AfterDawn logo

Adobe kuoppaa Creative Suiten – tilalle kuukausimaksullinen Creative Cloud

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Adobe on päättänyt lopettaa Creative Suite -tuoteperheen kehittämisen. Photoshopia ja muita ammattiohjelmistoja tarjotaan tulevaisuudessa Creative Cloud -paketissa, jota myydään suoratoistopalveluista tutulla kuukausimaksujärjestelmällä.

Muutos on suuri niin Adobelle kuin sen asiakkaille. Kuukausimaksupohjaiseen Creative Cloudiin siirtymisen uskotaan vähentävän piratismia ja samalla takaavan Adobelle tasaisen sekä ennustettavan tulovirran. Uudistus takaa ohjelmistojen käyttäjille tasaiseen tahtiin ilmestyvät ohjelmistopäivitykset. Kerran vuodessa ilmestyvät suuret päivitykset ovat siirtymässä historiaan. Riippuen asiakkaasta, muutos voi tarkoittaa myös useiden satasien säästöä pitkällä tähtäimellä.


Creative Cloud -tilausvaihtoehdot ja hinnat löytyvät alla olevasta kuvasta. Jos koko tuotepaketin haluaa itselleen ja haluaa mahdollisuuden peruuttaa tilauksen milloin vain, on hinta 92,24 euroa/kk. Opiskelijoille ja yrityksille tarkoitetut tilausvaihtoehdot löytyvät täältä. Adoben mukaan CS6:ta myydään normaaliin tapaa toistaiseksi, mutta siihen ei ole tulossa kuin bugi- ja yhteensopivuuspäivityksiä.

4 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/4

Tosiaan itse en ole opiskelija, ja CS6 on jo valmiiksi mutta
opiskelijoille tosiaan 65% alennus aika tuntuva.


tästä linkistä voisi olla hyötyä vielä: http://www.adobe.com/fi/products/creativecloud/faq.html

daim0n2/4

Aika hintavaa on edelleen yksityiskäyttöön. Jotenkin kuvittelisin, että Adobe hyötyisi itse enemmän, jos tarjoaisivat halvemmalla ei-kaupalliseen käyttöön. Varmistaisi sen, että käyttäjät opettelisivat itsenäisesti ohjelmiston käyttöä ja vastaavasti samaiset henkilöt vaatisivat tuttuja ohjelmia myös työpaikalla. Noh, minkäs teet ..

snaketus3/4

Aika bullshitti hinnoittelu kaikille muille paitsi opiskelijoille. Edelleen törkeän kallis yksityiskäyttöön. Ja miten ihmeessä 49,99 Yhdysvaltain dollaria voi olla 61,49 euroa? Tuo tuollainen linssiin viilaminen on sitä mikä vituttaa kaikkein eniten.

zipzap4/4

On hinnoissaan ja saa olla rauhassakin koko vuokrapalvelu. ILmaisohjelmien suosio kasvaa, samoin muiden.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT