Budjetti?: esim. 1200€ (kerro maksimibudjetti kaikille ostettaville tuotteille) Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Ei Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Kyllä Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: ei Ylikellotatko prosessoria?: Ei Kotelon koko: ATX Onko kotelon värillä väliä?: Ei Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Ei Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Ei Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä Koneen käyttötarkoitus: MS365, Lightroom, Photoshop, Luminar AI, Aurora HDR Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: Ei Muita vaatimuksia/kysymyksiä: Vaatimuksina olisi suhteellisen vähävikainen ja varmatoiminen kone vuosiksi pääosin toimistokäyttöön, mutta myös raskaahkoon editointikäyttöön. Lähinnä saisi tuoda itselle jotain lisäarvoa verrattuna M1 Airiin, kun pitää saada editointeja tehtyä. Budjetti venyy kyllä ylöspäinkin jos tarvitsee. Mitään en ehdi nykypäivänä pelaamaan, joten voidaan unohtaa pelaaminen myös pöytäkoneella.
Yes. Mites B450 vs B550 onko tuolla varsinaista väliä tuon Ryzen 7 kanssa? Tavoite olisi ostaa kone, jota en haluaisi erityisesti korjailla millään tapaa johtuen aikaisemmista päänvaivoista pöytäkoneen kanssa. Myös USB laitteita on itsellä paljon, joten emolevyssä niitä saisi olla ns. maksimimäärä. (toki hubin voi työntää kiinni, mutta mielummin laittaisin koneeseen suoraan)
Ihan vinkiksi vaan! Suuri USB-laitteiden määrä saattaa aiheuttaa vikaherkkyyttä. Olisiko ongelmat johtuneet niistä?
En tiedä, en usko. Teknologia kehittyy selkeästi vähän hidasta vauhtia jos USB laitteet vikaannuttaa koko koneen.
Mulla on kotelon etuosassa kaksi USB 3 paikkaa, joista toisessa kiinni näppäimistön USB vastaanotin. (vai mitä ne nyt nimeltään onkaan) Takana useampia portti. joista kaksi käytössä. Kun pistän kotelon etuosan tyhjään paikkaan USB 3.0 tikun kiinni, niin näppäimistö lakkaa toimimasta tai toimii hyvin huonosti. Syytä en osaa sanoa. Kaikki kuitenkin toimii muuten täysin normaalisti. Eikä virtalähteestä varmasti lopu potku Voi olla hyvinkin pienestä kiinni noi asiat. Varsinkin jos ohjelmistopuolella ei edes se viimeinen vaihtoehto eli windowsin asennus muuta mitään.
Eipä. Tavoitteeseen pääsee parhaiten ostamalla gigabyten (ei kuitenkaan ihan halvinta mallia) ja seasonicin. Täysin varmaahan se ei koskaan ole. Usbejahan tuossa on vaikka kuinka paljon. Itse en ainakaan keksi miten ne kaikki voisi saada käyttöön. Edit: Usb 3.0 -väylän käyttäminen saattaa tosiaankin sekoittaa koko koneen. Teknologia kehittyy nopeasti, mutta uusien juttujen saattaminen täyteen toimintakuntoon voi kestää vuosikymmeniä.
USB on kehitetty alunperin IBM:n "toukkaverkosta" (Token Ring) yksinkertaistamalla liittimiä ja protokollia. Yksinkertaistamisesta tai pohjana olevan teknologian hitaudesta (4 Mbs tai 16 Mbs muistaakseni) johtuen tiedonsiirtoon tulee (lue: on tullut) ongelmia, kun tiedonsiirron nopeutta nostetaau. Tästä lisää omakohtaistakin kokemusta myöhemmin ...
