen, koska akullisen laitteen käyttöaika on pitempi ilman ulkoista jännitelähdettä. Jos läppäri toimisi kondensaattoreilla, käyttöaika ilman laturia jäisi varsin lyhyeksi, koska kondensaattori purkaa varauksensa melko nopeasti sen jälkeen kun jännite katkeaa. Kuten jo 1pertti jo tuossa sanoikin, läppäri toimii vallan hyvin pelkällä laturilla, ilman akkua, eikä tarvitse erillistä kondensaattoriviritelmää(tämä viritelmä saattaisi olla akkua suurempi kooltaan ja painoltaan, mikäli käyttöajasta ei tingittäisi, mietipä haluttaisiko sinun kantaa läppärilaukun lisäksi vielä painavaa kondensaattoripakkia, joka saattaisi olla selvästi isompi kuin läppärisi, jolle se virtaa syöttää). Sen toiminta ei ole akusta riippuvainen silloin kun laturi syöttää sille (muunnettua) verkkovirtaa. Akun luotettavan toiminnan varmistamisesksi kannattaa akku pitää kiinni läppärissä silloinkin kun se on verkkovirrassa, läppärin ja akun elektroniikka kyllä huolehtii siitä ettei akku ylilataudu tai pääse purkautumaan kokonaan. Uskon varmasti että läppärien suunnittelijat ovat tarkasti pohtineet miten niitä on tarkoitus käyttää, akku on valittu toissijaiseksi virtalähteeksi läppäriin sen takia että sillä on pitkä purkautumisaika, silloin kun varsinaista verkkovirtaa ei ole saatavilla. Varmasti suunnittelijat ovat pohtineet myös sitä, miten läppäri toimii silloin kun verkkovirta on kytkettynä, ilman että paikallaan olevalle akulle koituu siitä mainittavaa haittaa.
Tässä vähän lisäpohdintaa... On muutama läppärin ja pöytäkoneen toisistaan erottava asia. Läppäri on tehty helposti liikuteltavaksi paikasta toiseen, joka edellyttää kevyttä, kokonsa puolesta toimivaa kompaktia laitetta. Pöytäkoneen koko ja paino ei ole kovin merkittävä asia, sen sijaan tehot ovat. Siitä syystä, että on saatu pieni ja kevyt laite on jouduttu tinkimään monista asioista, kuten tehosta eri osa-alueilla. Teho aiheuttaa lämpöä, joka on ehkä läppärin vaikein ratkaistavissa oleva ongelma pienesta koosta johtuen. Toinen merkittävä asia on kehittää kevyt riittävän tehokas akku jolla pyörittää konetta riittävän kauan, jotta latausväli säilyy siedettävänä. Tosiasia kuitenkin on että läppärien tehot ovat koko ajan kasvaneet kehittyvän tekniikan myötä ja on ainoana koneena suurelle osalle käyttäjiä toimiva ja riittävä ratkaisu. Näillä näkymillä ei se ihan hetkessä pöytäkonetta korvaa tehokkaamassa käytössä. Mielenkiintoista nähdä, miten tabletit ja muut mobiililaitteet kehittyessään tulevat vaikuttamaan läppärien suosioon ja hintakehitykseen. Tässä kohtaa koneeni manuaali kehoitti käyttämään konetta ilman akkua, mikäli konetta käytettään usein ja pitkään verkkovirralla.
Jos kone on jatkuvasti verkkovirrassa, eikä näin ollen akkua tarvitse, sen voi kyllä koneesta irrottaa, sitä en kiellä. Kunhan akku on käyttökunnossa silloin kun kone ei ole verkkovirrassa, kukin tehköön kuten parhaaksi näkee.
Kyllä vaan suositellaan, mutta kuten kirjoitin, muitakin ohjeita näkee. "So, remove the battery, ensuring that it is charged to half and store it in a dry, warm place." http://www.wikihow.com/Increase-the-Longevity-of-Your-Lenovo-Battery "While lead acid must always be kept at full charge during storage, nickel- and lithium-based chemistries should be stored at around a 40 percent state-of-charge (SoC)." http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_store_batteries Tuota Battery University -sivustoa olen joskus tutkaillut enemmänkin, ja minusta se vaikutti varsin vakuuttavalta.