1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

interlaced vai progressiivinen?

Viestiketju Digivideo-ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi hiost 25.07.2004.

  1. hiost

    hiost Regular member

    Liittynyt:
    23.09.2003
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Otin tuosta DV kameralta videota koneelle ja tein siitä musiikkien kera pätkän.
    Nyt olen exporttaamassa premiere pro:lla sitä DVD:lle, mutta säätö valikoissa on kohta jossa voi valita joko interlaced tai progressive. Mitä eroa näillä on ja kumpi kannattaa valita? "Elokuvaa" tullaan katsomaan televisiolla ja videotykillä (jos sillä yleensä on väliä millä katsoo).
     
  2.  
  3. Siku

    Siku Regular member

    Liittynyt:
    05.10.2002
    Viestejä:
    822
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Sanoisin, että se DV-kameran materiaali on loimitettua (interlaced). Jos katsot videota TV:stä, niin silloin ei ole suuremmin väliä, että onko se progressiivinen vai loimitettu. Videotykille olisi parempi, jos kuva olisi progressiivinen. Loimitettu kuva nykii näytöllä ja videotykillä hieman...

    Valitse siis se interlaced...
     
  4. hiost

    hiost Regular member

    Liittynyt:
    23.09.2003
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eikös sitä sitten kannattaisi laittaa progressiivinen kuva, jos siitä ei millään näyttölaitteella ole haittaa ja interlacedista taas pc:n tai videotykin kautta on?
     
  5. n_r

    n_r Regular member

    Liittynyt:
    01.03.2004
    Viestejä:
    908
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    En ole asiaan kamalasti perehtynyt, mutta tarkoittaako tuo Premieren Progressive sitä, että se belndaa ne interlace framet yhdeksi. Todellinen progressive kuvahan siis "vastaa" filmille otettua kuvaa. Interlace eli lomitetussa kuvassa on kaksi kenttää jotka on otettu hiukan eri aikaan. Resoluutiohan on sama.

    Jos Premiere tekee blendauksen niin en tiedä onko se sen parempi kuin minkä tykki sille tekisi (siis LCD/DLP-tykki). Itse en nimittäin ole kamalasti nykimistä tykeillä nähnyt jos materiaali on ollut videolta. Enemmän esim leffat elokuvateatterissa nykii.
     
  6. Siku

    Siku Regular member

    Liittynyt:
    05.10.2002
    Viestejä:
    822
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jos kyse on kerran "Import"-vaiheessa olevasta vaihtoehdosta, niin voisi luulla, että Premiere kyselee lähdemateriaalin frametyyppiä. Eli kun sinulla on se DV-kameran materiaali, joka on 99% varmuudella loimitettua, niin valitse myös se "Import"-asetus sen mukaan.

    En tosin itse omista Premiereä, joten saatan olla myös väärässä. Kokeile saada lisäinfoa Premieren mukana tulleesta käyttöoppaasta...

    Tuohon DeInterlacen tekemiseen on sitten olemassa todella monta eri tapaa. Yksi on tosiaan tuo edellä mainittu blendaus. Jos siis haluaa sen loimitetun kuvan progressiiviseksi, niin kannattaa haeskella sellaista vaihtoehtoa kuin "DeInterlacing".
     

Jaa tämä sivu