Kysymys on monipesäisestä levyasemaboksista, jonka *pitäisi* toimia usb 3 -liitännällä. Tarkoituksena on siirtää (pöytä)koneesta muutama sata gigatavua tiedostoja tuohon ulkoisessa boksissa majailevaan (mekaaniseen) levyyn. Käyttöjärjestelmänä tuorein Win 10. Tiedonsiirto lähtee käyntiin (mikäli levy löytyy - näin ei aina tapahdu) huimalla vauhdilla (kuten påitäisi usb 3:n ollessa kyseessä). Mutta hetken päästä tiedonsiirron vauhtikäyrä tipahtaa nollaan ja mitään ei tapahdu. Virheilmoituksena jotain tyyliin "virhe tiedonsiirrossa - levyä ei löydy" (en muista sanatarkasti, koska ns. luovutin ja siitä on jokunen kuukausi aikaa). Enkä ollut ongelman kanssa yksin: kuuklaamalla tuota virheilmoitusta (jota en nyt valitettavasti sanatarkasti muista) löytyi maailmanlaajuisesti kymmeniä(?) vastaavia ongelmatapauksia. Selityksenä ongelmaan tuli esille usb 3-piuhan "ominaisuus": tiedonsiirrosta lähtee niin vahva sähkömagneettinen häiriö johdon ulkopuolelle, että se sotkee laitteet ympäristössä!!! Ja kyse ei ole (windowsin) ajureista eikä asetuksista, vaan se on tosiaan usb 3:een "leivottu" omituisuus!! Eikä tähän probleemaan ole löytynyt ratkaisua!! Tehty onnistumatta seuraavaa: - vaihdettu pöytäkoneen usb 3 -kortti toiseen (natiivina koneessa vain usb 2) -> ei apua - vaihdettu alkuperäinen boksin mukana tullut piuha (lyhyt) toiseen (pitempi) -> ei apua - kokeiltu "loppupaloina" olleista hakutuloksista löytyneitä vihjeitä -> ei apua Tämä toimii (toistaiseksi?): - kytketty boksi (mukana tulleella) alkuperäisellä piuhalla pöytäkoneen usb 2 -porttiin -> boksin levyt löytyvät normaalisti ja tiedonsiirto toimii normaalisti mutta nopeus on tietenkin hitaampi (keskimäärin 23 Mt/s) -> tiedonsiirto-operaatio kestää jopa tunteja kerralla (onneksi ei ole kovin aikakriittinen tarve) -> voi sanoa, että toimii mutta ontuen Testaamatta (vielä): - koneella, jossa on natiivi usb 3 ? - pöytäkoneen vaihto läppäriin, jossa usb 3; sitten sekä läppäri että boksi verkotettuna kauaksi muista laitteista ? - boksin käyttö linux-koneella ? - muita kikkoja ? Loppupaloina voit kuuklata muitakin usb-ongelmia: "usb device stops working after time" "USB Device not recognized" "usb drive stops transferring"
Nyt muistin sen virheilmoituksen: error 0x80070037 “The specified network resource or device is no longer available” PS Ylläpito voisi siirtää tämän osan keskustelusta paremmalle alueelle?
Miksi roikuttaa värkkejään (usb-komponenttejaan) jos ne ovat satunnaisessa käytössä? Samaa tekee täälläkin jos vaikka ulkoinen dvd tai luuri on kiinni portissa. Nou boot, asetukset siellä joo ok kuka ja mikä on ensimmäisenä boottaava mutta silti. Käytön jälkeen piuha veks. Onko se isokin juttu? Jos palataan tuohon wwallun kokoonpanoon niin ei pöllömpi. Itse satsaisin 550 emoon. Imho vain, ei siitä sen enempää.
No joo, on minullakin kone, joissa näppäimistö ja hiiri ovat langattomasti "kiinni" usb-palikalla. Toiminut häiriöttä usb 2 -paikassa. Levyasemaboksi on kyllä jatkuvasti kiinni ko. pöytäkoneessa, mutta siinä on oma virtalähde ja -kytkin. Eli huilaa ilman virtaa väliajat eikä häiritse pöytäkoneen muuta käyttöä. Myös pöytäkone ei ole jatkuvassa käytössä eli sekin huilaa pitkiä aikoja. Kuten aiemmin totesin, usb 3 -liitäntää käytettäessä käyttö tökkii: levyä ei "löydy" kuin konstailemalla, kun boksiin laittaa virrat ja sitten tiedonsiirto katkeaa, kun levy on "löytynyt". Usb 2:lla toimii kuten tarkoitus, mutta hitaaaaaaaasti toiveisiini verraten ...