1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

µTorrent ohjelmasta kysymys...

Viestiketju Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista -osiossa. Ketjun avasi TSK_Fin 14.08.2007.

 1. TSK_Fin

  TSK_Fin Regular member

  Liittynyt:
  17.11.2005
  Viestejä:
  293
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Latasin uusimman version kyseisestä ohjelmasta ja aloin ihan kiinnostuksen takia ihmettelemään että mitä tuossa µTorrent ohjelmassa tarkoittaa se kun sen ohjelman alapalkissa lukee lataus ja lähetys nopeus niin mitä sen lähetysnopeuden perässä alapalkissa tarkoittaa sellainen nopeus kuin "sis. 3.3kt/s"?? Tuo nopeus tietenkin vaihtelee mutta se pysyy suurimman osan vain 0 - 5kt/s:n välillä. Minkä nopeus tämä on? Liittyykö se jotenkin tuohon lähetysnopeuteen esim sillain että se olisi joku "bufferilatausnopeus"??
   
 2.  
 3. masa92

  masa92 Guest

  Jos oikein ymmärsin niin se on sinun maksimi lähetysnopeus. Sellainen 30-40 olisi sopiva 512kt/s netillä
   
 4. Hande14

  Hande14 Guest

  Mulla on 1/512mt netti ja pistän sen yleensä ihan siihen maksimiin utorrentin omista asetuksista, että laitan 100kt/s :D
  Tuleepahan niin nopeasti kuin pystyy ikinä :D

  Pistänpä kuvan tähän

  eli opstions--->Speed Guide
  [​IMG]

  Näin voitte sit laittaa maksimi nopeuteenne.
   
 5. bscd

  bscd Active member

  Liittynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  1,947
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  http://fi.wikipedia.org/wiki/BitTorrent#LPD

  Tuo tarkoittaa sisäverkossa tapahtuvan siirron nopeutta. Eli µTorrent on löytänyt lähiverkosta jonkun joka lataa tuota samaista torrentia ja käyttää sitten myös lähiverkkoa tiedonsiirrossa. Lähi-/sisäverkon nopeus kun yleensä on huimasti nopeampi kuin "netin" nopeus.

  Jos käytössä on Hamachi, saattaa tuo LPD toimia myös sen yli. Tällöin siitä tosin ei ole mitään hyötyä kun Hamachin liikenne menee tavallista nettirööriä pitkin.
   
 6. TSK_Fin

  TSK_Fin Regular member

  Liittynyt:
  17.11.2005
  Viestejä:
  293
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tämä viimeinen vastaus oli se mitä hain takaa... nuo ensimmäiset selitykset oli ihan täyttä kuraa, tiedän kyllä mikä lähetysnopeuteni on ja että se sijaitsee tämän kysymäni asian vieressä samassa palkissa, uTorrent ohjelmassa. Ihme kyllä tuo lähiverkko juttu... tarkoittaako se että siis tässä samassa kerrostalossa missä asun niin on joku lähiverkko, jota joku toinen käytti juuri sillon samaan aikaan ladatakseen samaa tiedostoa kuin minä?? Outoa...
   
 7. bscd

  bscd Active member

  Liittynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  1,947
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Nettiyhteydestäsi ja sen säädöistä riippuen sisäverkko voi olla vain kotisi laajuinen (lähiverkko) tai operaattorin tietyn alueen asukkaita sisältävä verkko.

  Tuo LPD-toiminto yksinkertaisesti lähettää multicastilla latauksessa olevien torrentiesi infohasheja lähi-/sisäverkkoon ja kuuntelee samalla sieltä kuuluvia vastaavia lähetyksiä. Jos sitten joku sattuu lähettämään samaa infohashia kuin itselläsi on latauksessa, alkavat ohjelmat siirtää tietoa keskenään lähiverkossa internetin ohella (ja alas ilmestyy tuo "sis" näyttämään lähiverkon siirtonopeutta). Lähiverkkohan on yleensä huomattavasti nopeampi (10M, 100M...) kuin nettiyhteys.

  LPD:n käyttö on valitettavasti estetty ns. privatrakkereiden torrenteissa private-flagilla, joten lähiverkon nopeuksista pääsee nauttimaan lähinnä piratebayn kaltaisten avointen trakkereiden torrenteilla.
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2007
 8. TSK_Fin

  TSK_Fin Regular member

  Liittynyt:
  17.11.2005
  Viestejä:
  293
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Juu kiitti tästä tiedosta.
   

Jaa tämä sivu