1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

2. Pelikone kahden koneen striimaus setuppiin mietintää. 240fps+ 1080p resolla?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi hekadus 01.12.2019.

 1. hekadus

  hekadus Member

  Liittynyt:
  30.12.2009
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Budjetti?: Katsotaan mihin se asettuu. Kuitenkin varmaan noin 800-1500 paikkeilla lähtökohtaisesti.
  Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
  Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
  Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Ei
  Ylikellotatko prosessoria?: Kyllä
  Kotelon koko: ATX
  Onko kotelon värillä väliä?: Musta/Valkoinen
  Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Moderni, hillitty, ikkunalla tai ikkunoilla. Esim. Fractal vision tai jokin halvempi malli.
  Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei erityisesti
  Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
  Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä ehdottomasti mindfactory
  Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan
  Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä mieluusti. Pelikone, joten HDD:lle ei varmaan tarvetta ole.
  Koneen käyttötarkoitus: 2. Tietokone pelikäyttöön. (Vanhaa konetta käytetään rinnalla striimaamiseen)
  Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei tarvetta, hommaan erikseen näytön.
  Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei
  Muita vaatimuksia/kysymyksiä: Rgb osia? Ellei esim ramin kohdalla saa todella paljon halvemmalla alhaisen latenssin muisteja.


  Hei vaan! Katselin tuossa juuri vanhoja viestejä ja edellisen koneen hankinnasta onkin kulunut jo kohta neljä vuotta.
  Tän hetkisen koneen specsit ovat:
  i7-6700k (kellotettu)
  MSI Gtx-970 (kellotettu +500mhz)
  Z170 Pro gaming
  Hyperx 2x4gb + 1x8gb (kellotettu)

  Varsin tyytyväinen olen ollut koneeseeni ja tehot ovat riittäneet alhaisilla resoilla (720p) ns. performance asetuksilla todella hyviin FPS lukemiin mm. Battlefield 4 +300fps ja Overwatch 200-300fps.
  Kuitenkin uusissa peleissä ei enää riitä tehot edes 720p resoilla esimerkiksi Apex Legends 150fps hujakoilla pyörii. Ja varsinkaan kun nyt striimaan yhden PC:n setupilla.

  Haaveissa siis olisi tässä lähitulevaisuudessa hommata toinen pelikone jolla päästäisiin esimerkiksi Apex Legends ja Call of Duty MW tasoisissa peleissä helposti yli 240fps 1080p resoluutiolla. Tietokoneelta siis odotan helppoa kellotusmahdollisuutta ja hyvää tehoa pelaamiseen(en ole kellotuksen asiantuntija mutta jos halvemmalla saa helposti kellottuvat osat niin miksi ei. Voltteihin en mielellään kajoa mutta jos hertsejä nostamalla saa pikkuisen enemmän irti niin kelpaa.) Ja tosiaan luultavasti hommaisin Benq 27 tuuman 240hz näytön, joka on 1080p niin katsotaan millaiseen budjettiin päästään osissa. Voi siis miettiä että jos tällä koneella pelataan performance asetuksilla eli pitkälti low asetuksilla, 1080p resolla niin kuinka alhaalla budjetti pysyy?

  Mieluusti näkisin vertailun vuoksi Intel ja AMD kokoonpanot molemmat. Omat kokemukset puoltavat paljon inteliä ja nvidiaa. Myös esim MSI GPU merkkinä ja hyperx ramit on ollut kellottavuudeltaan aivan huimia joten ne kiinnostaa nytkin.

  Koneen hankinta ajankohta on vasta ensi keväällä, mutta ilmeisesti mitään uutta mullistavaa ei ole tulossa osien suhteen niin hinnat eivät paljoa tipu?

  Mutta mikä olisi teidän ehdotus paketille jossa yhdistyisi hyvin tyylikkyys, peliteho, hinta/laatu suhde? Miten halvalla päästään kilpailullisiin tuloksiin koneelta vai kuinka paljon pitää rahaa säästää sen saavuttamiseksi? Kiitos jo etukäteen.
   
 2.  
 3. hekadus

  hekadus Member

  Liittynyt:
  30.12.2009
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Katseskelin niin jos haluaa mennä intelillä, i7-9700k järkevämpi kuin i9. Olisiko järkevää panostaa emolevyyn, muisteihin ja prossuun. Siihen kylkeen rx 5700?

  Ei huvittaisi maksaa näytönohjaimesta 1300€. Hyöty myös aika mitätön sillä pelaisin low resoilla ja mitään Ray tracinkejä en tarvitse.

  Sitten kun hinnat alenevat on helppo päivittää gpu:ta

  Intel vaikuttaisi paremmalta kellottavuuden kannalta. Saako siten siis halvalla pitkäkantoisen performancen?

  Vai miten olisi AMD vastaava?
   
 4. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,003
  Kiitokset:
  3,789
  Pisteet:
  223
  Prossuja ei nykyään kannata kellottaa. Ne on vedetty kohtuullisen tappiin jo vakiona. Muisteiksi 3200cl14. Niissäkään kellotaajuuden nosto tuosta ei näy juuri missään. Latensseja voi yrittää pienentää, mutta kun kyseessä ddr4 niin hyvin luultavasti alkaa kippailemaan.

  Kun kerran striimaat toisella koneella niin ryzen 5 3600 olisi luonteva valinta. Sille kaveriksi tämän hetken valikoimasta tomahawk max b450 suunnilleen satasella.

  Amd:ltä täytyy tulla high-end lappuset kevääseen mennessä. Vanhuksella loppuu kohta aika odotellessa. Vapisevin käsin ja jähmein refleksein pysty pian muuhun kuin pasianssin lätkimiseen.
   
 5. hekadus

  hekadus Member

  Liittynyt:
  30.12.2009
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jep itekki aattelin just 3200 cl14 muisteja. Kellotukset varmaa riippuu paljon yksilöistä et miten toimii ja kannattaako. Varmaankin g skills tai hyperx hommaan.

  On kyllä yllättävän hyviä hinnaltaan nuo AMD prossut mutta silti ei ehkä kuitenkaan paras vaihtoehto mulle. Intel i7-9700k on varmasti hyvä ja riittävä pelaamiseen, tulevaisuutta ajatellen myös oikein hyvä. Kuulin myös huhua että intelissä vähemmän viivettä AMD verrattuna. Prossu valinta siis olisi minulla juurikin toi 9700k.

  Sit tuli mieleen josko hommaisi käytettynä gtx1080ti 300-350€ hintaan ja menisi sillä siihen asti kun uusia näytönohjaimia tulee ja hinnat halpenee.

  i7-9700k ja 1080ti tehot riittää varmasti pitkälle
   
 6. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,003
  Kiitokset:
  3,789
  Pisteet:
  223
  9700k on ihan hyvä prossu nyt, mutta ei tulevaisuutta ajatellen. Kovin hirveitä ei kannattaisi maksaa siitä ilosta että ht-ytimet vaihtuu oikeisiin ytimiin. Muutenhan se on sama prossu kuin 6700k.
   
 7. hekadus

  hekadus Member

  Liittynyt:
  30.12.2009
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Puolen vuoden päästä taitaa tulla uudet Intelin prosessorit jos tulevat. Parasta varmaan vielä odotella kevääseen ainakin. Taidan päivitellä hieman vanhaa konetta esimerkiksi gtx 1070 jos saan halvalla.
   

Jaa tämä sivu