1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kuollut pikseli?

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi ns.puuhapete 20.03.2013.

  1. ns.puuhapete

    ns.puuhapete Member

    Liittynyt:
    12.03.2013
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Huomasin näyttöni vasemmassa yläkulmassa kaksi noin kuulakärkikynän terän kokoista mustaa pistettä. Ajattelin, että ovat kuolleita pikseleitä. Koitin kuitenkin stimuloida jollain välkkyvällä flashillä aluetta. Mitään ei tapahtunut.

    Seuraavana päivänä huomasin että alue oli hieman levinnyt. Otin kovat otteet käyttöön ja aloin väkivaltaisesti jynssäämään kohtaa. Tästä se kummallisuus vasta alkoikin. Alue alkoi levitä entisestään, mutta ei niin kuin olettaisi. Väri levisi näytön kulmassa kuin värikäs hieno pöly kahden lasilevyn välissä. Tämä kuitenkin häiritsi vähemmän kuin kaksi jättimäistä mustaa palloa.

    Seuraavana päivänä huomasin, että väri oli hieman kasaantunut yön aikana joten ajattelin näyttää näytölle kuka on pomo. Painelin näyttöä ja yritin ohjata väriä pois edestä kohti kulmaa ja pitkän jynssäämisen jälkeen se onnistui. Nyt minulla on näytön kulmassa epämääräisen näköinen värimöykky, joka näyttää aivan imoroinnin jäljiltä jäävää pölykasaa lattian nurkassa. Ei juuri häiritse, mutta naurattaa aina kun silmään osuu.

    Kysyisin siis mitä juuri tapahtui?
     
  2.  
  3. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,574
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    78
    Joo, saattaa olla että nuo alunperin olivatkin kuolleita tai jumittavia pikseleitä, ja että tuo kovakourainen yrityksesi korjata asia särki sitten näytöstä paneelin. Jos näytöllä on takuuta jäljellä sen voi yrittää saada vielä takuuvaihtoon, mutta koska näyttöä on käsitelty vian takia, omistajan toimesta kovakouraisesti, saattaa myyjä tai maahantuoja kieltäytyä takuuvaihdosta...
     
  4. JTPN

    JTPN Active member

    Liittynyt:
    03.09.2010
    Viestejä:
    1,148
    Kiitokset:
    71
    Pisteet:
    58
    siis wattafaak justiinsa sanoit :D korjasi vian mutta rikkoi samalla ? hää :D

    yleensä kyllä jumittuneet pikselit jokka ei korjaudu valohoidolla, korjautuu pienellä taputtelulla/painelulla.
    ja saa kyllä aika kova "adhd kohtaus" olla että näytön saa painamalla rikki :D
    mut takas ongelmaan, tuo kuulostaa siltä kuin näyttöön olisi tullut halkeama, siis sellanen joka näkyy mustana viivana / pienenä täpälänä, ja joka voi suurentua/pienentyä lämpötilasta/paineesta. ja sen mustan saa kyllä työnnettyä sitä halkeamaa pitkin eteenpäin.
    Epäilen että vika saattaa levetä/halkeama levetä ja mustan ruton levinneisyys suurenee :)
    mut jos on takuuta jäljellä niin lähetä ihmeessä takuuseen, älä vaan puhu painelusta ym mitään, sano että vika ilmeni yllättäen, niinkuin se ilmenikin.
     

Jaa tämä sivu