AfterDawn logo

BitTorrent tulee älytelkkareihin kilpailemaan Netflixin kanssa

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

BitTorrent pyrkii osingoille olohuoneiden siirtymisestä nettiaikaan tuomalla tekniikkaansa äly-tv-laitteisiin. BitTorrent-protokollaa ja esimerkiksi suosittua uTorrent-ohjelmaa kehittävä yhtiö kertoi solmineensa sopimuksen yhteistyöstä parinkymmenen eri tv-valmistajan kanssa.

Yhtiö ei suostunut paljastamaan yhteistyöstä tarkempia tietoja eikä paljastanut minkä valmistajien kanssa sopimus on solmittu, kertoo Multichannel.com-sivusto. Ensimmäisten BitTorrent-tekniikalla varustettujen tv-mallien odotetaan kuitenkin saapuvan kauppoihin vielä tämän vuoden puolella Euroopassa ja Aasiassa.

Näillä näkymin BitTorrent-sovelluksia ei tuoda televisioihin Yhdysvalloissa. BitTorrentin toimitusjohtaja Eric Klinker perusteli Eurooppaan ja Aasiaan keskittymistä sillä, että yhtiö näkee pääasiallisena kilpailijanaan esimerkiksi Netflixin, jolla on jo merkittävä jalansija Amerikan mantereella. Euroopassa palvelu on avattu toistaiseksi vasta muutamissa maissa.

BitTorrent on viime vuosina pyrkinyt hyödyntämään kehittämäänsä tekniikkaa lailliseen sisältöön keskittyvän sisältöekosysteemin luomisessa. Yhtiön tavoitteena on käyttää BitTorrent-protokollan tekniikoita mediasisältöjen tuomiseksi olohuoneisiin.

3 KOMMENTTIA

himpo1/3

Eivät uskalla edes yrittää jenkkillään, siellä kun ollaan kohta kieltämässä KAIKKI BT-ohjelmat, eli nämä telkkaritkin menisivät heti myyntikieltoon...

Curvy22/3

Netlix toimii todella hyvin ja ihan suomeksi. Hyvä, että on kilpailua.
Voi vielä olla, että nää korteilla rahastavat Roope Ankat ovat muinaismuisto pian.
Tietysti yrittävät TO-mafian tyyliin kaikkea mahdollista, mutta turha tässä on dinosauruksia herätellä henkiin.

trooper783/3

Kilpailu on hyvä asia asiakkaan kannalta. Mutta kannattaa toki varautua siihen, että jossain vaiheessa näitten nettipalvelujenkin hinnat nousee. TO-järjestöt haluavat rahansa ja en yhtään ihmettelisi jos kohta kuukausimaksuun lisättäisiin jokusen prosentin verran tekijänoikeuskuluja. Tai vielä parempi, nettilaskuun TO-lisä siirrettyjen gigatavujen perusteella =/

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT