AfterDawn logo

Sonyn PlayStation Network kaatui – syynä mahdollisesti palvelunestohyökkäys

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Sony PlayStation Networkin pelipalvelimet ovat olleet tänään tavoittamattomissa. Tapaus ei liittyne maanantaina pidettävään, suunniteltuun huoltokatkokseen.

Kunnian tai syyn häiriöstä on ottanut Lizard Squad -niminen ryhmä, joka kertoo iskeneensä Sonya palvelunestohyökkäyksellä (DDos). Ryhmä kritisoi Sonya siitä, että he eivät ole varautuneet tällaisiin ennalta-arvaamattomiin iskuihin ja varmistaneen näin asiakkaille tarjotun palvelun toiminnan poikkeustilanteissakin.

Pelijätti on vahvistanut Twitterin kautta havainneensa PlayStation Networksissa ongelmia, mutta yhtiö ei lähtenyt erittelemään tarkempaa syytä katkokselle.

Myös League of Legends, Path of Exilen sekä Blizzardin Battle.netin palvelimien on kerrottu olleen tavoittamattomissa tänään.

2 KOMMENTTIA

Raqoo2/2

Aika vähän näkee ajatuksia siitä että entä jos kilpailijoilla olisi tarve haitatat toisiaan ja esiintyisivät jonakin outona ryhmänä. Verkossa kun voi myös toimia toisten nimissä ja jopa toisten verkkona silloin kun ollaan itse maailmalaajuinen toimija.

Jos peliverkko on alhaalla liian usein johtaa osalla laitteiston vaihtoon.

Hyvä hyökkäyslaite on esim. hakupalvelukoneet jotka ovat ympäri maailmaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT