AfterDawn logo

Hyvästi avoin Internet? MPAA liittyi W3C:n jäseneksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
8 kommenttia

Yhdysvaltalaisen elokuvateollisuuden etujärjestö MPAA on liittynyt avoimia verkkostandardeja kehittävän W3C-järjestön jäseneksi. W3C vastaa muiden muassa HTML-standardien kehityksestä.

MPAA:n kiinnostus W3C:n jäsenyydestä uskotaan liittyvän käynnissä olevaan keskusteluun siitä, tulisiko HTML5:een lisätä käyttöoikeuksien hallintaan liittyviä komponentteja. Sisältöteollisuuden edustajana MPAA on luonnollisesti sitä mieltä, että tottakai pitää. Esimerkiksi Netflixin kohdalla HTML5-pohjaiseen soittimeen siirtymisen esteenä on ollut tarvittavien kopiointisuojauksien puute.

W3C:n johtaja Tim Berners-Lee sai syksyllä kritiikkiä osakseen, kun hän julkaisi kannanoton kopiointisuojaustekniikoiden sisällyttämisestä HTML5:een. Techdirt-sivuston Mike Masnick epäilee voiko MPAA:n jäsenyydestä kummuta mitään hyvää – järjestö yritti pari vuotta sitten ajaa SOPA- ja PIPA-lakialoitteita läpi Yhdysvalloissa.

8 KOMMENTTIA

mjk1/8

Ei helv....nyt ei hyvältä näytä, kun ko yhtymä tulee johonkin mukaan se ei tiedä hyvää.

Bodomed2/8

Nyt alko suorastaan pelottaa jo pikkusen!

Lumikki3/8

Täytyy sanoa samaa eli kyseinen taho ei saa mitään hyvää aikaiseksi. Tästä voi tosiaan alkaa nykyisen internetin tuho. Siis kyse on suljetusta kontrolloidusta internetistä vastaan vapaa internet.

G0lden_Kebab4/8

No mitään hyvää ei tuosta ainakaan seuraa. Nytkin kuulostaa ja pahalta, se on jännä kuinka kaikin keinoin yritetään saada omaa tahtoa läpi ja voittoa pussiin.

Pelottavaa tottatosiaan...

syrtek665/8

Ei meidän ole pakko maksaa palvelusta jossa kuluttajaa viilataan linssiin esim DRM tekniikoiden suhteen. On sitä kuule muutakin tekemistä kuin katsella salkkareita netin kautta. Pari kolme vuotta riittää siihen että MPAA ja Hollywood tulisi järkiinsä ...

Maksukortit helvettiin ja rahapussiit kiinni. Kyllä sitä on vähän ihmeissään kun on sitä vapaa-aikaa ihan eri tavalla mutta kyllä se siitä.

mjk6/8

Meillä oli sateliitti aika pitkään n.15 vuotta ja sitten kyllästyin maksamaan uusinnoista ja saman tyylisestä moskasta. Ja ei kaduta.

coocie987/8

Tämä oli jotenkin odotettavissa kun W3C alkoi tukemaan DRM:ää. Avoimesti tekopyhä järjestö :p

Velele8/8

Varmaa kohta kaikki internettiin videosisältöä tuottavat saa lähettää MPAA:n raadille arvioitavaks videonsa. Pitäähän sisältö tarkistaa ja sille asettaa ikärajat. Toi ois pahinta varmaan mitä voisivat tuolla tehdä.. mun mielestä. Tunnetusti toimii nykymaailmassakin tuo noiden ikärajajärjestelmä. Kukaan ole koskaan valittanut.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT