AfterDawn logo

Facebookin omistamien Oculus Rift DK2 -virtuaalilasien toimitus alkoi

Matti Robinson Matti Robinson
2 kommenttia

Oculus Rift -virtuaalilasit ovat olleet yksi mielenkiintoisimmista start up -projekteista viime vuosina. Niiden tukijana on nähty John Carmackin kaltaisia huippunimiä ja vastustajaksi on noussut Valven kaltaisia jättiläisiä. Lopulta virtuaalilasit meni kahdella miljardilla kaupaksi Facebookille.

Lasit on vihdoin saatu kehittäjille siihen kuntoon kun alunperin oli tarkoitettukin. Nyt Developer Kit 2 -nimellä kutsuttu kehittäjäpaketti on valmis myös toimitukseen. Heinäkuun aikana Oculus VR saa ulos noin 10 000 laitetta, kun koko ennakkotilaajien määrä on noussut peräti 45 000:een. Oculus VR kertoo, että tuotannossa on vielä hienoisia ongelmia, joten aivan kaikki heinäkuun aikana laitetta odottavat kehittäjät eivät sitä saa ennen elokuuta. Yhtiö kertoo työskentelevänsä Kiinassa kovasti tehokkaamman tuotannon eteen.


Oculus Riftin DK2-versio parantaa edellisestä versiosta erityisesti näytön resoluutiota, joka kasvaa 1280x800:sta 1080p Full HD:hen. Paneeli on toteutettu OLED-tekniikalla. Lisäksi mukana on nyt kamera, joka tarkkailee pään liikkeitä. Tämän tulisi auttaa luonnollisempi toiminta ja mahdollistaa siten esimerkiksi pidemmät pelisessiot.


2 KOMMENTTIA

RekookeR1/2

Minkä hintaiset nuo kehittäjä versiot ovat ja mahtaako hinta pysyä samalla tasolla myös lopullisessa versiossa vai tuleeko hinnaksi het tonni kuten Sonyn aiemmilla laseilla?

orkkeli (vahvistamaton)2/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:

Minkä hintaiset nuo kehittäjä versiot ovat ja mahtaako hinta pysyä samalla tasolla myös lopullisessa versiossa vai tuleeko hinnaksi het tonni kuten Sonyn aiemmilla laseilla?

DK2 maksaa $350, ja lopullinen versio tulee olemaan halvempi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT