AfterDawn logo

Star Citizen kerännyt jo yli 40 miljoonaa dollaria, uusi 42 miljoonan tavoite nostaa hattua Douglas Adamsille

Juha Tuppi Juha Tuppi
2 kommenttia

Legendaarisen Wing Commander -pelisarjan kehittäjän Chris Robertsin uusi avaruussimulaattori on osoittautunut todelliseksi rahoitusmagneetiksi.

Roberts ilmoitti äskettäin Star Citizen -avaruuspelin virallisella sivustolla projektin saavuttaneen 40 miljoonan dollarin joukkorahoitustavoitteen, minkä johdosta peliin tullaan lisäämään kaksi uutta tähtijärjestelmää pelaajien tutkittavaksi. Edellisestä 39 miljoonan dollarin rajapyykistä ehti kulua vain parisen viikkoa, kun peli oli kerännyt itselleen 10 000 uutta rekisteröitynyttä pelaajaa ja miljoona dollaria rahoituksina. Yhteisön usko peliin näkyy myös verrattaessa pelin keräämää rahoitusta sen rahoittajien määrään: jokainen pelin tukemiseen osallistunut henkilö on sijoittanut peliin keskimäärin lähes 99 dollaria.


Seuraava rahoitustavoite on asetettu 41 miljoonaan dollariin, jonka saavuttamisen myötä pelin kehittäjät ovat luvanneet palkata oman kehittäjäryhmän huolehtimaan planeettojen ja niiden sisällön luomisesta. Tuoreimman rahoitussaavutuksen myötä pelille on ilmoitettu myös uusi 42 miljoonan dollarin rahoitustavoite, jolla pelin kehittäjät haluavat tehdä kunniaa 30-vuotismerkkipäiväänsä juhlivalle Linnunradan käsikirja liftareille -teokselle. Mikäli uusi tavoite saavutetaan, pelinsisäisiä tapahtumia seuraavan Galactapedia-tietokannan Observist-osiota tullaan päivittämään kolmiulotteisilla holografialuksilla, merkinnöillä ja käyttöliittymällä, peliin tullaan lisäämään uusi Gladius-hävittäjä, minkä lisäksi rahoittajat tulevat vielä saamaan pelissä käyttöönsä mobiGlas-lisävarusteen ja pyyhkeen(!).

Roberts ja Cloud Imperium Games ovat myös ilmoittaneet äänestyksestä, jonka kautta peliyhteisö voi päättää mahdollisen 43 miljoonan dollarin rahoitustavoitteen palkinnosta.

2 KOMMENTTIA

Sefriol1/2

Toivottavasti peli saavuttaa sille asetetut tavoitteet. Ainakin itselle on vieläkin mysteeri, mitä peli yrittää olla. Paljon on myös luvattu...

RekookeR2/2

Miksi joku maksaisi 100 dollaria, jos kerran peli on jo saanut hommattua tarpeeksi rahaa valmistuakseen?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT