AfterDawn logo

Discovery osti kaksi suomalaista tv-kanavaa ja useita radioasemia

Sami Koivunen Sami Koivunen
4 kommenttia

STT:n tietojen mukaan median jättiläinen Discovery Communications on ostanut SBS Nordic ProSiebenSat 1 -yhtiön radio- ja televisiotoiminnan. Käytännössä Discoveryn omistukseen siirtyvät Suomessa radiokanavat Iskelmä, The Voice, Radio City ja Radio Pooki. Television puolelta omistusta vaihtavat TV5 ja Kutonen.

Kaupassa Discoveryn omistukseen siirtyy kaikkiaan 12 Pohjoismaalaista televisiokanavaa. Muissa Pohjoismaissa kaupan vaikutus on Suomea suhteellisesti merkittävämpi, sillä esimerkiksi Norjassa omistajaa vaihtavien kanavien yhteinen katsojaosuus markkinoilla on 34 prosenttia.

Tietojen mukaan kauppahinta on noin 1,3 miljardia euroa ja sopimus viimeistellään ensi vuoden alussa. Tiedotteessa kerrotaan, että Discovery omistaa tai on osaomistajana 153 kanavalla 217 eri maassa. Erityisen hyvin Discovery tunnetaan nimikkokanavansa dokumenttiohjelmista.

4 KOMMENTTIA

Keina1/4

Discoveryn ohjelmien laatu on romahtanut viimeisen 10 vuoden aikana ja nykyään se tuottamat "dokumentit" ovat suurimmaksi osaksi pelkkää roskaa.

peex2/4

Kyllähän sieltä aika paljon kakkaa tulee nykyään, mutta siltikin discoveryn omat ohjelmat on isolta osin parasta viihdettä mitä telkkarista tulee.

Animal planet ftw :D

Jupsu3/4

Toivottavasti tv:kanavien tarjonta ei ainakaan huononisi, koska ovat ainoat kanavat joita nykyään telkasta katson! todella hyviä ohjelmia ja elokuvia tullut tähän asti ainakin!

avthein4/4

Discovery on maksimoinut lähdemateriaalinsa käytön tekemällä samasta leikkeestään montaa eri "pizzaa". Alkaa maistua vähän 80-luvun RitariÄssältä jonka eri jaksoissa oli käytetty samaa kuvamateriaalia...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT