AfterDawn logo

Ennuste: PlayStation 5 tulee jo ensi vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

PlayStation 4 sai viime vuonna jatkoa suorituskykyisemmän PlayStation 4 Pron muodossa, mutta Sony valmistelee ilmeisesti suurempaakin konsoliuudistusta kulisseissa. Näin uskoo ainakin Macquarie Capital Securitiesin analyytikko Damian Thong, jonka mukaan PlayStation 5 voisi olla julkaisukunnossa jo vuonna 2018.

Thongin mukaan PS5 julkistetaan ensi vuoden lopulla, jolloin alkuperäisen PlayStation 4:n esittelystä olisi tullut täyteen jo viisi vuotta. Thongin puheista ei selviä aikooko Sony vain esitellä konsolin ensi vuonna vai tuleeko se myyntiin joulusesongiksi. Suurta arkkitehtuurillista muutosta yhtiö tuskin aikoo tehdä, vaan konsolin perustekniikka pysyy nykyisessä x86:ssa. Tällöin konsolisukupolvesta toiseen siirtyminen ei pitäisi vaatia pelikehittäjiltä suuria panostuksia.

Analyytikkojen puheisiin ei kannata suhtautua liian vakavasti, sillä heidän suusta tahtoo tulla milloin mitäkin. Thongin uskottavuutta lisää kuitenkin se, että hän ennusti oikein PS4 Slimin ja Pron julkistukset.

2 KOMMENTTIA

daim0n1/2

Se siitä "konsoleiden pitkästä elinkaaresta" mikäli huhussa on perää (ja aika useinhan näissä, on kuten Pro). Vastahan PS4:lle on alettu julkaista muitakin pelejä kuin NHL. Parempi nähtävästi palautua PC-pelaajaksi ja päivitellä näytönohjainta.

daim0n2/2

Toisaalta taas tuo Microsoftin toiminta epäilyttää pitkästä aikaa hieman enemmän, josko pakottaa kaikkiin versioihin tuon 10S:n pakkokauppa ominaisuuden, kuten muistaakseni aikanaan uhkaili. Linuxi ei taida oikein vieläkään täyttää vaatimuksia tarpeeksi..

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT