AfterDawn logo

Eurooppalaisia PlayStation Network -tilejä vaarassa? Sony resetoinut salasanoja "varotoimenpiteenä"

Juha Tuppi Juha Tuppi
5 kommenttia

Sony on ilmoittanut resetoineensa pienen määrän eurooppalaisten PlayStation Network -käyttäjätilien salasanoja. Yhtiö ilmoitti PSN-tukisivustolla, että toimenpide suoritettiin mahdollisen poikkeavan toiminnan vuoksi.

CVG raportoi tänään Sonyn resetoineen pienen määrän eurooppalaisten PlayStation Network -tilien salasanoja.

Lähteen mukaan käyttäjät ihmettelivät PSN-tukisivustolla miksei palvelu hyväksynyt heidän salasanaansa, jolloin Sony kehotti uusimaan käyttäjätilin salasanan, koska niitä oli jouduttu resetoimaan varotoimenpiteenä mahdollisesta poikkeavasta toiminnasta johtuen.

Sony myös vakuutti vastauksessaan, että mikään ei erityisesti anna aihetta epäillä käyttäjätilien vaarantuneen.

5 KOMMENTTIA

Lumikki1/5

Poikkeava toiminta ja mitään ei ole muka vaarantunut?

Todella oudosti muotoiltu raportti. Miten pystytään sanomaan että mitään ei ole vaarantunut, jos ei edes sanota että mitä tapahtui.

mjk2/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Poikkeava toiminta ja mitään ei ole muka vaarantunut?

Todella oudosti muotoiltu raportti. Miten pystytään sanomaan että mitään ei ole vaarantunut, jos ei edes sanota että mitä tapahtui.

Sonyn tapa ilmaista että hakkeri iski...

miksu19973/5

parempi kun ei kerrottais ollenkaan

WereCatf4/5

Kyseessähän ei välttämättä ole murto PSN:n päässä, vaan joku hakkeriryhmä on voinut saada käsiinsä satsin ihmisten tunnuksia ja käy leikkimässä niillä PSN:ssä ja Sonyn turvajärjestelmät ovat huomanneet tietyn kaavan näissä tunnuksissa.

Lumikki5/5

Ei se että jollain on toisten käyttäjätunnuksia tarkoita että olisi joku syy resetoida salasanoja. Ei se salasanan resetointi vaikuta käyttäjätunnusten vuotoon. Ainoat syyt vaihtaa salasana tälläisissa tapauksissa on että salasanat ovat vuotaneet tai ne on liian heikkoja. Kummassakaan tapauksessa uutisen sanavalinta olisi ollut ihan toinen.

Se mitä todennäköisesti on tapahtunut on että muutamien käyttäjien tilitiedot ovat vuotaneet ja jotain on tapahtunut jollekin. Turvallisuus syistä ne on resetoinut useamman käyttäjän salasanat, joihin kyseisestä tahosta on yritetty kirjautua. Eli ne ei itse oikein tiedä mitä on tapahtunut ja peittelevät asiaa kauniilla sanoilla.

En tarkoita että ei olisi hyvä että resetoitii. Parempi että resetoidaan kuin että tapahtuu suurempaa vahinkoa. Mutta ei salasanoja resetoida ellei jotain ole vaarantunut. Joilloin viesti sisältö että mitään ei ole tietääksemme vaarantunut on "totuuden" vääristelyä ja asiakkaiden harhaanjohtamista valheelliseen turvallisuuteen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT