AfterDawn logo

Näitä TV-sarjoja piraatit latasivat vuonna 2013

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

TorrentFreak on julkaissut tämän vuoden ladatuimpien TV-ohjelmien listan. Viime vuoden tapaan listan kärjessä kiikkuu Game of Thrones, jonka kolmannen tuotantokauden aloitus- ja lopetusjaksot keräsivät ennätyspaljon latauksia BitTorrent-verkossa.

TorrentFreakin arvion mukaan Game of Thronesin finaalijaksoa ladattiin kaikkiaan 5,9 miljoonaa kertaa. Viime vuonna kärkipaikka heltisi sarjalle 4,28 miljoonalla latauksella. Toiseksi ladatuin ohjelma oli 4,2 miljoonalla latauskerralla Breaking Bad, jonka viimeinen jakso esitettiin syksyllä. Kolmannelle sijalle ylsi The Walking Dead.

Televisiosarjojen laittomaan lataamiseen suhtaudutaan viihdeteollisuudessa hyvin erilaisin tuntein, mutta Game of Thronesin tuotannosta vastaavan HBO:n toimitusjohtaja Jeff Bewkesin ja sarjan ohjaajana olleen David Petrarcan mielestä piratismi on ollut positiivinen ilmiö, jonka ansiosta sarjan ympärillä on käyty kovaa kuhinaa. Tämä on johtanut HBO:n asiakasmäärien kasvuun.


Vuoden ladatuimmat TV-ohjelmat

  1. Game of Thrones; 5,9 milj. latausta
  2. Breaking Bad; 4,2 milj. latausta
  3. The Walking Dead; 3,6 milj. latausta
  4. The Big Bang Theory; 3,4 milj. latausta
  5. Dexter; 3,1 milj. latausta
  6. How I Met Your Mother; 3,0 milj. latausta
  7. Suits; 2,6 milj. latausta
  8. Homeland; 2,4 milj. lautausta
  9. Vikings; 2,3 milj. latausta
  10. Arrow; 2,2 milj. latausta

6 KOMMENTTIA

Boss931/6

"David Petrarcan mielestä piratismi on ollut positiivinen ilmiö, jonka ansiosta sarjan ympärillä on käyty kovaa kuhinaa. Tämä on johtanut HBO:n asiakasmäärien kasvuun."
Kerrankin järkevää, faktoihin perustuvaa kommentointia piratismista.

johtaja592/6

Todennäköisesti piratismi on myös vaikuttanut positiivisesti Game of Thronesin DVD myyntiin.

Mysticiza3/6

Tämän kun TTVK:n vatipäätkin tajuaisivat.

jaahaaa (vahvistamaton)4/6

Piratismi hyväksi? Eikai kukaan oikeasti ole näin naiivi.

zipzap5/6

Mutta kun lähettämällä 100 000 kappaletta 200euron korvaus vaateita saadaan helpoiten rahaa. Siksi oikeustaisteluista halutaa luopua. Yhdeltä ei saa 20 miljonaa mutta usealta saisi rutkasti tuloja.
Oli piratismi hyvä tai paha sen kitkemiseksi ei tehdä oikeasti töitä, siksi että siitä on tarkoitus tehdä jatkuva tulonlähde ja laskun saat oletuksen perusteella. Lataat tai et, katsot tai et, maksamaan päädyt aina...Kuten TV:n katselumaksuakin yleverona.
Hommassa on paljon enemmän politiikkaa kuin kukaan uskookaan.

Lumikki6/6

Lainaus:

Piratismi hyväksi? Eikai kukaan oikeasti ole näin naiivi.


Tutkimusten mukaan piratismi on kuulemma sekä haitaksi että hyväksi. Siis jos lukee useampia tutkimuksia asiasta. Taloudellisesti lopputulos suuremmassa mittakaavassa on siis nolla eli piratismi ei oikeastaan aiheuta tuloja tai menetyksiä, se aiheuttaa molempia samanaikaisesti.

Jos piratismia haluaa vähentään, keino asiaan on lisätä kuluttajille kunnollisia laillisia lähteitä viihteelle. Eli ratkoa viihdetuotteiden ja sen jakelussa olevat ongelmat. Piratismi on seurausta laillisten viihteen jakelukanavien ja tuotteiden ongelmista. Syy näihin ongelmiin on itse viihdeteollisuudessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT