AfterDawn logo

Kingdom Come: Deliverance -roolipeli saavutti yli kolminkertaisesti Kickstarter-tavoitteensa

Juha Tuppi Juha Tuppi
3 kommenttia

Warhorse Studiosin historialliseen keskiaikaan sijoittuvan Kingdom Come: Deliverance -roolipelin rahoituskampanja menestyi yli odotusten.

Warhorse Studiosin Kickstarter-kampanja on nyt päättynyt, ja pelikehittäjät keräsivät rahoitusta pelilleen yli 1,1 miljoonaa puntaa eli noin 1,34 miljoonaa euroa. Loppusumma ylittää yli kolminkertaisesti kehittäjien asettaman 300 000 punnan tavoitteen. Lisäksi Sony ja Microsoft ovat vahvistaneet kiinnostuksensa peliin, joten se tullaan julkaisemaan PC:n lisäksi myös PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleilla.

Warhorse Studios hermoili pelinsä suosion vuoksi, sillä heille kerrottiin rahoitusta etsiessä, ettei ketään kiinnostaisi historiallisesti realistinen roolipeli ilman fantasiaelementtejä. Peligenreen nuivasti suhtautumisen lisäksi pelistudio törmäsi lukuisiin muihin ongelmiin etsiessään sijoittajia, kuten esimerkiksi median mielenkiinnon puutteeseen projektin julkisuuteen tuomiselle: Kickstarter-kampanjoiden sanottiin olevan eilispäivän juttuja.


Kampanjan päätyttyä lienee selvää, että huolet olivat turhia. Projektille löytyi yli 35 000 rahoittajaa ja se pääsi 30 eniten rahoitusta hankkineiden Kickstarter-kampanjoiden joukkoon. Pelin alfaversio tullaan julkaisemaan kampanjaan tarpeeksi sijoittaneille puolen vuoden sisällä. Betaversio on tarkoitus saada ulos ensi vuoden puoleen väliin mennessä, ja lopullista versiota on kaavailtu vuoden 2015 viimeiselle neljännekselle.

3 KOMMENTTIA

_-Jaska-_1/3

Siinä on kyllä hienonnäköinen peli, itsekin tein ensimmäistä kertaa Kickstartteriin lahjoituksen kun näytti niin hyvältä. Toivottavasti minunkin 60 euroani käytetään hyvin :)

Sove922/3

Siinä se taas nähdään, että nämä julkaisijat ja rahoittajat eivät oikeasti tiedä yhtään mitään siitä, mistä pelaajat tykkäävät, vaan CoD-linja on se paras.

Lumikki3/3

Ei kai ne julkaisijat tai rahoittajat tiedäkkään mitään tuotteista tai palveluista, koska ne käsittelee vain rahaan liittyviä asioita. Kun optimoi pelkkää rahataloutta niin eihän silloin synny hyviä tuotteita tai palveluita. Itse asiassa suurin osa yrityksistä ei tajua enää paskaakaa kuluttajan tarpeiden päälle. Johtuen siitä että se yritys ajattelee liikaa omia ahneita itsekkäistä taloudellisia tarpeitaan. Hyvä liiketalous pitäisi olla sellaista missä sekä myyjä että ostaja ovat molemmat tyytyväisiä kauppaan. Eikä sellaista missä yritys yrittää saada huonoja tuotteita myytyä valehtelemalla, koukuttamalla tai "pakottamalla" sille kuluttajalle mahdollisimman suurella voitolla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT