AfterDawn logo

PlayStation 4 Pro ei kykene aitoon 4K-pelaamiseen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Tällä viikolla esiteltyä PlayStation 4 Prota on markkinoitu 4K-pelaamisen mahdollistavana pelikonsolina, mikä vaikuttaa varsin houkuttelevalta lupaukselta 399 euroa maksvalle pelikoneelle.

Totuus kuitenkin näyttäisi olevan se, ettei PlayStation 4 Pron päivitetyllä raudallakaan pystytä renderöimään ainakaan kaikkein haastavimpia pelejä 4K-tarkkuudella korkealla kuvataajuudella. Muutamat pelikehittäjät ovat jo vahvistaneet, ettei heidän pelejä renderöidä natiivilla 4K-tarkkuudella. Konsolikehityksen teknologiajohtaja Mark Cerny itsekin totesi natiiviin 4K-pelaamiseen sopivan konsolin rakentaminen tarpeeksi kompaktiksi ja edulliseksi ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Pelikehittäjät tulevatkin todennäköisesti hyödyntämään skaalausta, jossa näyttö jaetaan 4x4 osaan ja kukin osa täytetään puoliksi. Näin konsolin laskentatyö saadaan puolet pienemmäksi, kun algoritmit hoitavat skaalauksen täyteen 4K-tarkkuuteen. Ruudut piirretään kuitenkin joka tapauksessa Full HD:ta korkeammalla tarkkuudella, vaikka 4K:hon asti päästään skaalauksen avulla.

3 KOMMENTTIA

Jyrsis1/3

Ja yllättyneitä olivat?
Jos edes GTX 1080 + 6700k combo eivät pysty natiivina pyörittämään AAA pelejä kuin 30-35 FPS niin miten siihen pystyisi 400 euron konsoli?
Vastaus : Ei pysty

G0lden_Kebab2/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jyrsis:

Ja yllättyneitä olivat?
Jos edes GTX 1080 + 6700k combo eivät pysty natiivina pyörittämään AAA pelejä kuin 30-35 FPS niin miten siihen pystyisi 400 euron konsoli?
Vastaus : Ei pysty

Jep, Sulava 4K pelaaminen ei edes (~1000euron) PC:llä vielä onnistu. (jos laitat 3000€ niin sitten ehkä)

Aika hassua ajatella, että 400€ konsoli tähän pystyy yhtäkkiä täydellisesti natiivina.

Lemonte3/3

Last of Us Remastered pyörii Digital Foundryn mukaan natiivilla 4k resolla. https://youtu.be/pUb63Dc7-Bw?t=751

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT