AfterDawn logo

Tie auki Ultra HD -elokuville: Samsung aloitti Ultra HD Blu-ray -soittimen myynnin Suomessa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Samsungin ensimmäisen Ultra HD Blu-ray -soittimen myynti on alkanut Suomessa. 4K-tarkkuudella kuvattujen Ultra HD -elokuvien toistoon tarkoitetun soittimen hinta Suomessa on 499 euroa ja myynti alkaa heti.

Ultra HD:n yleistymisen esteenä on ollut korkeammalla resoluutiolla kuvattujen elokuvien puute. Elokuvateollisuus ei ole vielä valmis hyppäämään suoratoistoaikaan, eikä vanhat Blu-ray-levyt sovellu Ultra HD -elokuvien jakeluun. Elokuvien jakeluun soveltuva Ultra HD Blu-ray -levystandardi saatiin valmiiksi viime vuoden keväällä ja ensimmäiset standardia tukevat soittimet esiteltiin markkinoille syksyllä.

Samsungin UBD-K8500 -soittimesta löytyy tuki myös laajemmalle 10-bittiselle värisyvyydelle, joten sillä onnistuu myös HDR-elokuvien katselu. Soittimesta löytyy Ultra HD Up-Scale -toiminto, joka skaalaa vanhat DVD- ja Blu-ray -elokuvat Ultra HD -tarkkuuteen.

Ultra HD -sisältöjen osalta Samsung on tehnyt yhteistyötä 20th Century Foxin kanssa. Markkinoille on tulossa Ultra HD -versiot The Martian-, Revenant- ja Snoopy-elokuvista. Muita 20th Century Foxin Ultra HD Blu-ray -julkaisuja ovat Life of Pi, Hitman: Agentti 47, Exodus, Kingsman: Salainen Palvelu ja X-Men: Days of Future Past.

2 KOMMENTTIA

Lumikki1/2

Mielenkiintoinen tilanne tässä asiassa.

Lainaus:

Elokuvateollisuus ei ole vielä valmis hyppäämään suoratoistoaikaan,


Kuitenkin koko ajan puhutaan ja vaahdotaan että fyysiset levyt häviää. Onhan nytkin jo nähtävissä että fyysisten levyjen myynti on vähentynyt. Osittain koska siellä myymälöissä alkaa olla aina vaan suppeampi valikoima.

Tarkoitan että ihan mukava että tulee uutta parempaa tekniikkaa, mutta entä se luottamus että fyysisillä asioilla on joku tulevaisuus.

Zunter2/2

-

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT