niin mikähän olisi kohtuu hyvä prossu p8 z77-v pro emolle, aikaisempi oli i5 2500k jonka asrockin emo tuhosi, ja se kantahan oli 1155 en suuremmin kellottele, aikaisempi oli jossain 4.2 nurkilla mutta pärjään vakioillakin aivan hyvin
Mites takuu? Jos emo rikkoo prossun jota ei edes hirveästi ole kelloteltu, niin tottahan se menee takuun piikkiin? Ja vastaus kysymykseen: i5 3570k, uudempi, virtapihimpi ja vakiona tehokkaampi.
Njaa, en halua alkaa mitään ohjeita jakelemaan, mutta kyllä itse ainakin takuuseen laittaisin jos 4,2ghz kelloilla prossu hajoaa normikäytössä alta vuoden esim. Ei normaalisti toimiva yksilö tuosta hajoa... Ei ne siellä intelillä tiedä jos et välttämättä halua kertoa että kellotit, ja BTW kyseessä on k-sarjan prossu, ihan ku ne ei tietäis että käyttäjä on mahdollisesti kokeillut "niin helppoa, että isoäitisikin osaa"-kellotusta Noinhan sitä mainostettiin ja noissa emolevyissäkin on valmiina kellotusasetuksia ihan vain sen takia, että k-prossun ostaja saa kellotettua ilman että tarvitsee päätä vaivata.
Ota 2500K, se on halvempi ja kellottuu viileämmin (= parempi lämmönjohto sirun ja "heatspreaderin" välillä kuin Ivyissä). Ja tuosta takuu jutusta: voiko muka prossuista edes nähdä, millä kelloilla/käyttöjännitteellä sitä on käytetty?
3570k, eipä tämä mitenkään ihmeellisesti lämpiä. Samalla kellotaajuudella nopeampi kuin 2500K, alhaisempi tehonkulutus, yms. Kumpi tahansa on ihan hyvä valinta, mutta 3570k lienee parempi vaihtoehto.
MPC (5/12) mittasi 2700K vs 3770K vertailussa Ivylle suuremman lämmöntuoton sekä levossa että rasituksessa. Prossut toimivat täysin vakioina (=samoilla 3.5 / 3.9 kelloilla). Syyksi MPC kirjoitti näin: "1. Suorittimen päällä olevaa metallista lämmönlevittäjää ei ole juotettu kiinni kuten aiemmissa malleissa, vaan välissä on lämpöä (juotosta heikkomin) johtavaa tahnaa. 2. Valmistusprosessin kutistuttua 32 nanometrin tekniikasta 22 nm:iin suorittimen pinta-ala laski 216 mm^2:sta 160nm^2:iin eli 26%. Samaan aikaan vaadittava jäähdytystehoa kuvaava tdp-arvo laski 95 watista 77 wattiin eli 19% - Ivy Bridge tuottaa siis enemmän lämpöä pinta-alaansa kohden kuin edeltäjänsä." Myös Muropaketti kellotteli 2700K:ta ja 3770K:ta, tuloksena tämä: 3770K: "Corsairin Hydro H100 -nestejäähdytyksellä prosessori saatiin ylikellotettua vakaasti 4800 MHz:n kellotaajuudelle, mutta käyttöjännite piti korottaa 1,415 volttiin ja ytimien lämpötila oli 94 astetta." 2700K: "Corsairin Hydro H100 -nestejäähdytyksellä Core i7-2700K yllätti positiivisesti ja ylikellottui ilman suuria ongelmia 5200 MHz:n kellotaajuudelle ja ytimien lämpötila pysyi 80 asteessa, kun käyttöjännite nostettiin 1,51 volttiin." Tässä vielä toinen Muron artikkeli, jossa vaihdettiin Intelin huonot tahnat heatsperaderin välistä OCZ Freeze tahnaan, jolloin lämmöntuotto laski eri kellotuksilla 8.8 - 20%. Jos tämä selventää asiaa. Itse luulen, että kun AMD aikanaan julkaisi Zambezit ja ne eivät yltäneet korkeisiin odotuksiin, voitiin Intelin puolella sitten tehdä "säästöbudjetilla" Ivyihin heikompi lämmönjohto lämmönlevittäjään -> more profit. Ivy on vakiona huonompi hintaansa nähden kuin Sandy, ellei vaihda niitä Intelin onnettomia tahnoja parempaan. Tämä on minun mielipide. E:typo
Sandya vaan kehiin i5 2500k, ei se ivy ole yhtään sen "parempi" päin vastoin... http://muropaketti.com/artikkelit/p...levittajan-irrottaminen-ja-vakiotahnan-vaihto se "lämpötahna" siellä prossun välissä on jotain aivan järkyttävää töhnää... 15C käy prossu kuumemmalla (vaki-töhnällä) tuon testin mukaan sandyillä paljon parempi kellotus potentiaali, PS. se HS:ssän irrotus on todella hasardia hommaa, joka myös evää sen takuun, että kannataa miettiä haluaako 10c tähden sen tehdä, vai ostaako sandyn johon sitä ei tarvitse tehdä, lähinnä kellotus mielessä kummatkin toki ovat hyvä vaihtoehto sille, joka ei kellota... Kun omalla kohdalla tuo kellotus on "pakollinen" en ivyyn nyt nähnyt syytä vaihtaa. 5H kellotettu sandy menee vielä Piiiiitkän aikaa =) onko se ivy nyt edes sen 10€ väärti verrattuna 2500k? jaa-a... Tuo ivy taisi olla muutenki vaan tuollainen intelin rahastus julkaisu kaikesta päätellen, kun mitään mullistavaa ei todellakaan sandyyn nähden ole, päin vastoin. Jos peli käyttöön on tulossa eikä kellota, niin aivan sama kumman ottaa """teho""" eroa vakiona ei huomaa muussakun testi softissa ja siinäkin hiuksen hieno. kellotat = sandy et kellota = ivy
MPC (5/12) mittasi 2700K vs 3770K vertailussa Ivylle suuremman lämmöntuoton sekä levossa että rasituksessa. Prossut toimivat täysin vakioina (=samoilla 3.5 / 3.9 kelloilla). Syyksi MPC kirjoitti näin: "1. Suorittimen päällä olevaa metallista lämmönlevittäjää ei ole juotettu kiinni kuten aiemmissa malleissa, vaan välissä on lämpöä (juotosta heikkomin) johtavaa tahnaa. 2. Valmistusprosessin kutistuttua 32 nanometrin tekniikasta 22 nm:iin suorittimen pinta-ala laski 216 mm^2:sta 160nm^2:iin eli 26%. Samaan aikaan vaadittava jäähdytystehoa kuvaava tdp-arvo laski 95 watista 77 wattiin eli 19% - Ivy Bridge tuottaa siis enemmän lämpöä pinta-alaansa kohden kuin edeltäjänsä." Myös Muropaketti kellotteli 2700K:ta ja 3770K:ta, tuloksena tämä: 3770K: "Corsairin Hydro H100 -nestejäähdytyksellä prosessori saatiin ylikellotettua vakaasti 4800 MHz:n kellotaajuudelle, mutta käyttöjännite piti korottaa 1,415 volttiin ja ytimien lämpötila oli 94 astetta." 2700K: "Corsairin Hydro H100 -nestejäähdytyksellä Core i7-2700K yllätti positiivisesti ja ylikellottui ilman suuria ongelmia 5200 MHz:n kellotaajuudelle ja ytimien lämpötila pysyi 80 asteessa, kun käyttöjännite nostettiin 1,51 volttiin." Tässä vielä toinen Muron artikkeli, jossa vaihdettiin Intelin huonot tahnat heatsperaderin välistä OCZ Freeze tahnaan, jolloin lämmöntuotto laski eri kellotuksilla 8.8 - 20%. Jos tämä selventää asiaa. Itse luulen, että kun AMD aikanaan julkaisi Zambezit ja ne eivät yltäneet korkeisiin odotuksiin, voitiin Intelin puolella sitten tehdä "säästöbudjetilla" Ivyihin heikompi lämmönjohto lämmönlevittäjään -> more profit. Ivy on vakiona huonompi hintaansa nähden kuin Sandy, ellei vaihda niitä Intelin onnettomia tahnoja parempaan. Tämä on minun mielipide. E:typo[/quote] Luettu on... Töhnän lämmönjohtokyky on epäilemättä heikompi kuin juotoksella, mutta omien kokemuksien mukaan hyvällä ilmajäähyllä 2500K:n ja 3570K:n erot kellotettuinakin on aika häilyviä... 2500K saattaa mennä muutaman sata megahertsiä korkeammalle, mutta on silti tasoissa aavistuksen miedommin kellotetun 3570K:n kanssa. Tietty jos ihan puhtaita megahertsejä haetaan niin sandy lienee se paras vaihtoehto. Ja tietty, onhan kellotus jossain mielessä arpapeliä, ikinä ei tiedä miten huonon tai hyvän yksilön saa. Sitä vaan en ymmärrä miten ivy on huonompi vakiona, vaikka se kuitenkin käy vakiona viileämpänä kuin sandy alhaisemman lämmöntuoton ansiosta, ja ollen samalla nopeampi? OP ei aikonut mitään hirmukelloja, niin miksi ei ivyä? Noilla kriteereillä se on parempi vaihtoehto.
Ymmärsinkö oikein, että vedät 5GHz:llä pyhää arkea 24/7? Se voi nesteillä onnistuakin, mutta normikoneissa arkikellot eivät nouse yli 4,5GHz:n (ei ainakaan kannattaisi yli sen nostaa), joten asialla ei ole merkitystä. Ivy kellottuu oikein hyvin noihin lukemiin, joten sen etu Sandyyn verrattuna säilyy.