AfterDawn logo

Mozilla valitsi: 13 parasta Firefoxin lisäosaa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
9 kommenttia

Firefoxin kehitystiimi on valinnut tiimin mielestä vuoden 2013 parhaat Firefoxin lisäosat.

Valittujen lisäosien joukkoon on valikoitunut varsin erityyppisiä lisukkeita: pieniä, elämää helpottavia lisäosia, ulkoasua muuttavia lisäosia sekä yksityisyydensuojaa parantavia lisäosia. Monet valinnoista eivät välttämättä keiku ladatuimpien lisäosien listalla, joten ehkäpä joukosta löytyy myös uusia tuttavuuksia?

Vuoden 2013 parhaat Firefoxin lisäosat:

  1. URL Link on lisäosa, joka korjaa rikkinäiset linkit. Esimerkiksi sähköostiohjelmat pätkivät joskus linkit useammalle riville, niin että ainoastaan ensimmäisellä rivillä olevat tekstit tunnistuvat linkiksi. URL Linkin avulla voit maalata koko linkiksi haluamasi osoitteen ja klikata sitä sen jälkeen, kuten tavallistakin linkkiä.
  2. Click and Clean on lisäosa, joka puhdistaa yhdellä klikkauksella Firefoxin väliaikaistiedostot, selailuhistorian, lataushistorian ja paljon muuta.
  3. Clear Console muistuttaa hieman Click and Cleania toiminnaltaan -- lisäosa puhdistaa HTML5 offline-tallennustilan, keksit, selaimen välimuistin ja selailuhistorian.
  4. Self-destructing Cookies muuttaa kaikki sivujen asettamat keksit automaattisesti tuhoutumaan selaimen sulkemisen yhteydessä. Käyttäjä voi erikseen määritellä sivut, joiden keksit hän haluaa säästyvän myös seuraavaan selailukertaan.
  5. New Tab Plus luo uuden välilehden ikkunaan eniten käytettyjen sivujen pikavalinnan, selaimen pikavarmuuskopiointimahdollisuuden ja paljon muita lisäsäätöjä
  6. Video Resumer muuttaa YouTuben toimintaa niin, että selain muistaa kaikkien kesken jättämiesi videoiden pysäytyskohdan -- voit jatkaa seuraavalla kerralla videon katselua kohdasta, johon viimeksi jäit, vaikka olisit sulkenut selaimesi välissä.
  7. Reload Plus mahdollistaa erilaisten lisäominaisuuksien lisäämisen selaimen "Päivitä"-painikkeeseen ja pikanäppäimiin.
  8. Stylishin avulla voit teemoittaa netin eniten käytetyt sivut saman ulkoasuteeman mukaisiksi. Teemat tukevat mm. Googlen palveluita, Facebookia, jne.
  9. Fastest Search parantaa CTRL + F -näppäinyhdistelmällä esiintulevaa näkyvissä olevan sivun sisäistä hakua, tuomalla käyttöön mm. regular expression-haut.
  10. Google Search Link Fix muuttaa Googlen hakutuloksissa olevat sivujen osoitteet oikeiksi osoitteiksi (normaalisti ne ovat sekametelin näköisiä Googlen redirect-linkkejä). Tällöin esim. osoitteen kopioiminen suoraan hakutuloksista helpottuu.
  11. S3 Google Translator tuo Chrome-tyylisen sivujen kääntämisen kieleltä toiselle myös Firefoxiin. Käännöksistä vastaa myös tämän lisäosan kanssa Google Translate.
  12. BluHell Firewall on kevyt mainostenestoon tarkoitettu lisäosa.
  13. X-Notifier tarkistaa säännöllisin määräajoin kaikki webmail-tunnuksesi ja osan sosiaalisen median palveluista ja ilmoittaa, jos sinulle on saapunut uusia viestejä.

9 KOMMENTTIA

Mauriland1/9

adblock plus on kyllä kaikkein paras.

RingLeaderTM2/9

Recent Words of the Day!


#Prevent #Prevent #Prevent #Prevent #Prevent #Prevent #Prevent #Prevent
#Prevent #Prevent #Prevent #Prevent #Prevent #Prevent #Prevent #Prevent

Zoomst3/9

adblock plus? noscript? :|

Sove924/9

Eipä se nyt mitenkään yllätä, että ABP ei ole listalla. Kyllähän sen tietää millaisen paskamyrskyn monet mainosrahoitteiset sivustot saisivat aikaan, kun itse selainvalmistaja menee suoraan kehumaan hyvin tehokasta, mainoksia estävää lisäosaa. Tuo BluHell taas näyttää olevan pääasiassa kaikkein ärsyttävimpien mainosten estämiseen, mitä nyt suodatussääntäjen määrästä ja "what can go to hell" -ilmaisusta päätellä.

NoScriptin puute taas on vähän oudompi tapaus, mutta toisaalta se osaa aiheuttaa välillä suunnatonta vitutusta, kun pitää miettiä mikä pitää sallia sivustolla ja mitä ei halua sallia, kun niin paljon kamaa vain haetaan ulkoisilta sivuilta.

WereCatf5/9

Omalle listalle kuuluu:

* Adblock Plus -- mainosten yms. estoon.
* BetterPrivacy -- hieman tehostaa yksityisyysasetuksia.
* Flashblock -- koska vihaan Flash-animaatioita, mutta joillain saiteilla se on edelleen pakollinen.
* HTTPS Everywhere -- pakottaa suojatun yhteyden käyttöön mahdollisimman monella saitilla.
* Media Hint -- käytän Netflixiä ja tällä pääsen käsiksi myös Yhdysvaltain sisältöön.
* Stylish -- jotkut saitit yksinkertaisesti ovat niin kamalan hirveitä, että teen niille erillisen muokatun CSS-pätkän korjaamaan ulkoasua.

arcanix6/9

Adblock plus, Ghostery, FireGestures (kun tähän tottuu niin vaikea olla ilman) ja Thumbnail Zoom Plus.

Lumikki7/9

Minusta osa noista 13:sta parhaasta on kyllä aika typeriä ja selvästi parempia puuttuu listalta. Kuten mainittu Adblockeri..

Itse en käytä yhtää lisäosaa, koska ne kaikki on aika turhia.

miiu748/9

Voi helvatti mikä mainostemppu. Miksi joku menisi asentaa selaimeen jotain cleaneri plugia kun kyseinen toimenpiteen voi tehdä esim. suoraan selaimesta
Ja muutenkin suurin osa noista plugeista on sellaisia, että en koskaan asentaisi

xbkrypt0n9/9

Noistakin todennäköisesti puolet lopettaa toimimasta vuoden sisällä kun Mozillan pitää jatkuvasti päivittää Firefoxia.

Ei vielä mainittuja lisäosia:
Greasemonkey on näppärä kun saa scriptillä esim. googlen spam-hakutuloksia estettyä.

Firebugilla voi muokata sivustoja livenä (oli ennen selaimessa suoraan). Jos tietää mitä tekee, niin tästä on aika paljon apua. Esim. modeemissa porttiasetuksiin ei voi syöttää hallintasivun kautta haluttua porttia koska IP-osoite tai portti ei mahdu kenttään -> editoi kentän enimmäispituutta -> toimii.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT