AfterDawn logo

Applen salaperäinen auto tallentui kameralle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Kaliforniassa sijaitsevan Concordin kaupungin asukkaiden keskuudessa on herättänyt ihmetystä katukuvaan ilmestynyt tumma Dodge Caravan, jonka katolle on asennettu monimutkainen kamerajärjestelmä. Paikallisen 5 KPIX -uutiskanavan selvityksen mukaan kyseinen auto olisi liisattu Applelle.

Ensisilmäyksellä auton eri kulmiin asennettujen kameroiden voisi luulla olevan jonkinlainen kuvausjärjestelmä, mikä tietysti herättää kysymyksen: kehittääkö Apple omaa Street View -kartastoa? Tarkemmalla silmäilyllä kuitenkin huomataan, että järjestelmään kuuluu muitakin komponentteja kuin kameroita.

Autoon näyttäisi olevan asennettu kaksi Lidar-kartoituslaitetta (katon etu- ja takaosassa sijaitsevat sylinterit) ja vasemmassa takarenkaassa on lisäksi ultraäänisensoria muistuttava antenni. Kaikki nämä komponentit löytyvät tyypillisesti itsestään ajavista autoista. Samanlainen järjestelmä on itse asiassa havaittu aikaisemmin New Yorkissa kurvailleessa Dodge Caravanissa.


Applella ei ole viranomaislupia itsestään ajavan auton testaamiseksi Kaliforniassa, joten yhtiö vaikuttaisi testaavan teknologiaa jonkun yhteistyökumppanin kanssa.

1 KOMMENTTI

RekookeR1/1

Ehkä ne on alkaneet kartoittamaan niitä karttasoftansa bugeja ja aukkoja. Kenties enää tulevaisuudessa ihmiset eivät eksy keskelle aavikko vaikka käyttäisi Applen kartta softaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT