1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Akkukäyttöinen digitv, saako Suomesta

Viestiketju Keskustelua antenniverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi hospoti 04.06.2006.

 1. hospoti

  hospoti Member

  Liittynyt:
  12.03.2005
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olisikohan tällaisista kokemuksia, siis n. 10" näytöllä oleva pikkutv 12V akkukäyttöön kesämökille? Olen käyttänyt akulla 15 tuuman analogista tv:tä, 12 V antennivahvistinta (asuntovaunukäyttöön tehty)ja log-periodista antennia mökillä.
  En ole vielä ehtinyt Suomesta kyselemään, löytyisikö vastaavia Suomesta. Hong Kong voisi olla ehdokasliike.

  Katselin Saksan ebay.de sivuilta pieniä digi-tv-laitteita.
  Aika moni liike lähettäisi Suomeenkin 25 euron kuluilla, ennakkomaksu tilille.
  Sen huomasin, että jo 13" tv:ssä tehontarve voi olla 40 W, mutta 10" tv:ssä olisi 15 W, joten se kuluttaisi selkeästi vähemmän akkua.
  Niihin saa kai liitettyä ulkoisen antennin, mutta eikö antenni ole erilainen digitv:ssä vai oliko se vain 4-kanavan katseluun vaadittu erilainen?
  Aika vähän taitaa Suomessa olevan myynnissä pieniä litteitä akkukäyttöön sopivia televisioita. Saksassa on varmaan asuntovaunumatkailu suosittua ja siksi kysyntääkin 12V laitteista.
  Tässä linkki <= 15" litteisiin televisioihin:
  http://video.listings.ebay.de/LCD-F...QQfromZR4QQsacatZ61398QQsocmdZListingItemList

  Tässä esimerkkinä 10,4" laite:
  http://cgi.ebay.de/10-4-DVB-T-ANALO...728397698QQcategoryZ61398QQrdZ1QQcmdZViewItem
  Näin jonkun myyjän shopissa vahvistimen DVB-T televisiolle, taisi olla melkein 50 euron hintainen. Ainakin analogipuolella on pitänyt kesämökillä käyttää 12V eli akusta virtaa ottavaa antennivahvistinta, muuten ei ole tv:stä näkynyt oikein mitään.
   
 2.  
 3. ricardo

  ricardo Guest

  Hanki invertteri.Esim. Biltemasta löytyy 300 watin laite noin 60 egellä.
   
 4. hospoti

  hospoti Member

  Liittynyt:
  12.03.2005
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Heippa!
  Minulla on jo vielä halvempi 150 W invertteri. Tarkoitus olisi tietysti että akku kestäisi vaikka 1 viikon tv katselun ilman latausta jolloin laitteen pitäisi viedä vähän virtaa. Invertteristä tulee tehohäviöitä ja se varmistaa kyllä hyvin että akkua ei pureta liikaa. Kaikkein halvin ratkaisu olisi tietysti lisätä akkujen määrää. Akut pystyn lataamaan muutaman km päässä olevalla vanhalla kotitalollani.
   
 5. Kiju

  Kiju Regular member

  Liittynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  119
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuolla olis hyvät tiedot Safaya DVE-10 10,4" LCD digiTV + DVD-soitin ->
  http://www.mobileworld.fi/maddon/Safaya.htm
  DigiTV:lle käy UHF-alueen vahvistava malli voi muuten aivan hyvin riittää tuo mikä sinulla on, digiTV:llä kuva tulee tai ei.
  Kuva ei samanlailla heikenny huonossa kentässä kuin analooginen TV.
   
 6. hospoti

  hospoti Member

  Liittynyt:
  12.03.2005
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Selvensi mukavasti, aika hyvää infoa. Hinta vain on korkea, en tarvitsisi tuota DVD-tä siinä. Jonkinlaista pelkkää digi-tv:tä saisi Saksasta n. 200 euron hintaan. Täytyisi kohta päättää ostanko jonkun uudeksi leluksi, juhannuksesta alkaa kesälomanikin. Olen kuullut Suomen tv1 ja tv2:n tekstitysongelmista. Ei ole kaikki digiboxisoftien valmistajat viitsineet laittaa tuota puolta kuntoon. Ilmeisesti muualla Euroopassa ei käytetä erillistä tekstitystä niin paljoa vai olisiko vielä isommissa maissa dubatut äänetkin.
   
 7. Kiju

  Kiju Regular member

  Liittynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  119
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuolta ainakin löytyy pelkkää LCD näyttöö:
  http://www.autonavi.fi/tuotteet/27/
  ja esim. JPP TF-1700W 17" on saatavissa:
  http://welovetrading.com/product_info.php?cPath=105_166&products_id=4025
  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=16724

  Lisätään vielä digiboksi vaihtoehtoja:
  http://www.kitupiikki.net/productdescription4292.aspx
  http://www.kase.fi/~idesan/idesan/sivu.php?naytatuote=1637
  tiedot em. digiboksi -> http://www.ostokset.fi/pd/5ee1938f/
  ja pieni SCART-liittimeen sopiva 12v toimiva:
  http://www.grundig.fi/?aid=9082020
  NetAnttilassa tuo: http://www.netanttila.com/webapp/wc...yId=10312&catalogId=1444&ddkey=ProductDisplay

  Tuo 12v vaatimus rajoittaa jos ei sitä niin halppis LCD TV edullisempi. Sen tekstin saa toki tekstitv:n sivulta YLE-kanaville näkyviin, jos ei digiboksissa/laitteessa ole tukea.
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2006
 8. hospoti

  hospoti Member

  Liittynyt:
  12.03.2005
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Noissa ei ollut missään integroituna digiboxia sisään.
  Täällä on muutama laite jollaista tarkoitin:
  http://stores.ebay.de/ANN-XUN
  Tietysti erillinen digiboxi+kannettava pc voisi olla hyvä yhdistelmä. Minulla on jo 3 kpl tavallisia pc-koneita kotona, ei oikein viitsisi ostaa kannettavaa.
  Muija nalkuttaa, että älä enää osta lisää leluja mökille. Sen ehtisi varmaan saada vielä juhannukseksi Saksasta.
   
 9. Grandtec

  Grandtec Member

  Liittynyt:
  10.01.2006
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
 10. fevrier

  fevrier Member

  Liittynyt:
  03.02.2005
  Viestejä:
  72
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Lueskelin taas aikani kuluksi ja oli pakko todeta, että varmastikin kaikki käyttäjät löytävät pieniä 12 V DC näyttöjä. Vähän harvinaisempaa, mutta ei mahdotonta, on löytää 12 V DC terrestiaaliboxeja. Muutenhan se töllö ei vihellä kuin rapean vuoden.
  Tuossa jo kysyttiin, että saako vähän mainostaa. Itse en mainosta, koska olen siinä mielessä neutraali, mutta kyllä mullakin on vahvat mielipiteet. Kokeilkaa hakea hyvää boxia ensin, sen jälkeen huomaatte, että se toistaa kuvan juuri niin hyvänä, kuin teidän töllönne antaa periksi. Sen verran mainostan kuitenkin, että itse ostin Stokkalta (Jumbo) 12 V boxin ja nyt ei ole huolta siitä, käytänkö himassa vai veneessä. Ko. musta pieni laatikko antoi myös jonkinlaisen graafisen mittarin, jota minäkin ymmärsin, antennin kääntämistä varten (signaalimittari). Jokaisella on tietenkin omat toiveensa, mutta toi oli mulle huippu. Palstaa aikaisemmin lukeneet tietävät, että minähän ihastun aina uusiin leluihin, etenkin, jos niiden softapuoli on kunnossa. Yllätys, yllätys. Nyt mä ihastuin taas uuteen, eli siihen Stokkan pieneen mustaan. PS. 12 V DC telkkareita saa melkein kaikista kodinkoneliikkeistä. Jos et löydä, kerro asuinpaikkakuntasi, niin voin kyllä auttaa siinä asiasa eli etsin kysyjälle muutamia eri myyjiä ( monta jälleenmyyjää = vieläkin enemmän vaihtoehtoja). Suosittelen tietenkin ensin tutustumista "spekseihin".
   
 11. fevrier

  fevrier Member

  Liittynyt:
  03.02.2005
  Viestejä:
  72
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mitähän ihmettä toi "hospoti" kyseli? Oli muka ensin jonkinasteinen kysymys ja heti perään tulikin jo useampi linkki omaan kysymyksen vastaukseksi. Mitähän, jos kuitenkin pitäytyisit itse siellä Saksanmaalla. Musta toi oli toisaalta ihan huvittava mainos, mutta totaalisen väärä foorumi. Ethän enään mokaa itteäs? OK?
   
 12. hospoti

  hospoti Member

  Liittynyt:
  12.03.2005
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Selvennystä:
  Kyselen löytyykö tuollaista tai vastaavaa Suomesta vai pitäisikö tilata Saksasta. Taitavat Suomen maahantuojien hilavitkuttimien edustajat loukkaantua kun vihjailen Saksasta tilaavani. Antamasi linkki suomalaiseen nettikauppaan oli aika hyvä, töllö saisi vain olla hieman isompi, se 10-tuumainen.
  En saa Googlella haaviin vastaavia laitteita Suomesta, joten kiitos tiedoista. En oikein ymmärrä kritiikkiä kysymykseeni muuten kuin että esittäjänä on joku joka ei pidä siitä että esittelen saksalaisia sivuja. Itse en ole töissä alalla, enkä tiedä digiboxeista juuri mitään. Muuten kyllä olen logiikkamiehiä, joten pyydän asiallisuutta, enkä osaa enää tarkemmin sanoa mitä kyselen.
   
 13. fevrier

  fevrier Member

  Liittynyt:
  03.02.2005
  Viestejä:
  72
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tsori. Tarkoitukseni ei ollut olla mitenkään epäasiallinen, vaikka itsekin jälkeenpäin luettuani kommenttini, se saattoi siltä vaikuttaa. Tarkoitukseni ei ollut kuitenkaan mainita sinua minkään tuotemerkin edustajaksi, vaan selväst diggaat Saksalaisistakin tuotteista. No, eihän siinä mitään vikaa. Taisi taas olla pieni väärinkäsitys. PS. Olen itsekin niiden "hilavitkuttimien käyttäjä", en edustaja.
   
 14. ricardo

  ricardo Guest

  Näkyy NetAnttilassa olevan tarjolla kannettava dvd-soitin,jossa on digitv mukana.Näyttö 7 tuumaa ja merkki Thompson.Takuu 24kk.
   
 15. hospoti

  hospoti Member

  Liittynyt:
  12.03.2005
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tilasin Saksasta laitteen. Paketti lähtee varmaan vielä viikonloppuna Suomeen. Ei ehdi juhannukseksi. Hinta oli laskenut. Sillä on helppo testata UHF-antennin paikkaa kesämökillä. Tähän minilaitteeseen tilasin vielä autokäyttöön sopivan vahvistavan antennin. Jos tässä Anttilan laitteessa olisi suurempi ruutu (10") tuolla hinnalla, niin ehdottomasti kiinnostaisi.
  DVD-katselua ei ole tullut paljon harrastettua, joten se ei paljoa lämmitä. Minulla on ongelmana se, että on tullut kaikenlaisia suomalaisiakin nettikauppoja, mutta niitä ei noin vain löydy. Olisi kiva jos jossain olisi linkitettynä uusia kauppoja (netti tai tavallisia) jotta pysyisi tiedot ajan tasalla. Tämän palstan pitäjällekin voisi olla vinkkinä linkkilista koti-ja ulkomaisista elektroniikka-alan kaupoista.
  Verratkaa esim. fillari-lehden vastaavaan sivuun. Lisäksi siellä on keskustelua kauppojen luotettavuudesta ym.
   
 16. fevrier

  fevrier Member

  Liittynyt:
  03.02.2005
  Viestejä:
  72
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tää juttu lähtee nyt ihan omien kokemusten perusteella. Olisin tosi kiitollinen kommenteista, eli olenko ajatuksissani ihan syvällä tai syvältä? Kyllä mulla kokemusta on niin pitkältä ajalta kun vaan TV-lähetyksiä on suomessa tehty, mutta kuitenkin, kommentoikaa, ystävät kalliit (eikö ollut jo niin imelää, että on jo melkein pakko kommentoida?)Pointtinahan on ainakin se, että olen löytänyt parikin mulle uutta sivustoa (tai ei ihan niin uutta kuitenkaan). Kaikille on tietenkin tuttu toi Suomen Schneider, joka on aika iso (ei myöskään ihan pöllömpi). Toimii hienosti liki kaikessa viihde-elektroniikassa, eli suuri on myös jotenkin kaunista. Suosittelisin TV-harrastajille D&L Marketingia (esim. Thompson on mun mielestäni yksi laadukkaimmista TV-vastaanottimista)ja boxi- ja TV-paletteja voisi hakea www.khmarketing.fi-osoitteesta (taitaa olla harvoja 230 AC / 12 V DC laitteita sekä boxi, että TV-puolella). Kuten mainittu, ei mainoksia, mutta osui tuo kotisivu googlen kautta öögaan. Varmasti vastaavia ja hyväksi koettuja yhdistelmiä löytyy kenties pariltakin maahantuojalta, mutta toi jäi mun illan leikkimisistä käteen. Jos jollakulla on vastaavia pakettiratkaisuja, niin kertokaa ihmeessä. Minä ainakin olen innoissani tämän kenties tyhmän, muttei kalliin harrastukseni parissa. Kuten aina viestini loppuun, pyydän taas yhteydenottoja eli kysymyksiä, mikäli mun sössötykseni on epäselvää. Vastaan mielelläni, jos osaan. Toki tällä palstalla on ammattilaisiakin, mutta he vastatkoon heille esitettyihin ja kenties huomattavasti teknisempiin kysymyksiin. Siispä HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE (ja meidän alan harrastajathan sukupuoleen riippumatta pitävät sepaluksensa kiinni ja housunsa vyötäröllä ainakin veneillessä). PLÄÄH. Se ei ollut saarna, eikä siksi muutu.
   

Jaa tämä sivu